Logo, vaakuna ja ohjeistot

Viestinnässä ja markkinoinnissa käytetään ensisijaisesti Loimaa-logoa. Tunnus muodostuu kahdesta osasta: tekstistä ja Loimaankoivun lehden muotoisesta kuviosta. Logon värit sininen ja keltainen viittaavat Loimaan tunnusomaiseen maisemaan eli Loimijokeen vesistönä ja viljapeltoihin. Pääsääntöisesti käytetään kuvan mukaista vaalealle taustalle tarkoitettua, värillistä tunnusta. Tekstiä ja lehtikuviota ei saa esittää toisistaan irrallaan. Muut värivaihtoehdot ja tarkemmat tiedot logon käytöstä löytyvät oheisesta graafisesta ohjeistosta.

Kaupungin yhteistyökumppanit voivat pyytää logon käyttöönsä markkinointiyksiköstä.

Loimaan kaupungin vaakuna

Loimaan vaakunan selite on seuraava: ”Sinisessä kentässä paaluittain vehnäntähkä, jossa kaksi lehteä, saatteena neljä apilaristiä asetettuina 2+2; kaikki kultaa”. Vaakunan viljantähkää kuvaa Loimaan viljavaa peltomaisemaa. Vaakunan on suunnitellut Aake Kaarnama.

Vaakuna on alun perin vahvistettu 1952 Loimaan maalaiskunnan vaakunaksi. Viljantähkän vieressä olevat apilaristit viittaavat neljään maalaiskunnasta erotettuun itsenäiseen kuntaan eli Alastaroon, Loimaan kauppalaan, Mellilään ja Metsämaahan.

Loimaan kaupunki otti vaakunan käyttöön vuoden 2005 alusta toteutetun kuntaliitoksen yhteydessä. Kaupungin ulkopuolisille tahoille vaakunan käyttöoikeudet myöntää kaupunginjohtaja. Vaakunaa ei saa muokata ja sitä saa käyttää vain tarkoitukseen, johon lupa on myönnetty.