Tältä sivulta löydät tietoja liikuntapalveluiden käynnissä olevista tapahtumista ja kampanjoista.

Tapahtumat

Tähän lisätään liikuntatapahtumia kun ne varmistuvat. Muita kaupungin järjestämiä tapahtumia löytyy mm. nuorison Tapahtumat ja tempaukset -sivulta, sekä kirjaston Tapahtumat ja näyttelyt -sivulta.

Kampanjat

70 + Kävely kevyemmäksi -liikuntahaaste 2024

70+ vuotiaille suunnattu liikuntakampanja. Kampanja-aika 1.5.-31.8.24. Tule mukaan kevään ja kesän kävely- ja liikuntahaasteeseen sekä osallistu arvontaan! Kävele, pyöräile tai liiku muuten vain, kaikki liikunta lasketaan. Lisätietoja haitarilinkkiä klikkaamalla.

Lähde kohottamaan kuntoasi jumppaamalla ja kävelyaskelin, saat voimia jalkalihaksiin ja hyvinvointia koko keholle.

Kävely kevyemmäksi -seurantalomakkeen voi hakea kirjastoista, Virkistysuimala Vesihovista tai tulostaa alla olevata linkistä.

Kävely kevyemmäksi -seurantalomake

Merkitse kävely- ja voimistelukerrat seurantalomakkeeseen ajalta 1.5.–31.8. Osallistut arvontaan palauttamalla lomakkeen 15.9.2024 mennessä johonkin Loimaan kirjastoista tai Vesihoviin. Muista kirjoittaa lomakkeeseen nimesi ja yhteystiedot.

Arvontapalkinnot

Vesihovin 10-kortti (1kpl)
Hirvihovin kuntosalin 10-kortti (1kpl)
Hyvän olon liikunnan kevätlukukausimaksu (1 kpl)
Seniorikortti (1 kpl).

Lisätietoja
Liikunnanohjaaja Tarja Mäki p. 040 5718 620

Jumppia ja liikuntavinkkejä

Lisää kaikille sopivia ohjattuja liikuntavinkkejä Loimaan liikuntapalveluiden Youtube-kanavalla

Liikkuen läpi vuoden -kampanjat

Liikkuen läpi vuoden on LiikUn ja siihen osallistuvien kuntien uusi kolmen kampanjan kokonaisuus, jossa on LiikU Talvella, LiikU Haastepyöräily ja LiikU Syksyllä -kampanjat.

Kokonaisuudella kannustetaan kaikenikäisiä ja -tasoisia lounais-suomalaisia liikkumaan ja merkitsemään 18 liikuntalajilla tehdyt suoritukset Liikkuen läpi elämän – ilmaiseen mobiilisovellukseen, joka toimii älypuhelimessa, tabletissa tai tietokoneella. Näin osallistuja voi seurata liikuntahistoriaansa ympäri vuoden sekä samalla osallistua kampanjoiden kuntakisoihin.

LiikU ja kunnat arpovat kaikkien osallistujien kesken palkintoja, joista ilmoitetaan voittajille erikseen.

LiikU talvella -kampanja järjestetään 10.1.-31.3. välisenä aikana.

Lajeina: hiihto, kävely, sauvakävely, juoksu, lumikenkäily, potkukelkkailu, luistelu, retkiluistelu, pyöräily, maastopyöräily ja soveltava liikunta.

Soveltava liikunta: Kampanjan liikuntalajeja voi suorittaa käyttäen apuvälineitä, kuten pyörätuolikelaus, sekä hiihto- ja luistelu kelkan avulla. Avustaja / huoltaja voi myös kirjata suoritukset yhteiseen mobiiliin ja liikuntalajiksi Soveltava liikunta.

Huono talvi tai lumitilanne ei siis estä osallistumista ja kaikki voivat osallistua kampanjaan omien kilometritavoitteiden mukaan.

Kuntakisassa on kolme sarjaa, alle 5000 asukkaan, sekä alle ja yli 10 000 asukkaan sarjat. Pääsääntöisesti kirjaukset tehdään mobiili- tai nettikirjauksina, mutta osassa kunnissa on käytössä liikuntakortti, joka toimii hyvänä vaihtoehtona, jos mobiilisovelluksen kokee haasteellisena.

LiikU talvella -kampanja järjestetään yhteistyössä LiikUn sekä kampanjaan osallistuvien kuntien liikuntatoimien kanssa. LiikU ja kunnat arpovat kaikkien osallistujien kesken palkintoja, joista ilmoitetaan voittajille erikseen.

Uusi Liikkuen läpi vuoden mobiilisovelluksen voi ladata ilmaiseksi Google Play tai App Store mobiilikaupoista tai se löytyy myös nettiversiona osoitteesta Liikkuen läpi vuoden sivuilta.

Henkilöt, jotka ovat käyttäneet aikaisemmin Talviliikkuja tai Haastepyöräily mobiileja, saavat vanhalla koodilla tietonsa uuteen mobiiliin. Jos koodi on unohtunut, löytyy uudesta mobiilista koodin haku toiminta.

Voit myös tulostaa täytettävän suorituskortin.
Suorituskortti
Palauta liikuntakortti Vesihoviin 2.4.24 mennessä niin osallistut arvontaan.

Tarkemmat kampanjan tiedot sekä mobiili- ja nettikirjausohjeet löytyvät
LiikU talvella -kampanjan sivuilta.

LiikUn haastepyöräily -kampanja vapusta juhannukseen haastaa kaikki pyöräilemään niin koulumatka-, työmatka- kuin vapaa-aika pyöräilyyn. Kampanjan tavoitteena on kannustaa pyöräilemään kaikenikäisiä ja -kuntoisia pyöräilijöitä sekä samalla osallistumaan kuntakisaan oman kunnan sarjassa. Laitetaan kaikki pyörät pyörimään!

LiikUn Haastepyöräilyn peruskampanja on 1.5.–23.6.

Mobiilikirjaus ensisijainen, mutta lomakkeen täyttäjien tulee palauttaa lomakkeet viimeistään maanantaina 25.6. Vesihovin kassalle tai kirjastoihin.

Loimaan oma jatkokampanja 24.6.–31.8.

Suorituksen voi tehdä millä pyörällä vaan, kuten perinteisellä polkupyörillä, sähköpyörällä, tandempyörällä, kickbikellä jne…

Mobiilikirjaus

Kirjaukset hoidetaan mobiilikirjauksina ja suoritus merkitään kilometreinä. Mobiilikirjaukseen voi merkitä kyseisenä päivänä suoritetun matkan (ei viikon kokonaistulosta)

Lataa mobiilisovellus Android Google Play / Apple App Store -kaupasta nimellä Haastepyöräily.

Mobiilikirjausohjeet

Kirjaaminen pyöräilykorttiin

Vaihtoehtoisesti voi myös tulostaa/ladata pyöräilykortin, johon voit kirjata päivittäisen kilometrimäärän. Pyöräilykortteja on myös saatavilla Vesihovista.

Tulostettava suorituskortti

Arvonnat

Kampanjaan osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja. Loimaan kaupungin pääpalkintona on Melliläjärven rantasaunan ja takkatuvan käyttövuoro. Lisäksi arvotaan muita palkintoja.

Kampanjasta lisää tietoa Liikun Haastepyöräily -sivulla.

Video mobiilisovelluksen lataamisesta ja käytöstä (Youtube)

 

LiikU Haastepyöräily logo.

LiikU syksyllä kampanja-aika 1.9. -30.11.

Liikuntamuotoina ovat frisbeegolf, kävely, sauvakävely, juoksu, pyöräily, maastopyöräily, melonta, retkeily, rullahiihto ja -luistelu, uinti ja suunnistus. Myös soveltava liikunta on huomioitu kampanjassa, joten kampanja soveltuu kaikille ikään tai tasoon katsomatta.

Voit kirjata suorituksen joko mobiilikirjauksena tai käyttää tulostettavaa suorituskorttia. Katso mobiilikirjausohjeet alempana olevan linkin kautta.

LiikU ja kunnat arpovat kaikkien osallistujien kesken palkintoja, joista ilmoitetaan voittajille erikseen.

Mobiilikirjauksen ohjeet -sivulle

LiikU syksyllä suorituskortti (tulostettava)

Kampanjan pääsivulle pääset tästä LiikU Syksyllä- sivulle.

 

Lisätietoja Liikkuen läpi vuoden kampanjan -sivulta.

Liikkuen läpi vuoden logo.