Uimapaikat

Sivulla on esitelty Loimaan viralliset uimapaikat, joiden kunnossapidosta kaupunki huolehtii ja joista otetaan säädösten mukaiset veden puhtausnäytteet. Näiden lisäksi seudulta löytyy myös muita uimapaikkoja.

Melliläjärvi

Melliläjärvi on puhdas ja kirkasvetinen tekojärvi, joka on kesällä suosittu koko perheen uintipaikka. Uimarannalta löytyvät hyppytorni, erillinen matala lasten ranta, wc-tilat, pukukopit ja ulkosuihku. Järven ympäri kiertää noin kilometrin pituinen kuntorata sekä täysimittainen 18 väyläinen frisbeegolfrata. Rannan läheisyydessä on myös kolme beach volley -kenttää.

Melliläjärvellä on kesäisin rantakahvila, josta saa pieneen nälkään jäätelöä sekä suolaista ja makeaa syötävää. Kahvilasta voi myös vuokrata pelejä ja vesiurheiluvälineitä kuten rantalentopalloja, Mölkky, sup-lautoja ja frisbeegolf-kiekkoja. Lisätietoja kahvilan aukioloajoista ja palveluista facebook-sivuilta: Melliläjärven rantakahvila

Ranta on EU-ranta ja ranta-alueella tupakointi on kielletty 1.5.- 30.9. välisenä aikana.

Melliläjärvellä sijaitsevat myös kaupungin omistamat Melliläjärven rantasauna ja takkatupa, joita vuokrataan järjestöille ja yksityisille henkilöille. Katso lisätiedot saunasta ja takkatuvasta.

Sijainti kartalla: Huovintie 1, 32300 Loimaa

Pappistenjärven uimapaikka

Pappistenjärvi on metsän ympäröimä pieni järvi. Idyllisen tanssilavan vieressä sijaitsevassa uimapaikassa on lapsiystävällinen hiekkaranta sekä pukukopit. Ylempänä metsäisellä rinteellä on kyläyhdistyksen vuokraama saunamökki. Talvella järvessä on mahdollisuus harrastaa avantouintia.

Sijainti: Pappistenjärventie 42, 32300 Loimaa

Loimikodin uimapaikka

Loimikodin uimapaikka on Loimijoen rannalla, Alastaron keskustan tuntumassa. Viihtyisältä ranta-alueelta löytyvät laituri, pukukoppi ja bajamaja. Joen törmältä pystyy laskemaan myös veneen vesille ja laiturille kulku on esteetöntä. Huom. uidessa tulee varoa joen virtauksia.

Sijainti: Ylimattilantie 3-5, 32440 Alastaro

Leiri- ja virkistysalue Kalikka

Pöytyällä, Pyhäjärven rannalla sijaitseva Kalikka on Loimaan kaupungin leiri- ja virkistysalue, jossa voi käydä uimassa, saunomassa ja grillaamassa sekä varata alueen rakennuksineen esim. kokous-, leiri- tai virkistyskäyttöön. Lue lisätietoja Kalikasta.

Viileämpinä aikoina voi uiskennella uimahalli Vesihovissa!