Kirjasto

Kirjastotilat aukeavat asteittain 1.6.

Kirjastotilat Loimaan kaupunginkirjastossa aukeavat asteittain kesäkuun 1. päivästä lähtien. Koronavirusepidemian takia palveluja on rajoitettu. Kesäkuun alusta siirrytään myös kesäaukioloaikoihin.

Aineistoa voi lainata ja varata normaalisti. Palautukset otetaan vastaan ulkoluukusta tai sisätiloissa erilliseen palautuslaatikkoon.

Sisäänkäyntien yhteyteen on varattu käsidesiä ja nenäliinoja. Kirjaston tiskiltä saa halutessaan kertakäyttökäsineet.

Turvaetäisyyksien noudattamiseksi istumapaikkoja on vähennetty. Osa asiakastietokoneista on pois käytöstä. Poistokirjatorit ovat suljettu.

Lähikontaktit pyritään minimoimaan, joten henkilökohtaista opastamista vaativia palveluja ei anneta. Tulostamisessa, kopioimisessa ja skannaamisessa asiakkaita ohjataan omatoimisuuteen. Itsepalvelutulostamisen/mobiilitulostamisen käyttö on suositeltavaa.

Siivoamista on tehostettu, ja tilat siistitään joka aukiolopäivä. Yhteiskäytössä olevat laitteet desinfioidaan jokaisen käyttäjän jälkeen.

Asioidessa on huolehdittava riittävistä turvaväleistä ja hygieniasta. Kirjastoon ei pidä tulla sairaana.

Loimaan kaupunginkirjasto noudattaa viranomaisohjeistuksia. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan erikseen.

Kirjaston palvelut

Kirjaston palvelut ovat vapaasti kaikkien käytettävissä. Loimaan kaupunginkirjastoon kuuluvat pääkirjasto sekä Alastaron, Hirvikosken ja Mellilän lähikirjastot.

Loimaan kaupunginkirjasto on osa Loisto-kirjastoja, joihin kuuluvat Aura, Koski Tl, Marttila, Oripää sekä Pöytyällä Kyrön, Riihikosken ja Yläneen kirjastot. Loisto-kirjastoilla on käytettävissään yhteinen kirjastojärjestelmä ja verkkokirjasto. Samalla kirjastokortilla on mahdollista lainata ja varata aineistoa kaikista Loisto-kirjastoista.

Loisto-kirjastojen välillä toimii aineiston kuljetuspalvelu. Loisto-kirjastoista lainatun aineiston voi palauttaa maksutta kaikkiin Loisto-kirjastoihin.