Koulutusta ja neuvontaa

Vuoden 2023 tukihakuun muuttuu hyvin moni asia. Suurin asia on varmaan kaiken asioinnin muuttuminen sähköiseksi. Myös tukiehdot ja niihin liittyvät termit muuttuvat. Ruokaviraston sivuilta voit lukea asiasta lisää.

Tukiopas 2022 on Ruokaviraston sivulla. Voit sieltä tarkastella tämän vuoden tukiehdot.

Maatalouden varautuminen -kurssi 28.11.2022 klo 9.12 Teamsissa. Järjestäjänä Hämeen ELY-keskus. Ohjelma ja ilmoittaumislinkki

Maatilojen varautumisen peruskurssin järjestää Maanpuolustuskoulutus paikan päällä Tuusulassa tai verkossa 30.11.2022. Ohjelma ja ilmoittautuminen
Etänä seuraaminenkin edellyttää ilmoittautumista. Luo itsellesi ensin tunnukset sivustolle.

Cap27-info Jokioisilla 1.12.2022 klo 10-13 Tietotalolla. Lisätietoja ja ilmoittauttuminen aamukahville.

Uudesta Cap-ohjelmasta puhuttiin Kohti tulevaa- hankkeen järjestämässä tilaisuudessa 4.11. Materiaali on luettavissa MTK:n sivulta.


Pinta-alatukien hakijan tulee hallita monia taitoja, esimerkiksi:kasvinsuojeluaineita ostaakseen ja käyttääkseen tulee olla suoritettuna kasvinsuojelun tentti. Tenttiin voi valmistautua myös käymällä asiaan liittyvän koulutuksen.
Luomuviljeliljäksi aikovan on täytynyt käydä luomukurssi ennen sitoumuksen alkua eli ennen vappua. Kursseja järjestää pääasiassa ProAgria tammikuussa.Maanviljelijöiden täsmäkoulutusta ja tilaneuvontaa järjestävät monet tahot. Tietoa on mahdollista saada esimerkiksi useiden hankkeiden koulutuksista, ProAgrialta, oppilaitoksilta ja yksityisiltä neuvojilta. Myös ELY-keskus ja Loimaan elinkeinopalvelut tarjoavat palvelujaan.

Yritysneuvontaa on tarjolla kunnallisiltakin tahoilta:

Loimaa: Loimaan kaupungin yrityspalvelut
Pöytyä: elinvoimajohtaja Tiina Hämäläinen
Oripää: kunnanjohtaja Timo Tolppanen
Humppila, Jokioinen, Ypäjä: Forssan Yrityskehitys Oy