Ikäihmisten liikunta

Liikunta on tärkeää kaikenikäisille ihmisille, mutta ikäihmisille se on elintärkeää. Sopiva liikunta säilyttää kykyä toimia arjessa ja antaa mahdollisuuden elää itsenäistä elämää mahdollisimman pitkään. Liikunta vaikuttaa positiivisesti myös mielialaan, muistiin ja jaksamiseen sekä tuo sosiaalisia kontakteja.

Ikäihmisille kaupungilla on omaehtoisen ulkoliikunnan lisäksi mahdollisuus nivelystävälliseen vesiliikuntaan uimahalli Vesihovissa. Vesijuoksuvöitä ja muita jumppavälineitä voi lainata ilmaiseksi hallilta. Ohjatuista vesijumpista voi halutessaan valita kevyemmän vesijumpan.

Muita ikäihmisille sopivia ohjattuja liikuntaryhmiä ovat Hyvän olon liikunnat, tuolijumpat ja Lavis-lavatanssijumppa®. Kuntosaleilla järjestämme säännöllisesti aloittelijoille kuntosalikursseja.

Hyvän olon liikunta

Hyvän olon liikunnassa tehdään lihaskuntoa, liikkuvuutta ja tasapainoa kehittäviä liikkeitä musiikin tahdissa, välineillä ja ilman.

Alastaro, Alastarohalli
maanantai klo 9–10

Keskusta, Ylistaronkatu 36, liikuntasali
keskiviikko klo 11–12

Hirvikoski, Hirvihovin tatami
Kaksi ryhmää: torstai klo 9–9.55 ja klo 10–10.55

Kausimaksu 30 €, maksut Vesihovin kassalle. Kertamaksulliset käynnit eivät ole enää mahdollisia.

Tuolijumppa

Tuolijumpan tavoitteena on lisätä liikkuvuutta sekä pitää isot lihakset vahvoina ja toimintakykyisinä. Tuolijumpat ovat maksuttomia.

Hirvikoski, Kanta-Loimaan srk-talo
maanantai klo 10.30–11.15

Haara, kylätalo Pääskynpesä
maanantai klo 13.30–14.15

Metsämaa, Kalliohovi
maanantai klo 14.30–15.15

Keskusta, Heimolinna
keskiviikko 13–13.45

Niinijoki, Niinijoen koulu UUSI!
perjantai klo 13–13.45

SenioriCircuit, kevyt

Tunti kehittää aerobista kuntoa ja lihaskestävyyttä. Harjoittelu tehdään kiertoharjoitteluna. Tunti alkaa yhteisellä alkulämmittelyllä ja päättyy lyhyeen loppuvenyttelyyn. Tunti sopii, jos saliharjoittelu ja laitteet ovat ennestään tuttuja, sekä naisille että miehille.

Hirvihovin kuntosali
tiistai klo 13–14

Kurssi pitää sisällään 8 ohjattua ja 8 omatoimista kertaa.
Hinta 30 €. 
Lisätietoja: liikunnanohjaaja  Tiina Suokas p. 050 468 5982.
Ilmoittautumiseen

Soveltava liikunta (SoveLi)

Soveli tarkoittaa tuolilla ja lattialla tehtäviä lihaskunto-, tasapaino- ja liikkuvuusharjoitteita välineitä hyödyntäen. Mukaan voi ottaa omat apuvälineet ja henkilökohtaisen avustajan. Ryhmät ovat maksuttomia.

Keskusta, Ylistaronkatu 36, liikuntasali
keskiviikko klo 10–11 (alkaen 23.8.)

Hirvikoski, Hirvihovin liikuntasali
perjantai klo 10–11 (alkaen 25.8.) Huom! Uusi ajankohta!

Liikkuva minä -opintopiiri

Alastaro, Loimikoti, Vänniläntie 14, 32440 Loimaa
tiistaisin 5.9.2023 alkaen klo 9.00- 10.30

Liikkuva minä on 7 tapaamiskerran kokonaisuus, jonka tavoitteena on kannustaa vähän liikkuvia ikäihmisiä lisäämään arkiliikuntaa ja liikuntaharjoittelua.

Kurssin aiheita mm. arkiliikunta, liikkumiskyvyn testaus, voimaharjoittelu kotona ja kuntosalilla, tasapainoharjoittelu ja kaatumisen ehkäisy, voimaa vanhuuteen ruoasta, ulkoilu ja liikuntavalintoja yksin ja yhdessä. Jokainen tapaamiskerta sisältää ohjaajan pitämän alustuksen, keskustelua, tehtäviä ja liikuntaosuuden.

Ikäihmisten kuntosaliharjoittelun alkeiskurssi

To 14.9. alkaen, klo 13- 14
Hirvihovin kuntosali

Uusi ikäihmisille suunnattu kuntosaliharjoittelun alkeiskurssi alkaa torstaina 14.9. Ryhmään mahtuu 12 osallistujaa. Kurssille on ennakkoilmoittautuminen, joka aukeaa pe 8.9. klo 12.
Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen sulkeutuu kun ryhmä on täynnä.

Kurssin hinta 30 € (+6€ avainkortti) ja se maksetaan Vesihovin kassalle, ennen kurssin alkua. Kurssi sisältää 8 ohjattua kertaa ja 8 omatoimista kertaa.

Seniorikortti 70+v., liikuntaa ja kulttuuria yhdellä kortilla

Seniorikortti on yli 70-vuotiaille tai työkyvyttömyyseläkkeellä oleville loimaalaisille. Se kannustaa omatoimiseen liikkumiseen ja kulttuuripalveluiden hyödyntämiseen. Kortti oikeuttaa:

  • Vesihovin sisäänpääsyyn arkisin klo 15 asti.
  • Hirvihovin kunto- ja voimailusalien sisäänpääsyyn 1 krt/pv.
  • Taidetalon ja Alpo Jaakolan Patsaspuiston sisäänpääsyyn 1 krt/pv.

Hinta 60€ + 6€ pantti, voimassa 6 kk ostopäivästä. Kortin voi hankkia Vesihovin kassalta. Korttia ei lunasteta takaisin, mahdollisia sulkuaikoja ei hyvitetä eikä voimassaoloaikaa muuteta. Korttia hakiessa tulee todistaa henkilöllisyys tai työkyvyttömyystodistus.

Tuolijumppaa Heimolinnassa