Paljon kysyttyä

Mistä näen, mitä tukia minulle on maksettu?
Mene Vipu-palveluun maksutapahtumiin. Näytössä näkyy maksupäivämääriä, joiden edessä on musta kolmio. Kolmiota klikkaamalla pääset näkemään tarkemmin, mitä tukia ja kuinka paljon niitä on ko. päivänä maksettu. Huomioi, että olet oikeassa vuodessa. Tukikohtaiset myönnöt ja maksut hakuvuoden mukaan näet tuet-lehdeltä.

Tilinumeroni/puhelinnumeroni/sähköpostini vaihtui. Miten ilmoitan?
Vipu-palvelussa maatilan tiedoissa voit muuttaa osallistietoja koska tahansa. Mutta mikäli tilan osallisia pitää poistaa tai lisätä, pitää se tehdä kirjallisesti lomakkeella 101D.

Mitkä lohkot huomioidaan ympäristökorvauksen syysilmoituksessa?
Syysilmoitukseen Vipu-palvelussa tulevat valittaviksi vain ympäristökorvauksen sitoumuksessa olevat lohkot. Jos lohko ei ole sitoumuksessa, sitä ei lasketa tässä kokonaisalaan eikä kasvipeitteiseen alaan.

Mikseivät tukioikeudet näy Vipupalvelussa, vaikka olen jättänyt siirtohakemuksen ajoissa?
Tukioikeudet tulevat näkyviin Vipu-palveluun tukioikeudet-välilehdelle, kun kunnassa on tehty siirrosta päätös. Loimaan maaseutupalveluiden vuosikellossa päätösten tekemiselle on varattu aika elo-syyskuussa. Yleensä paperipäätös postitetaan lokakuun alussa. Päätöksentekohetki ei vaikuta tukien maksuun eikä valvontaan. Riittää kun siirtohakemus on jätetty ajoissa ennen kesäkuun puolta väliä.

Mistä tukioikeusliitteen saa tukioikeussiirtoa varten?
Aktiiviviljelijä saa ajettua itselleen tukioikeusliitteen Vipu-palvelusta Hakemukset ja ilmoitukset- välilehdeltä.
Tukioikeuksia omistava maanomista (eli ns.passiiviviljelijä, joka ei itse hae tukea) voi myös kirjautua pankkitunnuksillaan Vipuun ja tulostaa itselleen tukioikeusliitteen. Lisää aiheesta Ruokaviraston sivuilla

Meille tulee uutta vuokramaata. Mistä tiedän lohkojen hukkakauratilanteen?
Peruslohkojen hukkakauratilanteen rekisterissä saat selville Vipu-palvelun karttatasoista. Mene joltakin lohkolta kartalle. Valitse vasemmalta sivupalkista rasteritaso hukkakaura. Näet silloin kaikkien lohkojen rekisteritiedot eri väreillä.

Koska ja mitä tukia maksetaan seuraavan kerran?
Ruokavirasto julkaisee vuosittain arvion maksuaikataulusta. Se on yleensä pitänyt aika hyvin paikkansa.

Paljonko syksyllä saa levittää lantaa pellolle?
Syyskuun alusta alkaen liukoista typpeä saa olla enintään 35 kg/ha lannan levityksessä. Koko määrä lasketaan seuraavan vuoden kasvin lannoitukseen.