Logo, vaakuna ja ohjeistot

Loimaan kaupungin logo

Viestinnässä ja markkinoinnissa käytetään ensisijaisesti Loimaa-logoa. Tunnuksen symboliosa on tähkä, joka koostuu kahdesta jyvästä ja vihneistä. A-kirjainten muodot on otettu viljasiiloista, jotka ovat Suomen vilja-aittanakin tunnetun alueen näkyvä maamerkki. Pyöreä O-kirjain viittaa vahvaan ja menestyneeseen palloilukaupunkiin.

Logo väritetään aina kokonaisuudessaan metsän vihreällä. Mikäli tämän värisävyn käyttäminen ei teknisistä rajoitteista ole mahdollista, käytetään kokonaan mustaa tai valkoista logoa. Värivaihtoehdot ja tarkemmat tiedot logon käytöstä löytyvät oheisesta graafisesta ohjeistosta.

Kaupungin yhteistyökumppanit voivat pyytää logon käyttöönsä markkinointiyksiköstä.

Loimaan kaupungin vaakuna

Loimaan vaakunan selite on seuraava: ”Sinisessä kentässä paaluittain vehnäntähkä, jossa kaksi lehteä, saatteena neljä apilaristiä asetettuina 2+2; kaikki kultaa”. Vaakunan viljantähkää kuvaa Loimaan viljavaa peltomaisemaa. Vaakunan on suunnitellut Aake Kaarnama.

Vaakuna on alun perin vahvistettu 1952 Loimaan maalaiskunnan vaakunaksi. Viljantähkän vieressä olevat apilaristit viittaavat neljään maalaiskunnasta erotettuun itsenäiseen kuntaan eli Alastaroon, Loimaan kauppalaan, Mellilään ja Metsämaahan.

Loimaan kaupunki otti vaakunan käyttöön vuoden 2005 alusta toteutetun kuntaliitoksen yhteydessä. Kaupungin ulkopuolisille tahoille vaakunan käyttöoikeudet myöntää kaupunginjohtaja. Vaakunaa ei saa muokata ja sitä saa käyttää vain tarkoitukseen, johon lupa on myönnetty.