Liikuntavinkkejä

Liikuntavinkkejä poikkeustilan aikana

Liikkuminen ja omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on tärkeää myös poikkeustilanteessa. Tälle sivulle on teille koottuna ikäryhmittäin videoita ja vinkkejä kuntoiluun sekä ideoita ulkoiluun. Nappaa niistä juuri sinulle sopivat ja nauti liikunnan ilosta! Mukavia liikuntahetkiä yksin tai perheen kanssa, toivottaa Loimaan kaupungin liikuntapalveluiden väki!

Lapset, nuoret ja perheet

Työikäiset

Taukojumppaa

Helppoa jumppaa kotona

Haastavaa jumppaa kotona

Ikääntyneet

Vaikka valtaosa ajasta kuluisikin nyt kotioloissa, on ikääntyneiden toimintakyvyn ylläpitämiseksi erittäin tärkeää pysyä liikkeessä tavalla tai toisella. Runsas paikallaanolo istuen tai makuulla tai vuoteeseen jääminen heikentävät fyysistä toimintakykyä nopeasti. Pienetkin liikunnalliset arjen teot virkistävät mieltä ja tuovat päivään sisältöä ja varmistavat fyysisen toimintakyvyn säilymisen myös poikkeustilanteen jälkeiseen elämään.

Haastavat jumppaohjeet ikääntyville

Soveltava liikunta

Vamma, pitkäaikaissairaus tai apuvälineiden käyttö ei ole este liikkumiselle tai liikunnan harrastamiselle. Soveltavan liikunnan videot tarjoavat liikuntavinkkejä kaiken ikäisille, jotka tarvitsevat liikunnassa erityistä tukea.

Ulkoilu

Ulkoilua ja monia ulkolajeja voi harrastaa yksin tai samassa taloudessa asuvien kanssa. Liikkua voi monin tavoin ilman lähikontakteja. Luonnossa on aina jotakin mielenkiintoista nähtävää, kuultavaa ja tutkittavaa. Suomen Latu on julkaissut Vastuullisen ulkoilijan etiketin pandemian ajaksi, jonka avulla ulkoilu on meille kaikille turvallista. Liikkuminen ja omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on tärkeää poikkeustilanteesta huolimatta. Poimi alta mieluisat vinkit ulkoiluun ja lähde nauttimaan ulkoilmasta yksin tai perheesi kanssa.