Kirjasto

Kirjaston Varaa ja nouda -lainauspalvelu 11.5. alkaen

Loimaan kaupunginkirjasto käynnistää varaa ja nouda -periaatteella toimivan aineiston lainauspalvelun maanantaina 11.5. rajoitetuin aukioloajoin. Kirjastot avataan asteittain 1.6. muiden palveluiden osalta.
Lisätietoa Varaa ja nouda -lainauspalvelusta.

Tietoa kirjastojen sulkuajan käytännöistä (päivitetty 31.3.)

Kaikki Loimaan kaupungin kirjastot ovat suljettuina 13.5.2020 saakka valtioneuvoston määräyksellä koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi.

Palautukset
Aluehallintoviraston ohjeistuksen mukaisesti palautusten vastaanottaminen on lopetettu kaikissa kirjastoissa ja palautusluukut on suljettu.

Eräpäivät
Kirjasto ei lähetä sulkuajan aikana viestejä lähestyvistä eräpäivistä. Sulkuajalle ajoittuvat lainojen eräpäivät siirtyvät automaattisesti 27. toukokuuta jälkeiselle ajalle.

Varaukset
Kirjasto ei lähetä sulkuajan aikana viestejä saapuneista varauksista eikä varauksia voi noutaa kirjastojen sulun aikana. Kaikkien varausten noutoaika siirtyy automaattisesti sulun jälkeiseen aikaan. Kirjastojen sulun aikana kannattaa välttää hyllyssä olevan aineiston varaamista, sillä varauksia ei voi noutaa ennen kuin kirjastot jälleen aukeavat.

Maksut
Muistutusmaksuja ei kerry kirjastojen sulkuajalta. Myös noutamattomien varausten maksu poistetaan toistaiseksi käytöstä.

Kaukopalvelu
Kaukopalvelutilauksia ei käsitellä sulkuaikana, mutta kaikki tilaukset pysyvät voimassa. Lainassa oleviin teoksiin kaukopalvelu hoitaa uusinnat automaattisesti.

Verkkokirjasto ja e-aineistot
Kirjaston verkkokirjasto ja e-kirjasto toimivat normaalisti.

Yhteydenotto
Yhteydenotot ensisijaisesti pääkirjaston asiakaspalveluun. Puhelimeen ja sähköpostiin vastataan pääkirjastossa ma–pe klo 9–15.

Pääkirjaston asiakaspalvelu
02 761 1220
kirjasto@loimaa.fi

Loimaan kaupunginkirjastossa seurataan viranomaisohjeistusta ja tiedotetaan mikäli tämän hetkistä toimintaa on tarve muuttaa.

Kirjaston palvelut

Kirjaston palvelut ovat vapaasti kaikkien käytettävissä. Loimaan kaupunginkirjastoon kuuluvat pääkirjasto sekä Alastaron, Hirvikosken ja Mellilän lähikirjastot.

Loimaan kaupunginkirjasto on osa Loisto-kirjastoja, joihin kuuluvat Aura, Koski Tl, Marttila, Oripää sekä Pöytyällä Kyrön, Riihikosken ja Yläneen kirjastot. Loisto-kirjastoilla on käytettävissään yhteinen kirjastojärjestelmä ja verkkokirjasto. Samalla kirjastokortilla on mahdollista lainata ja varata aineistoa kaikista Loisto-kirjastoista.

Loisto-kirjastojen välillä toimii aineiston kuljetuspalvelu. Loisto-kirjastoista lainatun aineiston voi palauttaa maksutta kaikkiin Loisto-kirjastoihin.