Musiikki- ja tanssiopisto

Tiedoksi: Musiikki- ja tanssiopiston sivut uudistuvat lähiaikoina ja siirtyvät omilta erillisiltä sivuiltaan tänne, omiksi alasivuikseen. Tämän jälkeen Musiikkiopiston vanha sivusto poistuu käytöstä.

Loimaan seudun musiikki- ja tanssiopistossa järjestetään musiikin ja tanssin taiteen perusopetusta laajan oppimäärän mukaisesti. Opetus luo edellytykset luovaan ja monipuoliseen musiikin ja tanssin harrastamiseen sekä antaa valmiudet alan ammattiopintoihin.

Musiikki- ja tanssiopiston perusopinnoissa voivat opiskella oppilaat, joiden kotikuntana on Loimaa, Aura, Koski tl, Oripää, Punkalaidun, Pöytyä ja Ypäjä. Muiden kuntien asukkaat voivat opiskella omakustanteisesti avoimen linjan opinnoissa.

Musiikkiopistossa on myös mahdollista opiskella avoimella linjalla kotipaikkakunnasta tai oppimistavoitteista riippumatta.

Musiikki- ja tanssiopiston seuraavan lukuvuoden opintoihin ilmoittautuminen on aina keväällä huhti- toukokuussa. Molempiin ilmoittaudutaan Eepoksen kautta. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan kaupungin ja opistojen verkkosivuilla ja somekanavissa sekä Loimaan Lehdessä. Opinnot ovat tauolla syyslomaviikolla 42 ja talvilomaviikolla 8.

Tervetuloa opiskelemaan musiikin ja tanssin maailmaan!

Konsertit ja tanssinäytökset

Katso alla olevasta listauksesta Musiikki- ja tanssiopiston avoimet konsertit ja tanssinäytökset. Tervetuloa kuuntelemaan ja katsomaan näytöksiä!

Kevään 2023 konsertti- ja tanssinäytösaikataulu

  • Ystävänpäiväkonsertti ti 14.2. klo 18.30 Taidetalo
  • Kevään valoa! -konsertti ti 18.4. klo 18.30 Heimolinna
  • Musiikki- ja tanssiopiston Avoimet Ovet! musiikkiopistolla la 22.4. klo 11-14.
  • Vappukonsertti ke 26.4. klo 18.30 Taide-talo
  • Tanssiopiston kevätnäytökset – Supersankarit, ti 16.5. ja ke 17.5. klo 18 Heimolinna
  • Grande Finale I – päätöskonsertti ke 17.5. klo 18.30 Taidetalo
  • Grande Finale II -päätöskonsertti ma 22.5. klo 18.30 Heimolinna
  • Muskarin kevätjuhla ti 23.5. klo 18.00 Heimolinna

Tervetuloa yleisöksi tilaisuuksiin! Konserteissa ja tanssinäytöksissaä esiintyvät musiikki- ja tanssiopiston opiskelijat. Muutokset ohjelmistoon mahdollisia.

Taiteen perusopetus on ensisijaisesti lapsille ja nuorille tarkoitettua, vapaa-ajalla paikallisissa taidekouluissa annettavaa taidekasvatusta. Opetus on tavoitteellista, valtakunnalliseen opetussuunnitelmaan sidottua ja sitä antavat alan koulutetut ammattilaiset.

Taiteen perusopetus antaa oppilaalle monenlaisia valmiuksia ilmaista itseään sekä vahvuuksia hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen. Opetus jakautuu yleiseen ja laajaan oppimäärään. Laajan oppimäärän opinnot sisältävät 1300 opetustuntia ja yleisen oppimäärän 500 opetustuntia. Lisätietoja Oph:n sivuilla.

Loimaalla on mahdollista opiskella laajan oppimäärän opintoja musiikissa ja tanssissa Loimaan musiikki- ja tanssiopistossa sekä yleisen oppimäärän opintoja kuvataiteessa Kuvataidekoulu Kullassa ja teatteritaiteen opintoja Teatterikoulu LoiSTeessa, jotka toimivat työväenopiston alaisuudessa.