E-kirjasto

Loisto-kirjastoilla on käytössä yhteinen e-kirjakokoelma Ellibs Library e-kirjapalvelussa.

E-kirja on verkosta ladattava sähköinen kirja, jota voi lukea esimerkiksi tietokoneen näytöltä, tabletilta tai älypuhelimesta. Helpointa lukeminen on Ellibs-sovelluksessa tai selaimessa.

E-kirjojen ja e-äänikirjojen lainaamiseen tarvitaan Loisto-kirjastojen kirjastokortti ja tunnusluku. Tunnusluvun saa käymällä henkilökohtaisesti kirjastossa. Kirjat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä, mutta kirjan voi palauttaa myös ennen eräpäivää. Lainassa olevaan kirjaan voi tehdä maksuttoman varauksen.

Äänikirjoja voi kuunnella suoraan palvelussa valitsemalla kirjan laina-ajan ja ”Kuuntele”-painikkeen. Napsauttamalla painiketta äänikirja aukeaa selainsoittimeen ja kuuntelun voi aloittaa.

E-kirjoja voi lukea joko suoraan selaimessa (epub-muotoiset) tai lataamalla lukuohjelman. Käytettävissä on myös Ellibsin mobiilisovellus, jossa voi lainata ja lukea e-kirjoja. Mobiilisovelluksen saat ladattua puhelimesi sovelluskaupasta, esim. Google Play -kaupasta. Lisäksi lainattavana on e-äänikirjoja, joita voi kuunnella Ellibsin mobiilisovelluksessa tai suoratoistona selaimessa.

  • Kokoelmassa on kauno- ja tietokirjallisuutta pääasiassa suomeksi, mutta myös jonkin verran ruotsiksi ja englanniksi. Palvelussa on myös suomenkielisiä e-äänikirjoja.
  • Kerrallaan voi olla enintään viisi lainaa ja seitsemän varausta.
    Lainoja ei voi uusia.
  • Laina-aika on 7 tai 14 vuorokautta. Laina-aika valitaan lainauksen yhteydessä. Kirjat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä, mutta ne voi palauttaa myös ennen eräpäivää.
  • E-kirjoja voi lukea suoraan nettiselaimessa tai Ellibs-sovelluksessa tai lataamalla e-kirjat omalle laitteelle.
  • Äänikirjoja voi kuunnella nettiselaimessa tai Ellibs-sovelluksessa. Äänikirjan voi myös ladata sovellukseen ja kuunnella ilman nettiyhteyttä.