Liikuntakeskukset

Hirvihovin liikuntakeskus

Hirvikosken taajamassa sijaitseva liikuntakeskus tarjoaa monipuoliset palvelut liikunnan harrastamiseen ja virkistäytymiseen.

Liikuntakeskuksen muodostavat virkistysuimala Vesihovi, Hirvihovin liikuntahalli kunto- ja voimailusaleineen, vuonna 2018 peruskorjattu yleisurheilukenttä, jalkapallokenttä luonnon siirtonurmella, ulkoharjoitus-, beach volley- ja tenniskentät, jääkiekkokaukalo sekä n. 1 km pitkä valaistu kuntorata.

Kolmeen osaan jaettavasta liikuntahallista löytyvät futsalin, koripallon, lentopallon, salibandyn ja sulkapallon pelikentät. Toisen kerroksen ylätasanteella voi järjestää mm. jumppia ja boccia-pelejä. Tatamitila soveltuu kamppailulajien ja jumppien järjestämiseen. Peilisali sopii pienten ryhmien harjoituskäyttöön.

Kuntosali on painopakallisin laittein varustettu sali, joka käy soveltuvin osin myös erityisryhmille. Voimailusali on vapailla painoilla varustettu sali vaativampienkin voimailijoiden käyttöön. Hallissa on kiinteä 160 hengen katsomo. Hirvihovi tarjoaa hyvät tilat myös suurten yleisötilaisuuksien järjestämiseen.

Loimaan urheilukeskus

Kaupungin keskustassa sijaitsevan urheilukeskuksen muodostavat kaupungin suurin liikuntahalli, tekonurmikenttä, pesäpallostadion harjoituskenttineen, tenniskentät, beach volley -kenttä, n. 1,3 km pitkä valaistu kuntorata ulkokuntoilulaitteineen ja rappusineen sekä kunto- ja voimailusali.

Liikuntahalli on Loimaan palloilun edustusjoukkueiden kotihalli, jossa pelataan liigan kotiottelut. Kolmeen osaan jaettavasta salista löytyvät futsalin, koripallon, lentopallon, salibandyn ja sulkapallon kentät.

Peilisali soveltuu mm. jumppien järjestämiseen. Salista löytyvät myös voimistelurekit, jumppatanko, renkaat, köydet, puolapuut ja patjat.
Hallin ylätasanteella sijaitseva juoksusuora on neliratainen, 50 metriä pitkä suora, jonka toisessa päässä on pituushyppypaikka sekä yleisurheilun heittolajien harjoitteluun soveltuva heittopaikka.

Liikuntahallin kahviotila soveltuu esimerkiksi palaverien pitopaikaksi.

Vuonna 2018 valmistunut tekonurmikenttä sekä vuonna 2020 uusittu pesäpallostadion useine harjoituskenttineen tarjoavat paikallisille seuroille hyvät harjoitus- ja turnausmahdollisuudet. Tekonurmikenttää kiertää 4-ratainen kivituhkapintainen juoksurata. Päädyssä on päällystetty hyppypaikka ja kuularinki sekä pituushyppypaikka.

Urheilukeskuksen huoltorakennuksessa, pesäpallostadionin ja tekonurmikentän välissä, sijaitsee maksuton voimailu- ja kuntosali.

Taajamien ja kylien liikuntapaikat

Alastaro

Alastarohallista löytyvät futsalin, koripallon, lentopallon, salibandyn ja sulkapallon kentät sekä arkipäivisin auki oleva maksuton kuntosali. Hallin ulkopuolella sijaitsevat kivituhkapintainen pesäpallokenttä ja jääkiekkokaukalo.

Alastaron urheilukentällä on 4-ratainen juoksurata sekä pituus, kuula ja korkeuspaikat. Kentän keskellä on luonnonnurmella varustettu jalkapallokenttä. Urheilukentän vieressä ovat hiekkakentät, jotka toimivat talvella luistelukenttinä sekä tenniskenttä.

Urheilukentän vierestä lähtevällä valaistulla kuntoradalla on 2,6 km peruslenkki sekä 1,1 km ja 4,4 km lenkit, joissa on talvella perinteisen ja vapaan hiihtoladut. Reitin varrella on myös laavu. Uusi syksyllä 2019 avattu 10-väyläinen frisbeegolfrata sijaitsee kuntoradan lähimaastossa.

Mellilä

Mellilän palloiluhalli sijaitsee Mellilän Asemanseudun koulun pihapiirissä. Hallista löytyvät kori-, lentopallo- ja sulkapallokentät. Koulun pihalta löytyvät myös hiekkakenttä ja jääkiekkokaukalo. Mellilän keskustassa sijaitsee painopakallisilla painoilla varustettu kuntosali.

Metsämaa

Metsämaan Urheilijoiden omistama Kalliohovi sijaitsee Metsämaan kyläkoulun pihapiirissä. Kalliohovissa on liikuntasali, josta löytyvät koripallo-, lentopallo-, salibandy- ja sulkapallokentät. Hallissa on myös kaupungin omistama painopakallisilla laitteilla varustettu maksuton kuntosali.

Metsämaan koululla on hiekkakenttä, jossa talvella kaukalo ja yleisjää. Läheisellä valaistulla kuntoradalla on helppo 2,0 km lenkki, jossa on talvella hiihtoladut perinteiselle ja vapaalle. Kuntoradan maastossa sijaitsee myös Metsämaan 9-väyläinen frisbeegolfrata.

Muut kylät

Myös Loimaan muilla kylillä koulujen yhteydessä sijaitsevat liikuntapaikat tarjoavat hyviä sisä- ja ulkoliikuntamahdollisuuksia eri liikuntalajien harrastamiseen.

Tarkemmat tiedot ja tilavaraukset

Tarkemmat tiedot liikuntakeskusten ja muiden liikuntapaikkojen vaihtoehdoista löydät ”Sisäliikuntapaikat”- ja ”Ulkoliikuntapaikat” -osioista. Tilavaraukset tehdään ”Liikuntapaikkojen varaukset” -sivulla.