Kuntouttava työtoiminta

HUOM! 18.3.2020 alkaen kuntouttavaa työtoimintaa ei järjestetä! Tauko kestää 13.4.2020 saakka. Tauon aikana ohjaajat tavoittaa puhelimitse.

Kuntouttavan työtoiminnan avulla pitkään työttömänä olleella henkilöllä on mahdollisuus päästä mukaan työelämään. Työtoiminta on työskentelyä avustavissa tehtävissä tai esimerkiksi kuntouttavan työtoiminnan ryhmissä. Työskentely perustuu henkilökohtaiseen suunnitelmaan. Työtoimintapaikat ovat kunnan ja valtion virastoissa, järjestöissä, säätiöissä tai muissa julkisissa yhteisöissä. Kuntouttava työtoiminta ei ole mahdollista yksityisessä yrityksessä. 
 
Työtoimintaa järjestetään: 

  • 3 kuukauden jaksoissa 
  • 1–4 päivää viikossa arkisin 
  • 4–8 tuntia päivässä 

Toiminta ei ole työsuhde, eikä työtoiminnassa ole lisä-, yli-, yö- ja vuorotyötä.  
 
Työtoiminta-ajalta saa:

  • toimintarahaa tai ylläpitokorvausta 
  • korvausta matkakustannuksista yksilöllisen tilanteen mukaan 

Kuntouttavassa työtoiminnassa noudatetaan työturvallisuuslakia ja kunta järjestää tapaturmavakuutuksen. Terveydenhuollon palvelut toteutuvat perusterveydenhuollon kautta. 

Kuntouttavan työtoiminnan paikkoja on esimerkiksi kaupungin puistoyksikössä, toimistotyössä, keittiössä, vanhuksien ja lasten palveluiden tukena. Voit myös osallistua kuntouttavan työtoiminnan ryhmään! Lisätietoja saa Kaisa Kantolalta ja Sanna Heikkilältä. 

Loimaan kaupunki ostaa kuntouttavan työtoiminnan paikkoja LSTT ry:ltä ja LST ry:ltä.  

Työpaja Duuniparkin toiminnasta vastaa Loimaan Seudun työkeskuksen tuki ry (LSTT). Duuniparkissa toimii puutyöpaja, kirpputori Ekotori ja alihankinnan yksikkö.  

Työttömien tuvan toiminnasta vastaa Loimaan Seudun Työttömät ry (LST). Yhdistys järjestää työttömien omaehtoista toimintaa, koulutus-, neuvonta- ja tiedotustoimintaa sekä monenlaista virkistystoimintaa jäsenilleen. Työttömien Tupa tarjoaa maksutonta palvelua kaikissa työnhakuun liittyvissä asioissa.  HUOM! Työttömien tuvan lounaskahvila on suljettu ja vähävaraisten EU-ruokajakoa ei järjestetä 18.3.-13.4.2020.

Kuntouttavaa toimintaa voidaan järjestää muissakin yhdistyksissä. Voit itse olla yhteydessä haluamaasi yhdistykseen. 

Kysy lisää: Kaisa Kantola, 040 096 3881 tai Sanna Heikkilä, 050 578 1540