Tältä sivulta löydät tietoja liikuntapalveluiden käynnissä olevista tapahtumista ja kampanjoista.

Tapahtumat

Seniorisumpit

Seniorisumpit yhteistyössä liikuntapalveluiden ja asumisen teemavuoden kanssa. Kokoontumiset kerran kuussa eri kohteissa loppuvuoden ajan. Viimeinen kokoontuminen 7.12.2023.

Syksyn ohjelma:
7.9. klo13. Harjureitti, Vampulan ulkoilumaja – liikuntatuokio ja kahvit
4.10. klo 13. Kalliohovi, Metsämaa –luento ja esitys
2.11. klo 13. Heimolinna – luennoimassa tv:stä tuttu Tohtori Kiminkinen
7.12. klo 13. Hirvihovi, Hirvikoski – Senioritanssit

To 2.11.2023 klo 13-16 Seniorisumpit Heimolinnassa. Tapahtumassa luennoitsijana toimii tohtori Kiminkinen. Luennon jälkeen karistetaan istumisen aiheuttamat jäykkyydet pienellä liikunnallisella hetkellä ja nautitaan kupposet kahvia pullan kera. Tapahtuma on avoin kaikille ja maksuton.

To 7.12.2023 klo 13-16 Senioritanssit Hirvihovissa. Laitetaan jalalla koreasti Hirvihovin parketilla. Tahdit tansseille antaa Omat Pojat Säkylästä.

Tapahtumat ovat avoimia kaikille ja maksuttomia. Tervetuloa mukaan viihtymään!

Lisätietoja Seniorisumpeista ja ajantasainen ohjelma loimaantapahtumat.fi -kalenterissa. Tervetuloa mukaan Seniorisumpeille!
Järjestäjänä Loimaan kaupungin liikuntapalvelut ja Asukkaiden Loimaa -hanke.
Lisätietoa: Asukkaiden Loimaa -hanke, Eija Martti puh. 040 671 2583

Kampanjat

Liikkuen läpi vuoden -kampanjat

Liikkuen läpi vuoden on LiikUn ja siihen osallistuvien kuntien uusi kolmen kampanjan kokonaisuus, joka sisältää Talviliikkuja-, Haastepyöräily- ja Syysliikkuja-kampanjat.

Kokonaisuudella kannustetaan kaikenikäisiä ja -tasoisia lounais-suomalaisia liikkumaan ja merkitsemään 18 liikuntalajillla tehdyt suoritukset Liikkuen läpi elämän -mobiilisovellukseen, joka toimii älypuhelimessa, tabletissa tai tietokoneella. Näin osallistuja voi seurata liikuntahistoriaansa ympäri vuoden sekä samalla osallistua kampanjoiden kuntakisoihin.

Mobiilisovelluksen voi ladata ilmaiseksi Google Play tai App Store mobiilikaupoista ja se löytyy myös nettiversiona.

LiikU ja kunnat arpovat kaikkien osallistujien kesken palkintoja, joista ilmoitetaan voittajille erikseen.

Lisätietoja myös Liikkuen läpi vuoden kampanjan -sivulta.

Perinteinen Haastepyöräily-kampanja vapusta juhannukseen haastaa pyöräilemään niin koulumatka-, työmatka- kuin harrastepyöräilyynkin. Kampanjan tavoitteena on kannustaa pyöräilemään kaikenikäisiä ja -kuntoisia pyöräilijöitä sekä samalla osallistumaan kuntakisaan oman kunnan sarjassa. Laitetaan kaikki pyörät pyörimään!

LiikUn Haastepyöräilyn peruskampanja on 1.5.–25.6. ja kuntien oma mahdollinen jatkokampanja 26.6.–31.8.

Suorituksen voi tehdä millä pyörällä vaan, kuten perinteisellä polkupyörillä, sähköpyörällä, tandempyörällä, kickbikellä jne…

Mobiilikirjaus

Kirjaukset hoidetaan mobiilikirjauksina ja suoritus merkitään kilometreinä. Mobiilikirjaukseen voi merkitä kyseisenä päivänä suoritetun matkan (ei viikon kokonaistulosta)

Lataa mobiilisovellus Android Google Play / Apple App Store -kaupasta nimellä Haastepyöräily.

Mobiilikirjausohjeet

Kirjaaminen pyöräilykorttiin

Vaihtoehtoisesti voi myös tulostaa/ladata pyöräilykortin, johon voit kirjata päivittäisen kilometrimäärän. Pyöräilykortteja on myös saatavilla Vesihovista.

Tulostettava pyöräilykortti

Arvonnat

Kampanjaan osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja. Loimaan kaupungin pääpalkintona on Melliläjärven rantasaunan ja takkatuvan käyttövuoro. Lisäksi arvotaan muita palkintoja.

Kampanjasta lisää tietoa Liikun Haastepyöräily -sivulla.

Video mobiilisovelluksen lataamisesta ja käytöstä (Youtube)

Syysliikkuja kampanja-aika 1.9. -31.11.

Liikuntamuotoina ovat frisbeegolf, kävely, sauvakävely, juoksu, pyöräily, maastopyöräily, melonta, retkeily, rullahiihto ja -luistelu, uinti ja suunnistus. Myös soveltava liikunta on huomioitu kampanjassa, joten kampanja soveltuu kaikille ikään tai tasoon katsomatta.

Voit kirjata suorituksen joko mobiilikirjauksena tai käyttää tulostettavaa suorituskorttia. Katso mobiilikirjausohjeet alempana olevan linkin kautta.

LiikU ja kunnat arpovat kaikkien osallistujien kesken palkintoja, joista ilmoitetaan voittajille erikseen.

Mobiilikirjauksen ohjeet -sivulle

Syysliikkujan suorituskortti 2023 (tulostettava)

Kampanjan pääsivulle pääset tästä Syysliikkuja-kampanja.

Talviliikkuja kampanja starttaa 10.1.2023

Talviliikkuja -kampanja järjestetään 10.1.-31.3. ja kirjauksia voi tehdä talven ulkoliikuntalajeista; hiihto, kävely, sauvakävely, juoksu, lumikenkäily, potkukelkkailu, luistelu, retkiluistelu, pyöräily ja maastopyöräily, sekä soveltava liikunta. Huono talvi tai lumitilanne ei siis estä osallistumista ja kaikki voivat osallistua kampanjaan omien kilometritavoitteiden mukaan.

Kuntakisassa on kolme sarjaa, alle 5000 asukkaan, sekä alle ja yli 10 000 asukkaan sarjat. Pääsääntöisesti kirjaukset tehdään mobiili- tai nettikirjauksina, mutta osassa kunnissa on käytössä liikuntakortti, joka toimii hyvänä vaihtoehtona, jos mobiilisovelluksen kokee haasteellisena.

Talviliikkuja -kampanja järjestetään yhteistyössä LiikUn sekä kampanjaan osallistuvien kuntien liikuntatoimien kanssa. LiikU ja kunnat arpovat kaikkien osallistujien kesken palkintoja, joista ilmoitetaan voittajille erikseen.

Uusi Liikkuen läpi vuoden mobiilisovelluksen voi ladata ilmaiseksi Google Play tai App Store mobiilikaupoista tai se löytyy myös nettiversiona osoitteesta Liikkuen läpi vuoden sivuilta.
Henkilöt, jotka ovat käyttäneet aikaisemmin Talviliikkuja tai Haastepyöräily mobiileja, saavat vanhalla koodilla tietonsa uuteen mobiiliin. Jos koodi on unohtunut, löytyy uudesta mobiilista koodin haku toiminta.

Voit myös tulostaa täytettävän liikuntakortin tästä.
Palauta liikuntakortti Vesihoviin 5.4.23 mennessä niin osallistut arvontaan.

Tarkemmat kampanjan tiedot sekä mobiili- ja nettikirjausohjeet löytyvät osoitteesta www.liiku.fi/talviliikkuja.

Talviliikkuja-kampanja.

Ikäihmisten liikuntakampanjat

Tule mukaan kevään ja kesän kävely- ja liikuntahaasteeseen sekä osallistu arvontaan! Kävele, pyöräile tai liiku muuten vain, kaikki liikunta lasketaan.

Lähde kohottamaan kuntoasi jumppaamalla ja kävelyaskelin, saat voimia jalkalihaksiin ja hyvinvointia koko keholle.

Kävely kevyemmäksi -seurantalomakkeen voi hakea kirjastoista, Virkistysuimala Vesihovista tai tulostaa alla olevata linkistä.

Kävely kevyemmäksi -seurantalomake

Merkitse kävely- ja voimistelukerrat seurantalomakkeeseen ajalta 1.5.–31.8. Osallistut arvontaan palauttamalla lomakkeen 15.9.2023 mennessä johonkin Loimaan kirjastoista tai Vesihoviin. Muista kirjoittaa lomakkeeseen nimesi ja yhteystiedot.

Arvontapalkinnot

Vesihovin 10-kortti (1kpl)
Hirvihovin kuntosalin 10-kortti (1kpl)
Hyvän olon liikunnan kevätlukukausimaksu (1 kpl)
Seniorikortti (1 kpl).

Lisätietoja
Liikunnanohjaaja Tarja Mäki p. 040 5718 620

Jumppia ja liikuntavinkkejä

Lisää kaikille sopivia ohjattuja liikuntavinkkejä Loimaan liikuntapalveluiden Youtube-kanavalla