Hankinnat

Loimaan kaupungin hankinnoissa noudatetaan kilpailutuslainsäädäntöä sekä kaupungin omia hankintaohjeita. Pääsääntöisesti jokainen toimielin valmistelee itse omat hankintansa.

Loimaan kaupunki on mukana Turun seudun hankintayhteistyössä, jossa Turun hankinta- ja logistiikkakeskus kilpailuttaa tiettyjen tuoteryhmien tavaroita sekä palveluja. Seutukuntien kanssa tehtävät hankinnat löytyvät seutuhankintojen kilpailutuskalenterista.

Loimaan kaupungilla on käytössä sähköinen kilpailutusjärjestelmä, jossa yritykset voivat tutustua tarjouspyyntöihimme sekä jättää tarjouksia. Sähköisessä kilpailutusjärjestelmässä ilmoitetaan kaikki kaupungin hankinnat.

Lisäksi kaikki yli kansallisen kynnysarvon ylittävät hankinnat ja EU-kynnysarvon ylittävät hankinnat löytyvät myös osoitteesta Hankintailmoitukset.fi.

Loimaan kaupungin vuosien 2021-2022 ostolaskudata

Kaupunginhallitus päätti 25.4.2022 kokouksessaan julkaista ostolaskudatansa vuosittain. Ostolaskudatan avaaminen on kaupungille vapaaehtoista eli laista tulevaa velvoitetta tähän ei ole. Datan avaaminen on kuitenkin hyödyllistä ja se edistää kaupungin avoimuutta ja vahvistaa demokratiaa. Lisäksi ostolaskudatan avaamisella on monia vaikutuksia kaupungin positiiviseen imagoon. Kaupunkilaisen näkökulmasta se lisää kustannustietoista toimintaa.

Ostolaskudatassa on mukana kaupungin kaikki palvelualat ja vesiliikelaitos. Kaupungin ostolaskudatan sisältö on päivitetty vastaamaan Kuntaliiton ostolaskun avaamisen ohjetta.

Ostolaskudataan Kaupungin ostolaskudataan voi tutustua joko lataamalla exel-tiedoston oheisesta linkistä tai tai Handata-palvelun kautta. Palvelun käyttäminen vaatii kirjautumisen, joten ole ystävällinen ja rekisteröidy käyttäjäksi tekemällä itsellesi käyttäjätunnus. Rekisteröityminen on maksutonta.

Avattavat datat on arvioitu yksityisyydensuojan vaarantumisen osalta yhdessä Loimaan kaupungin tietosuojavastaavan kanssa. Tietosuojavastaava sekä talousjohtaja ovat todenneet, ettei ostolaskujen toiminimitietoja käsitellä tässä tarkoituksessa henkilötietona vaan yritystietona.

Lisätietoja:

Loimaan kaupunki

talousjohtaja Katja Mäkelä, puh. 050 478 3020

Tietosuojavastaava Jari Suvila, puh.050 527 2644