Palvelut

Tietokoneet
Kaikissa kirjastoissa voi käyttää maksutta asiakaskoneita. Kaikilla kirjaston asiakastietokoneilla on käytettävissä Microsoft Office -ohjelmat tekstinkäsittelyyn ja taulukkolaskentaan. Tarvittaessa henkilökunta opastaa tietokoneiden käytössä.

Tulostaminen, kopioiminen ja skannaaminen
Tulostaminen ja kopiointi on maksullista, mutta skannaus sähköpostiin on ilmaista. Suurin paperikoko kopioitaessa on A3. Kopioita saa sekä mustavalkoisina että värillisinä. Kaikilta asiakaskoneilta voi tulostaa. Pääkirjastossa on myös mahdollisuus itsepalvelutulostukseen.

Valokopiot ja tulosteet, A4 mv/valotus 0,20 €
Valokopiot ja tulosteet, A3 mv/valotus 0,40 €
Valokopiot ja tulosteet, A4 väri/valotus 0,50 €
Valokopiot ja tulosteet, A3 väri/valotus 1 €

Langaton verkko
Kirjastoissa on langaton verkko (wi-fi). Kirjautumiseen tarvitaan salasana, jonka saa kirjastosta.

Varattavat tilat
Pääkirjastossa ja Alastaron kirjastossa on mahdollista varata tiloja pienimuotoisia näyttelyitä varten. Pääkirjastosta ja Mellilän kirjastosta on varattavissa kokoustiloja.

Laitteet
Pääkirjastossa on käytössä mikrofilmin lukulaite. Pääkirjastossa on mikrofilmeinä Loimaan Lehden vuosikerrat 1922–1997.
Hirvikosken kirjastossa voi digitoida aineistoa digitaaliseen muotoon.

Opiskelu ja työskentely
Kaikista kirjastoista löytyy työpisteitä, joissa on mahdollista keskittyä rauhalliseen työskentelyyn. Näillä työpisteillä ei ole tietokoneita, mutta langattoman verkon kautta on mahdollista käyttää internetiä omalla laitteella.

Kysy kirjastonhoitajalta
Kysy kirjastonhoitajalta -palvelussa voi kysyä täsmäkysymyksiä, saada tietoa haluamastaan aiheesta, pyytää lukusuosituksia tai vaikka lapsuudesta tuttua lorua. Kysy kirjastonhoitajalta on Suomen kirjastojen yhteinen tietopalvelu ja mukana vastaamassa on Loimaan kaupunginkirjaston lisäksi lähes 90 kirjastoa. Kysymyksen voi lähettää lomakkeella ja vastauksen saa sähköpostiosoitteeseen kolmen arkipäivän kuluessa.

Liigajoukkueiden kausikortit
Pääkirjastossa on lainattavissa kausikortteja AU Futsalin Futsal-Liigan, Bisonsien Korisliigan ja Hurrikaanin lentopallon Mestaruusliigan kotipeleihin. Kausikorttien saatavuuden voi tarkistaa verkkokirjastosta hakusanalla ”kausikortti”. Kausikortin voi lainata vain kerran kauden aikana.

Seniorikortti
Pääkirjastosta on lainattavissa neljä Seniorikorttia kokeilua varten viikon ajaksi. Näin Seniorikorttia harkitseva ikäihminen pääsee testiluontoisesti kokeilemaan liikunta- ja kulttuurimahdollisuuksia. Seniorikorttien saatavuuden voi tarkistaa verkkokirjastosta hakusanalla ”seniorikortti”.

Loimaa-tuotteet
Kirjastoissa on myytävänä Loimaa-brändillä varustettuja tuotteita, kuten mukeja, pipoja ja kasseja. Maksutapana kortti tai käteinen.

Lukulähetit
Lukulähetit ovat kirjaston vapaaehtoisia, jotka käyvät palvelukodeissa ja hoitolaitoksissa lukemassa ikäihmisille ääneen. Näin kirjaston palveluja saadaan välitettyä myös heille, jotka eivät enää itse pysty kirjastoa käyttämään.