Musiikki- ja tanssiopisto

Loimaan seudun musiikkiopistossa järjestetään musiikin ja tanssin taiteen perusopetusta laajan oppimäärän mukaisesti. Opetus luo edellytykset luovaan ja monipuoliseen musiikin ja tanssin harrastamiseen sekä antaa valmiudet alan ammattiopintoihin.

Musiikki- ja tanssiopiston perusopinnoissa voivat opiskella oppilaat, joiden kotikuntana on Loimaa, Aura, Koski tl, Oripää, Punkalaidun, Pöytyä ja Ypäjä. Muiden kuntien asukkaat voivat opiskella omakustanteisesti avoimen linjan opinnoissa.

Musiikkiopistossa on myös mahdollista opiskella avoimella linjalla kotipaikkakunnasta tai oppimistavoitteista riippumatta.

Musiikki- ja tanssiopiston seuraavan lukuvuoden opintoihin ilmoittautuminen on aina keväällä huhti- toukokuussa. Molempiin ilmoittaudutaan sähköisesti eepos.fi-palvelun kautta. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan kaupungin ja opistojen verkkosivuilla ja somekanavissa sekä Loimaan Lehdessä. Opinnot ovat tauolla syyslomaviikolla 42 ja talvilomaviikolla 8.

Hakuajat keväällä 2023

Musiikki

Musiikkiopiston jatkavien oppilaiden jatkoilmoittautuminen 3.4.-22.4.23, myös muskari. Uusien opiskelijoiden hakuaika 22.4.- 22.5.23.

Tanssi

Tanssiopiston jatkavien hakuaika 3.4.-22.4.23. Uusien opiskelijoiden ilmoittautuminen 8.5.23 alkaen, niin kauan kun on vapaita paikkoja.
Lisätietoja tanssinopettaja Paula Mantere, paula.mantere@edu.loimaa.fi.

Ilmoittautumiset musiikin sekä tanssinopintoihin loimaa.eepos.fi

Tervetuloa opiskelemaan musiikin ja tanssin maailmaan!

Konsertit ja tanssinäytökset

Musiikki- ja tanssiopisto järjestää myös kaikille avoimia konsertteja ja tanssinäytöksiä. Konserteissa ja tanssinäytöksissä esiintyvät musiikki- ja tanssiopiston opiskelijat.

Kevään 2023 aikataulu:

 • Kevään valoa! -konsertti ti 18.4. klo 18.30, Heimolinna Peruttu
 • Musiikki- ja tanssiopiston Avoimet Ovet! la 22.4. klo 11-14, Musiikkiopisto
 • Vappukonsertti ke 26.4. klo 18.30, Taidetalo
 • Musiikkiopiston pihafestarit ke 10.5. klo 19, Musiikkiopisto
 • Laululuokan kevätkonsertti to 11.5. klo 18.30 Taidetalo
 • Pianistien kevät pe 12.5. klo 18.30 Taidetalo Peruttu
 • Tanssiopiston kevätnäytökset – Supersankarit, ti 16.5. ja ke 17.5. klo 18, Heimolinna
 • Grande Finale I -päätöskonsertti ke 17.5. klo 18.30, Taidetalo
 • Kitaristien kevätsoittajaiset to 18.5. klo 17.00, Musiikkiopiston sali 
 • Grande Finale II -päätöskonsertti ma 22.5. klo 18.30, Heimolinna
 • Muskarin kevätjuhla ti 23.5. klo 18, Heimolinna
 • Viihdemusiikin lauluilta ti 23.5. klo 18, Musiikkiopiston sali
 • Huiluluokan soittajaiset pe 26.5. klo 18, Musiikkiopiston sali
 • Pianistien kevät pe 26.5. klo 18 Heimolinna

Tervetuloa nauttimaan musiikista ja katsomaan näytöksiä!

Muutokset ohjelmistoon mahdollisia.

Taiteen perusopetus on ensisijaisesti lapsille ja nuorille tarkoitettua, vapaa-ajalla paikallisissa taidekouluissa annettavaa taidekasvatusta. Opetus on tavoitteellista, valtakunnalliseen opetussuunnitelmaan sidottua ja sitä antavat alan koulutetut ammattilaiset.

Taiteen perusopetus antaa oppilaalle monenlaisia valmiuksia ilmaista itseään sekä vahvuuksia hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen. Opetus jakautuu yleiseen ja laajaan oppimäärään. Laajan oppimäärän opinnot sisältävät 1300 opetustuntia ja yleisen oppimäärän 500 opetustuntia. Lisätietoja Oph:n sivuilla.

Loimaalla on mahdollista opiskella laajan oppimäärän opintoja musiikissa ja tanssissa Loimaan musiikki- ja tanssiopistossa sekä yleisen oppimäärän opintoja kuvataiteessa Kuvataidekoulu Kullassa ja teatteritaiteen opintoja Teatterikoulu LoiSTeessa, jotka toimivat työväenopiston alaisuudessa.