Ikäihmisten liikunta

Liikunta on tärkeää kaikenikäisille ihmisille, mutta ikäihmisille se on elintärkeää. Sopiva liikunta säilyttää kykyä toimia arjessa ja antaa mahdollisuuden elää itsenäistä elämää mahdollisimman pitkään. Liikunta vaikuttaa positiivisesti myös mielialaan, muistiin ja jaksamiseen, sekä tuo sosiaalisia kontakteja.

Meillä on ikäihmisille omaehtoisen ulkona liikkumisen lisäksi mahdollisuus nivelystävälliseen vesiliikuntaan uimahalli Vesihovissa. Vesijuoksuvöitä ja muita jumppavälineitä voi lainata ilmaiseksi hallilta. Ohjatuista vesijumpista voi halutessaan valita kevyemmän vesijumpan.

Muita ikäihmisille sopivia ohjattuja liikuntaryhmiä ovat Hyvän olon liikunnat, tuolijumpat ja Lavis-lavatanssijumppa®. Kuntosaleilla järjestämme säännöllisesti aloittelijoille kuntosalikursseja.

Hyvän olon liikunta

Hyvän olon liikunnassa teemme lihaskuntoa, liikkuvuutta ja tasapainoa kehittäviä liikkeitä, musiikin tahdissa välineillä ja ilman.

Alastarohalli
Maanantai klo 9.00- 10.00

Ylistaronkatu 36, liikuntasali
Keskiviikko klo 11.00- 12.00  

Hirvihovin tatami: kaksi ryhmää
Torstai klo 9.00- 9.55 ja klo 10.00- 10.55,

Niinijoen koulu
Perjantai klo 13.00- 14.00

Kausimaksu 30€, maksut Vesihovin kassalle. Kertamaksulliset käynnit eivät ole enää mahdollisia.

Tuolijumppa

Kanta-Loimaan seurakuntatalo
Maanantai klo 10.30- 11.15

Haaran Pääskynpesä
Maanantai klo 13.30-14.15

Metsämaan Kalliohovi
Maanantai klo 14.30-15.15

Heimolinna
Keskiviikko klo 13- 13.45

Tuolijumpan tavoitteena on lisätä liikkuvuutta, sekä pitää isot lihakset vahvoina ja toimintakykyisenä. Tuolijumpat ovat maksuttomia.

SenioriCircuit (kevyt) UUSI!

Hirvihovin kuntosali
Tiistai klo 13- 14

Ennakkoilmoittautuminen: linkki aukeaa 12.8.22 klo 12. Ohjattu liikunta -etusivulla.
Tunnilla tehdään kuntosaliharjoitus kiertoharjoitteluna laitteilla, lisänä saattaa olla helppoja liikkeitä esim. Käsipainoilla ja kuminauhalla. Tämä tunti sopii sinulle, jos kuntosalilla käyminen on jo tutumpaa ja laitteiden kanssa toimiminen sujuu.Hinta 30€/ kausi (sisältää ohjauksen) + omavalintainen kuntosalikortin hinta.

SenioriCircuit (keskiraskas) UUSI!

Hirvihovin kuntosali
Keskiviikko klo 15- 16

Ennakkoilmoittautuminen: linkki aukeaa 12.8.22 klo 12. Ohjattu liikunta -etusivulla.
Lihaskuntoa, kestävyyttä ja tasapainoa parantava monipuolinen tunti, jossa siirrytään harjoitteesta ja laitteesta toiseen. Tunti sisältää yhteisen alkulämmittelyn ja palauttavan loppuvenyttelyn. Tämä tunti sopii sinulle, jos saliharjoittelu ja laitteet ovat ennestään tuttuja. Tunti sopii sekä naisille & miehille. Jos haluat sinulle laaditaan oma harjoitusohjelma. Hinta 30€/ kausi ( sisältää ohjauksen) + omavalintainen kuntosalikortin hinta.

Liikkuva minä -opintopiiri

Loimaan kaupunginkirkon yläsali
Tiistaisin klo 9.30 – 11.00 alkaen 6.9.2022

Liikkuva minä- opintopiiri on 14 tapaamiskerran kokonaisuus, jonka tavoitteena on kannustaa vähän liikkuvia ikäihmisiä lisäämään arkiliikuntaa ja liikuntaharjoittelua. Opintopiiri on tarkoitettu ”Kiikun kaakun” kotona asuville ikäihmisille”, jotka ovat kiinnostuneet hyvinvointinsa kohentamisesta ja joilla voi olla ennakoivia merkkejä liikuntakyvyn heikkenemisestä.

Opintopiirin tavoitteena on saada tietoa arkiliikunnan, ulkoilun sekä voima- ja tasapainoharjoittelun merkityksestä. Motivoitua huolehtimaan liikkumiskyvystä ja innostua ottamaan liikunta osaksi elämäntapaa.

Kurssin aiheita mm. voimaa arkeen, liikkumiskyvyn testausta, tasapainoharjoittelua, ulkoilu ja vertaisista voimaa sekä liikunnan monet mahdollisuudet. Jokainen tapaamiskerta sisältää ohjaajan pitämän alustuksen, keskustelua, tehtäviä ja liikuntaosuuden.

Ilmoittautumiset

Ilmoittautumiset 31.8.2022 mennessä tarja.maki@loimaa.fi .
Lisätietoja liikunnanohjaaja Tarja Mäki p. 040 5718 620.
Opintopiiri on maksuton.

Ikäihmisten kuntosalikurssi

Hirvihovin kuntosalilla
torstaisin klo 13.00 – 14.15 alkaen 8.9.2022

Kurssille on ennakkoilmoittautuminen Ohjattu liikunta -etusivulla.
Ryhmän koko on 12.
Kurssin hinta 30 € (+6 € korttipantti). Maksu Vesihovin kassalle ennen kurssin alkua. Kurssi sisältää ohjattuja kokoontumisia 8 kertaa ja omatoimiharjoituksia 8 kertaa (kortille ladataan 16 kuntosalikäyntiä).

Lisätietoja liikunnanohjaaja Jutta Lind p. 050 468 5982.

Omatoiminen kuntosaliharjoittelu

Kaupungin urheilukeskus
Keskiviikko klo 9.30–10.30
Perjantai klo 9.00–10.00

Tuolijumppaa Heimolinnassa