Tältä sivulta löydät tietoja liikuntapalveluiden käynnissä olevista tapahtumista ja kampanjoista.

Tapahtumat

Koko perheen luistelutapahtuma su 18.2.2024.
Luistelutapahtuman sunnuntaina 18.2. klo 17-19 Kaunismäen kaukalolla. Ohjelmassa mm. kisailuja ja jäädisco The Fiilismakers- tapahtumaryhmän johdolla. Omat luistimet ja kypärä mukaan! Rockets teroittaa luistimia jäähallilla 5€/pari. Maksu käteisellä. Myös jäähallin kahvio palvelee. Mikäli sää on huono, tapahtuma siirtyy pidettäväksi jäähallissa.
Osoite: Kaunismäenkatu 15, 32200 Loimaa. Piirroskuva luistelevapari.

Wibit -radat Vesihovissa la 17.2. ja ma 19.2.

Wibit lauantaina 17.2. klo 9.00–16.00.
Huomioi seuraava: lauantaina klo 9–12 monitoimialtaan opetusosa vauvauinnin käytössä. Niskasuihkuun/porepenkkiin pääsee sekä liukumäkeen.

Wibit maanantaina 19.2. klo 9.00–20.00.
Maanantaina 19.2. klo 15.00 vesijumppaa ei pidetä.
Wibit-ratojen aikana isossa altaassa vain yksi rata uimareille.
vesihovi.fi

Lasten temppuradat Hirvihovissa 20.2. ja Alastarohallilla 21.2.

Temppuradat tiistaina 20.2. Hirvihovissa klo 10-14 ja keskiviikkona 21.2. Alastarohallilla klo 10–14. Temppuradoilla voi liikkua ja pelailla omatoimisesti. Temppuradat on suunnattu alakouluikäisille, mutta tekemistä löytyy myös perheen pienimmille. Alle kouluikäiset lapset huoltajan kanssa. Tapahtuma on valvottua, ei ohjattua.

Vapaat luisteluvuorot jäähallilla viikolla 8

  • Ma- ti klo 10.00-12.55 perheluistelut, klo 13.05-16.00 mailapelit
  • To- pe klo 10.00-12.55 mailapelit, klo 13.05-16.00 perheluistelut

Jäähallissa kypäräpakko, ei mailoja kaukaloon perheluisteluvuorolla. Vuorojen välissä jäänhuoltotauko.

Kampanjat

Liikkuen läpi vuoden -kampanjat

Liikkuen läpi vuoden on LiikUn ja siihen osallistuvien kuntien uusi kolmen kampanjan kokonaisuus, jossa on LiikU Talvella, LiikU Haastepyöräily ja LiikU Syksyllä -kampanjat.

Kokonaisuudella kannustetaan kaikenikäisiä ja -tasoisia lounais-suomalaisia liikkumaan ja merkitsemään 18 liikuntalajilla tehdyt suoritukset Liikkuen läpi elämän -mobiilisovellukseen, joka toimii älypuhelimessa, tabletissa tai tietokoneella. Näin osallistuja voi seurata liikuntahistoriaansa ympäri vuoden sekä samalla osallistua kampanjoiden kuntakisoihin.

Mobiilisovelluksen voi ladata ilmaiseksi Google Play tai App Store mobiilikaupoista ja se löytyy myös nettiversiona.

LiikU ja kunnat arpovat kaikkien osallistujien kesken palkintoja, joista ilmoitetaan voittajille erikseen.

LiikU talvella kampanja starttaa 10.1.2024

LiikU talvella -kampanja järjestetään 10.1.-31.3. välisenä aikana.

Lajeina: hiihto, kävely, sauvakävely, juoksu, lumikenkäily, potkukelkkailu, luistelu, retkiluistelu, pyöräily, maastopyöräily ja soveltava liikunta.

Soveltava liikunta: Kampanjan liikuntalajeja voi suorittaa käyttäen apuvälineitä, kuten pyörätuolikelaus, sekä hiihto- ja luistelu kelkan avulla. Avustaja / huoltaja voi myös kirjata suoritukset yhteiseen mobiiliin ja liikuntalajiksi Soveltava liikunta.

Huono talvi tai lumitilanne ei siis estä osallistumista ja kaikki voivat osallistua kampanjaan omien kilometritavoitteiden mukaan.

Kuntakisassa on kolme sarjaa, alle 5000 asukkaan, sekä alle ja yli 10 000 asukkaan sarjat. Pääsääntöisesti kirjaukset tehdään mobiili- tai nettikirjauksina, mutta osassa kunnissa on käytössä liikuntakortti, joka toimii hyvänä vaihtoehtona, jos mobiilisovelluksen kokee haasteellisena.

LiikU talvella -kampanja järjestetään yhteistyössä LiikUn sekä kampanjaan osallistuvien kuntien liikuntatoimien kanssa. LiikU ja kunnat arpovat kaikkien osallistujien kesken palkintoja, joista ilmoitetaan voittajille erikseen.

Uusi Liikkuen läpi vuoden mobiilisovelluksen voi ladata ilmaiseksi Google Play tai App Store mobiilikaupoista tai se löytyy myös nettiversiona osoitteesta Liikkuen läpi vuoden sivuilta.

Henkilöt, jotka ovat käyttäneet aikaisemmin Talviliikkuja tai Haastepyöräily mobiileja, saavat vanhalla koodilla tietonsa uuteen mobiiliin. Jos koodi on unohtunut, löytyy uudesta mobiilista koodin haku toiminta.

Voit myös tulostaa täytettävän suorituskortin.
Suorituskortti
Palauta liikuntakortti Vesihoviin 2.4.24 mennessä niin osallistut arvontaan.

Tarkemmat kampanjan tiedot sekä mobiili- ja nettikirjausohjeet löytyvät
LiikU talvella -kampanjan sivuilta.

LiikUn haastepyöräily -kampanja vapusta juhannukseen haastaa kaikki pyöräilemään niin koulumatka-, työmatka- kuin vapaa-aika pyöräilyyn. Kampanjan tavoitteena on kannustaa pyöräilemään kaikenikäisiä ja -kuntoisia pyöräilijöitä sekä samalla osallistumaan kuntakisaan oman kunnan sarjassa. Laitetaan kaikki pyörät pyörimään!

LiikUn Haastepyöräilyn peruskampanja on 1.5.–23.6. ja kuntien oma mahdollinen jatkokampanja 24.6.–31.8.

Suorituksen voi tehdä millä pyörällä vaan, kuten perinteisellä polkupyörillä, sähköpyörällä, tandempyörällä, kickbikellä jne…

Mobiilikirjaus

Kirjaukset hoidetaan mobiilikirjauksina ja suoritus merkitään kilometreinä. Mobiilikirjaukseen voi merkitä kyseisenä päivänä suoritetun matkan (ei viikon kokonaistulosta)

Lataa mobiilisovellus Android Google Play / Apple App Store -kaupasta nimellä Haastepyöräily.

Mobiilikirjausohjeet

Kirjaaminen pyöräilykorttiin

Vaihtoehtoisesti voi myös tulostaa/ladata pyöräilykortin, johon voit kirjata päivittäisen kilometrimäärän. Pyöräilykortteja on myös saatavilla Vesihovista.

Tulostettava suorituskortti

Arvonnat

Kampanjaan osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja. Loimaan kaupungin pääpalkintona on Melliläjärven rantasaunan ja takkatuvan käyttövuoro. Lisäksi arvotaan muita palkintoja.

Kampanjasta lisää tietoa Liikun Haastepyöräily -sivulla.

Video mobiilisovelluksen lataamisesta ja käytöstä (Youtube)

 

LiikU syksyllä kampanja-aika 1.9. -30.11.

Liikuntamuotoina ovat frisbeegolf, kävely, sauvakävely, juoksu, pyöräily, maastopyöräily, melonta, retkeily, rullahiihto ja -luistelu, uinti ja suunnistus. Myös soveltava liikunta on huomioitu kampanjassa, joten kampanja soveltuu kaikille ikään tai tasoon katsomatta.

Voit kirjata suorituksen joko mobiilikirjauksena tai käyttää tulostettavaa suorituskorttia. Katso mobiilikirjausohjeet alempana olevan linkin kautta.

LiikU ja kunnat arpovat kaikkien osallistujien kesken palkintoja, joista ilmoitetaan voittajille erikseen.

Mobiilikirjauksen ohjeet -sivulle

LiikU syksyllä suorituskortti (tulostettava)

Kampanjan pääsivulle pääset tästä LiikU Syksyllä- sivulle.

 

Lisätietoja Liikkuen läpi vuoden kampanjan -sivulta.

Liikkuen läpi vuoden logo.

Ikäihmisten liikuntakampanjat

Tule mukaan kevään ja kesän kävely- ja liikuntahaasteeseen sekä osallistu arvontaan! Kävele, pyöräile tai liiku muuten vain, kaikki liikunta lasketaan.

Lähde kohottamaan kuntoasi jumppaamalla ja kävelyaskelin, saat voimia jalkalihaksiin ja hyvinvointia koko keholle.

Kävely kevyemmäksi -seurantalomakkeen voi hakea kirjastoista, Virkistysuimala Vesihovista tai tulostaa alla olevata linkistä.

Kävely kevyemmäksi -seurantalomake

Merkitse kävely- ja voimistelukerrat seurantalomakkeeseen ajalta 1.5.–31.8. Osallistut arvontaan palauttamalla lomakkeen 15.9.2023 mennessä johonkin Loimaan kirjastoista tai Vesihoviin. Muista kirjoittaa lomakkeeseen nimesi ja yhteystiedot.

Arvontapalkinnot

Vesihovin 10-kortti (1kpl)
Hirvihovin kuntosalin 10-kortti (1kpl)
Hyvän olon liikunnan kevätlukukausimaksu (1 kpl)
Seniorikortti (1 kpl).

Lisätietoja
Liikunnanohjaaja Tarja Mäki p. 040 5718 620

Jumppia ja liikuntavinkkejä

Lisää kaikille sopivia ohjattuja liikuntavinkkejä Loimaan liikuntapalveluiden Youtube-kanavalla