Strategia ja talous

Loimaan kaupungin johtaminen ja ohjaus perustuu strategiaan ja talousarvioon.

Näiltä sivuilta löydät tietoa Loimaan kaupungin taloudesta ja toiminnasta sekä strategiasta, johon kaupungin tavoitteet ja toiminta valtuustokaudella painottuvat.

Kaupunginjohtajan tervehdys

Loimaalla kasvamme yhdessä 2020 –luvulle

Loimaan kaupungin tehtävä on edistää asukkaittemme hyvinvointia ja alueemme elinvoimaa.

Loimaan sijainti ja saavutettavuus Etelä-Suomen kasvukolmiossa ovat vahvuuksiamme. Monipuolinen yritys- ja elinkeinorakenne ja paikallinen teknologiaosaaminen tarjoavat meille monia mahdollisuuksia. Koneteknologia, metalliala sekä kauppa ja palvellut ovat merkittävimpiä toimialoja. Myös maatalouden rooli on Loimaalla näkyvä.

’’Loimaalla kasvamme yhdessä – kasva kanssamme’’ –strategiassa olemme linjanneet suuntaviitat alkaneelle 2020-luvulle. Olemme pohtineet valintojamme ja ennakoineet, mihin suuntaamme ja mistä löydämme uusia jyviä ja juuria tuleville vuosille.

Haluamme, että meidät tunnetaan yhteisöllisyydestä, yrityksistä, yhdessä tekemisestä ja sujuvista palveluista. Kannustamme asukkaitamme osallistumaan ja tekemää rohkeasti yhteistä tulevaisuuttamme. Haluamme pitää huolta toisistamme niin, että Loimaalla voidaan hyvin.

Meidän on osattava jatkossakin hyödyntää vahvuutemme ja uudistaa palvelumme muuttuvien tarpeiden mukaisesti. Tarvitsemme osaavia ihmisiä, kasvuhakuista yritystoimintaa, uusia ideoita ja vahvaa yhteistä tahtoa sekä rohkeaa ja myönteistä tulevaisuuteen tähtäävää ilmapiiriä. Näin vahvistamme elinkeinorakennettamme, tuemme yritystemme toimintaedellytyksiä ja edistämme asukkaittemme hyvinvointia. Näin kasvamme yhdessä 2020-luvulla.

Jari Rantala
kaupunginjohtaja