Harjureitti

Harjureitti on vuonna 1998 perustettu noin 28 kilometriä pitkä ulkoilureitti, joka sai virallisen ulkoilureittistatuksen vuonna 2006. Tämä “Pikku-Lappinakin” tunnettu reitistö sijaitsee Varsinais-Suomen ja Satakunnan raja-alueella, keskellä Lounais-Suomen ainoaa yhtenäistä harjujaksoa Säkylänharjun-Virttaankankaan alueella. Harjureitin kunnossapidosta vastaavat yhdessä Loimaan ja Huittisten kaupungit sekä Oripään ja Säkylän kunnat.

Upeat maisemat ja poikkeuksellinen maasto – kuiva kangasmetsä, harjuluonto ja korkeuserot – tekevät tästä ulkoilureististöstä kaikkina vuoden aikoina tutustumisen arvoisen.

Harjualue kokonaisuudessaan sopii hyvin hyöty- ja harrastusliikuntaan. Se on kovapohjaisuudestaan ja runsaasta polkuverkostostaan johtuen liikuttavissa kaikilla säillä aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Talvella harjualue tarjoaa hyvät hiihtoladut ja lumi kestää yleensä pidempään harjualueella.

Reiteillä on jokamiehen oikeuksin käytettävissä useita laavuja sekä puuceet/puuhuoneineen, Turvekammi, Luppokota, Myllylähteen luontoalue ylivirtauksen havaintokohteineen ja urheiluseurojen kaksi majaa, joissa hiihdon sesonkiaikaan pidetään kahviota.