Materiaalit ja tiedottaminen

Tiedottaminen

Loimaan kaupungin eri palvelualojen esimiehet ja asiantuntijat vastaavat omaan toimialaansa liittyvästä tiedottamisesta. Vuoden 2020 aikana kaupungin tiedottamista on uudistettu ja kehitetty mm. uudella viestintäohjeella, koulutuksilla ja viestintätyöryhmän toiminnan aloittamisella.

Julkaisut

Loimaan kaupunki julkaisee kerran vuodessa keväällä ilmestyvää Loimaata Näkyvissä! –tiedotuslehteä, jossa on ajankohtaista asiaa ja mielenkiintoisia juttuja Loimaan kaupungin toimintaan liittyen. Lehteä on tehty yhteistyössä Loimaan Lehden kanssa, jonka välissä se on jaettu kaikkiin talouksiin Loimaan lisäksi myös ympäristökunnissa. Lisäksi kaupunki tuottaa vuosittain erilaisia julkaisuja ja esitteitä.

Markkinointisivusto

Asuinpaikkamarkkinointia varten luodulle kotiloimaalta.fi –sivustolle on koottu tärkeimmät asiat liittyen asumiseen ja elämiseen Loimaalla. Sivustolla on tietoa asumisvaihtoehdoista, tonteista, työpaikoista, vapaa-ajasta sekä palveluista.

Sosiaalinen media

Loimaan kaupungin sosiaalisen median pääkanava on Facebook, jota hallinnoi Elinvoimayksikkö. Lisäksi päivittäjiä ovat viestintätyöryhmään kuuluvat työntekijät eri palvelualoilta. Facebook-julkaisut ovat pääosin kaupungin omaan toimintaan ja palveluihin sekä eri tahojen kanssa tehtävään yhteistyöhön liittyviä. Resurssien mukaan janalla saatetaan julkaista myös muita Loimaaseen ja loimaalaisiin liittyviä uutisia. Osalla kaupungin palvelualoista on käytössä myös omia sosiaalisen median kanavia, joiden päivittämisestä he vastaavat. Kaupungin ja palvelualojen Facebook-sivut ovat julkisia, joten pääset katsomaan julkaisuja, vaikka et olisi itse Facebookissa.

Loimaan kaupungin viralliset sivut:
Facebook: @loimaankaupunki
YouTube-kanava: Loimaan kaupunki

Valokuvat ja videot

Viestinnässä valokuvat ovat tärkeitä sekä informaation tukena että mielikuvien luojina. Loimaan kaupunki tekee valokuvayhteistyötä Loimaan Kameroiden, Loimaan Lehden sekä muiden paikallisten yhdistysten ja yritysten kanssa.

Kaupungin henkilöstöön kuuluvat taitavat valokuvaharrastajat Norrin Matti ja Harannon Ari ovat monipuolisesti taltioineet Loimaan maisemia ja tapahtumia kuviin, joita on paljon käytössä markkinoinnissa. Lisäksi henkilökunta eri palvelualoilla kuvaa työnsä ohessa esimerkiksi Facebookiin, nettisivuille ja tiedotteisiin tarvittavia kuvia. Myös kaupungin kesätyö-, nuorisovaihto- ja työllistämistoiminnan kautta on töissä ja harjoittelijoina ollut eri ikäisiä osaavia kuvaajia.

Loimaa-tuotteet

Loimaan kaupunki on toteuttanut yhteistyössä korutaiteilijoiden kanssa LoimaaKoruja. Korut ovat design-koruja, jotka ilmentävät Loimaata eri tavoin. Koruista on tehty arvokkaampi hopeasarja sekä edullisempi tammikorusarja. Korut ovat mainio muisto Loimaalla käynnistä, lahja juhlapäivänä tai Loimaalta opiskelemaan lähtevälle nuorelle muistutus omista juurista. Koruja on myynnissä Sarka-museolla, lähde tutustumaan ja ostoksille ja päästä Loimaa iholle!

50v-juhlavuoden kunniaksi kaupunki teetti yhteistyössä paikallisen tatuointitaiteilijan kanssa Loimaa-siirtokuvatatuointeja ja -tarroja, joita on jaossa kaupungin ja yhteistyökumppanien tapahtumissa.

Musiikki

Loimaan kaupunki on tilannut työ- ja asuinpaikkamarkkinointia varten kappaleen loimaalaislähtöiseltä hipster hop –artisti RASI:lta. EDM- ja hip hop musiikkeja yhdistelevän kappaleen Loimaa (Pysyy pinnalla) ensiesitys oli vuonna 2019 juhlavuoden päätapahtumassa Loimaa 50v Meininkeissä. RASI on musiikkia, joka kuuntelee. Kappaletta ja sen yksittäisiä ”laineja” käytetään asuinpaikkamarkkinoinnin yhteydessä.

Ulkomainospaikat

Kaupungilla on keskusta-alueella tarjolla joitakin mainospaikkoja ei-kaupallisten paikallisten yhteisöjen tapahtumatiedottamista varten. Keskustan katujen varsilla on viisi valotaulukaappia ja valtatie 9 varrella Loimaan tervetulotaulun alaosassa on banneripaikka. Näiden käyttömahdollisuudesta voi tiedustella kehittämisjohtajalta.

Kaupunki voi antaa myös luvan sijoittaa tilapäisen mainoksen tai tapahtumatiedotteen kaupungin hallussa oleville puisto- tai vastaaville alueille. Näistä paikoista voi tiedustella työpäällikkö Esa Aronojalta.