Työväenopisto

Loimaan työväenopistolla on monipuolinen kurssitarjonta, joka sisältää opetusta kädentaidoissa, taiteissa, liikunnassa ja muissa hyvinvointiaineissa, kielissä ja tietotekniikassa. Pitkien kurssien lisäksi tarjonnassa on myös runsaasti erilaisia lyhyt- ja viikonloppukursseja. Kursseille ja opetukseen voi osallistua olet sitten loimaalainen tai lähikuntien asukas.

Opetusta annetaan kaikenikäisille ja toiminnassa huomioidaan myös erityisryhmät. Lapsille ja nuorille järjestetään yleisen oppimäärän mukaista kuvataiteen ja teatteritaiteen perusopetusta.

Loimaan työväenopiston opinto-ohjelma jaetaan Loimaan kotitalouksiin vuosittain elokuussa. Opinto-ohjelma on myös ladattavissa oheisesta Linkit-kohdasta sekä löytyy painettuna kirjastoista ja kaupungintalolta.

Kaikki työväenopiston kurssit ja kurssien sisältökuvaukset löytyvät sähköisesti:

Opistopalvelut Loimaa

Uusista lukuvuoden keskellä alkavista kursseista tiedotamme tarpeen mukaan kaupungin verkkosivuilla ja somekanavissa sekä paikallislehdessä.

Opintoryhmät kokoontuvat lukuvuoden aikana opinto-ohjelmaan merkittyinä aikoina. Syyslomaviikolla (vko 42) ja talvilomaviikolla (vko 8) ei ole opetusta. Sitä ei ole myöskään arkipyhinä, eikä kiirastorstaina klo 17.00 jälkeen.

Tervetuloa oppimaan, harrastamaan ja viihtymään laadukkaille kursseillemme!

Ilmoittautuminen

Kaikkiin opintoryhmiin ilmoittaudutaan ennakkoon kurssitiedoissa ilmoitettuun määräpäivään mennessä. Ilmoittautua voit verkossa Opistopalvelut Loimaa palvelussa tai puhelimitse p. 050 311 4691.

Kurssin alkamisesta ei lähetetä erillistä tietoa ilmoittautuneelle. Sen sijaan kurssien peruuntumisista tiedotetaan tekstiviestillä. Siksi on tärkeää, että opiskelijat muistavat ilmoittaa yhteystiedot ja muutokset opiston toimistoon. Täyteen tulevissa ryhmissä opiskelupaikan saaminen perustuu ennakkoilmoittautumisjärjestykseen.

Lukuvuoden ja -kauden pituisilla kursseilla voi käydä tutustumassa opetukseen yhden kerran, josta on sovittava etukäteen opiston toimiston kanssa.

Mikäli peruutat osallistumisesi tai keskeytät kurssin, siitä on ilmoitettava aina opiston toimistoon. Peruutukset on tehtävä viimeistään viisi arkipäivää ennen kurssin alkua. Muussa tapauksessa kurssimaksusta peritään 50 prosenttia tai vähintään 20 euroa. Peruutukset tulee tehdä aina opiston toimistoon.

Kurssimaksut laskutetaan yhdessä erässä. Osa kurssin hinnasta voidaan palauttaa vain siinä tapauksessa, että kurssi on keskeytynyt opistosta riippuvista syistä. Mikäli opetuksesta/ kurssista on toteutunut vähintään 2/3, maksua ei palauteta.

Opiskelijalta perittävä hinta ei sisällä työ- ja oppimateriaaleja (poikkeuksena osa lasten ja erityisryhmien kursseista). Useilla kursseilla voit halutessasi ostaa tarveaineita myös opettajalta.

Opistojen perimät maksut ovat suoraan ulosottokelpoisia. Opintoryhmiin ei voi osallistua, mikäli edellisten vuosien kursseja on maksamatta.

Opiskelija voi taloudellisin perustein anoa opintoseteliavustusta ja alennusta kurssimaksusta. Hakemuksen voi toimittaa työväenopiston toimistoon Ylistaronkatu 36 tai sähköpostilla tyovaenopisto@loimaa.fi.

Opintoseteliavustushakemus

Kurssimaksujen suuruuteen vaikuttavat opiskelijan saama opetustuntimäärä ja kurssin järjestämiseen liittyvät kulut. Yksilöopetuksessa hinnat ovat korkeampia kuin ryhmäopetuksessa.

Kurssimaksuperusteista päättää kaupungin sivistyslautakunta.

Edenred, ePassi, Smartum ja Tyky

Kursseja voi maksaa myös seuraavilla työnantajan tarjoamilla työhyvinvointi maksuvälineillä: Edenred ja ePassi (mobiilimaksu), Smartum (seteli- ja mobiilimaksu) ja Tyky (setelimaksu).

Maksutavasta tulee ilmoittaa jo ilmoittautumisen yhteydessä. Maksut pitää hoitaa kahden viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Muussa tapauksessa kurssimaksu laskutetaan normaalisti eikä opiskelijalle lähetettyä laskua enää hyvitetä.

Opiskelija saa pyytäessään toimistosta todistuksen suorittamastaan kurssista. Se on maksuton. Pääsääntöisesti emme kirjoita todistuksia viittä vuotta vanhemmista kurssisuorituksista.