Tältä sivulta löydät tietoja liikuntapalveluiden käynnissä olevista tapahtumista ja kampanjoista.

Tapahtumat

Unelmien liikuntapäivä Hirvikosken urheilukentällä ja pururadalla ke 10.5. klo 10–14.

Kampanjat

Liikkuen läpi vuoden -kampanjat

Liikkuen läpi vuoden on LiikUn ja siihen osallistuvien kuntien uusi kolmen kampanjan kokonaisuus, joka sisältää Talviliikkuja-, Haastepyöräily- ja Syysliikkuja-kampanjat. Liikkuen läpi vuoden -kampanja on tullut Saviseutu liikkuu -kampanjan tilalle.

Kokonaisuudella kannustetaan kaikenikäisiä ja -tasoisia lounais-suomalaisia liikkumaan ja merkitsemään 18 liikuntalajillla tehdyt suoritukset Liikkuen läpi elämän -mobiilisovellukseen. Näin osallistuja voi seurata liikuntahistoriaansa ympäri vuoden sekä samalla osallistua kampanjoiden kuntakisoihin.

Lisätietoja myös Liikkuen läpi vuoden kampanjan -sivulta.

Perinteinen Haastepyöräily-kampanja vapusta juhannukseen haastaa pyöräilemään niin koulumatka-, työmatka- kuin harrastepyöräilyynkin. Kampanjan tavoitteena on kannustaa pyöräilemään kaikenikäisiä ja -kuntoisia pyöräilijöitä sekä samalla osallistumaan kuntakisaan oman kunnan sarjassa. Laitetaan kaikki pyörät pyörimään!

LiikUn Haastepyöräilyn peruskampanja on 1.5.–25.6. ja kuntien oma mahdollinen jatkokampanja 26.6.–31.8.

Suorituksen voi tehdä millä pyörällä vaan, kuten perinteisellä polkupyörillä, sähköpyörällä, tandempyörällä, kickbikellä jne…

Mobiilikirjaus

Kirjaukset hoidetaan mobiilikirjauksina ja suoritus merkitään kilometreinä. Mobiilikirjaukseen voi merkitä kyseisenä päivänä suoritetun matkan (ei viikon kokonaistulosta)

Lataa mobiilisovellus Android Google Play / Apple App Store -kaupasta nimellä Haastepyöräily.

Mobiilikirjausohjeet

Kirjaaminen pyöräilykorttiin

Vaihtoehtoisesti voi myös tulostaa/ladata pyöräilykortin, johon voit kirjata päivittäisen kilometrimäärän. Pyöräilykortteja on myös saatavilla Vesihovista.

Tulostettava pyöräilykortti

Arvonnat

Kampanjaan osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja. Loimaan kaupungin pääpalkintona on Melliläjärven rantasaunan ja takkatuvan käyttövuoro. Lisäksi arvotaan muita palkintoja.

Kampanjasta lisää tietoa Liikun Haastepyöräily -sivulla.

Video mobiilisovelluksen lataamisesta ja käytöstä (Youtube)

Syysliikkuja kampanjan tiedot Loimaan osalta lisätään tänne myöhemmin.

Kampanjan pääsivulle pääset tästä Syysliikkuja-kampanja.

Talviliikkuja kampanja starttaa 10.1.2023

Talviliikkuja -kampanja järjestetään 10.1.-31.3. ja kirjauksia voi tehdä talven ulkoliikuntalajeista; hiihto, kävely, sauvakävely, juoksu, lumikenkäily, potkukelkkailu, luistelu, retkiluistelu, pyöräily ja maastopyöräily, sekä soveltava liikunta. Huono talvi tai lumitilanne ei siis estä osallistumista ja kaikki voivat osallistua kampanjaan omien kilometritavoitteiden mukaan.

Kuntakisassa on kolme sarjaa, alle 5000 asukkaan, sekä alle ja yli 10 000 asukkaan sarjat. Pääsääntöisesti kirjaukset tehdään mobiili- tai nettikirjauksina, mutta osassa kunnissa on käytössä liikuntakortti, joka toimii hyvänä vaihtoehtona, jos mobiilisovelluksen kokee haasteellisena.

Talviliikkuja -kampanja järjestetään yhteistyössä LiikUn sekä kampanjaan osallistuvien kuntien liikuntatoimien kanssa. LiikU ja kunnat arpovat kaikkien osallistujien kesken palkintoja, joista ilmoitetaan voittajille erikseen.

Uusi Liikkuen läpi vuoden mobiilisovelluksen voi ladata ilmaiseksi Google Play tai App Store mobiilikaupoista tai se löytyy myös nettiversiona osoitteesta Liikkuen läpi vuoden sivuilta.
Henkilöt, jotka ovat käyttäneet aikaisemmin Talviliikkuja tai Haastepyöräily mobiileja, saavat vanhalla koodilla tietonsa uuteen mobiiliin. Jos koodi on unohtunut, löytyy uudesta mobiilista koodin haku toiminta.

Voit myös tulostaa täytettävän liikuntakortin tästä.
Palauta liikuntakortti Vesihoviin 5.4.23 mennessä niin osallistut arvontaan.

Tarkemmat kampanjan tiedot sekä mobiili- ja nettikirjausohjeet löytyvät osoitteesta www.liiku.fi/talviliikkuja.

Talviliikkuja-kampanja.

Ikäihmisten liikuntakampanjat

Tule mukaan kevään ja kesän kävely- ja liikuntahaasteeseen sekä osallistu arvontaan! Kävele, pyöräile tai liiku muuten vain, kaikki liikunta lasketaan.

Lähde kohottamaan kuntoasi jumppaamalla ja kävelyaskelin, saat voimia jalkalihaksiin ja hyvinvointia koko keholle.

Kävely kevyemmäksi -seurantalomakkeen voi hakea kirjastoista, Virkistysuimala Vesihovista tai tulostaa alla olevata linkistä.

Kävely kevyemmäksi -seurantalomake

Merkitse kävely- ja voimistelukerrat seurantalomakkeeseen ajalta 1.5.–31.8. Osallistut arvontaan palauttamalla lomakkeen 15.9.2023 mennessä johonkin Loimaan kirjastoista tai Vesihoviin. Muista kirjoittaa lomakkeeseen nimesi ja yhteystiedot.

Arvontapalkinnot

Vesihovin 10-kortti (1kpl)
Hirvihovin kuntosalin 10-kortti (1kpl)
Hyvän olon liikunnan kevätlukukausimaksu (1 kpl)
Seniorikortti (1 kpl).

Lisätietoja
Liikunnanohjaaja Tarja Mäki p. 040 5718 620

Jumppia ja liikuntavinkkejä

Lisää kaikille sopivia ohjattuja liikuntavinkkejä Loimaan liikuntapalveluiden Youtube-kanavalla