Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta siirtyi Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle 1.1.2023. Työtoiminnan ohjaajien Kari Leppäjoen ja Tiina Sinervo-Nicolin sekä palveluohjaajien Terhi Rasinperän ja Minna Tirrin puhelinnumerot säilyvät, mutta sähköpostiosoite muuttuu muotoon etunimi.sukunimi@varha.fi.

Jos haluat aloittaa kuntouttavassa työtoiminnassa 1.1.2023 alkaen, ota yhteyttä työllisyydenhoidon sosiaaliohjaaja Jenni Lankiseen, jenni.lankinen@varha.fi.

Mitä on kuntouttava työtoiminta?

Kuntouttavan työtoiminnan avulla pitkään työttömänä olleella henkilöllä on mahdollisuus päästä mukaan työelämään. Työtoiminta on työskentelyä avustavissa tehtävissä tai esimerkiksi kuntouttavan työtoiminnan ryhmissä. Työskentely perustuu henkilökohtaiseen suunnitelmaan. Työtoimintapaikat ovat kunnan ja valtion virastoissa, järjestöissä, säätiöissä tai muissa julkisissa yhteisöissä. Kuntouttava työtoiminta ei ole mahdollista yksityisessä yrityksessä. 
 
Työtoimintaa järjestetään: 

  • 3 kuukauden jaksoissa 
  • 1–4 päivää viikossa arkisin 
  • 4–8 tuntia päivässä 

Toiminta ei ole työsuhde, eikä työtoiminnassa ole lisä-, yli-, yö- ja vuorotyötä.  
 
Työtoiminta-ajalta saa:

  • toimintarahaa tai ylläpitokorvausta 
  • korvausta matkakustannuksista yksilöllisen tilanteen mukaan 

Kuntouttavassa työtoiminnassa noudatetaan työturvallisuuslakia ja Varha järjestää tapaturmavakuutuksen. Terveydenhuollon palvelut toteutuvat perusterveydenhuollon kautta. 

Kuntouttavan työtoiminnan paikkoja on esimerkiksi kaupungin puistoyksikössä, toimistotyössä, keittiössä, vanhuksien ja lasten palveluiden tukena. Voit myös osallistua kuntouttavan työtoiminnan ryhmään! Lisätietoja: jenni.lankinen@varha.fi. 

Varha ostaa kuntouttavan työtoiminnan paikkoja LSTT ry:ltä ja LST ry:ltä.  

Työpaja Duuniparkin toiminnasta vastaa Loimaan Seudun työkeskuksen tuki ry (LSTT). Duuniparkissa toimii puutyöpaja, kirpputori Ekotori ja alihankinnan yksikkö.  Lisätietoja: Susan Tuovinen puh. 040 182 3131.

Työttömien tuvan toiminnasta vastaa Loimaan Seudun Työttömät ry (LST). Yhdistys järjestää työttömien omaehtoista toimintaa, koulutus-, neuvonta- ja tiedotustoimintaa sekä monenlaista virkistystoimintaa jäsenilleen. Työttömien Tupa tarjoaa maksutonta palvelua kaikissa työnhakuun liittyvissä asioissa. Vähävaraisten EU-ruokajako jatkuu erikseen ilmoitettavina ajankohtina. Kauppojen hävikkiruokaa jaetaan aina tiistaisin ja perjantaisin klo 10.30 (ei arkipyhinä). Lisätietoja: Minna Nummela, puh. 046 661 9674.

Kuntouttavaa toimintaa voidaan järjestää muissakin yhdistyksissä. Voit itse olla yhteydessä haluamaasi yhdistykseen. 

Kysy lisää: jenni.lankinen@varha.fi, Kaisa Kantola, 040 096 3881 tai Sanna Leino, 050 578 1540