Asiointi kirjastossa

Kirjastot ovat kaikille avoimia paikkoja. Tiloissa voi työskennellä, opiskella, harrastaa ja oleskella. Tarjolla on myös opastuksia, neuvontaa, järjestettyjä vierailuja, tapahtumia ja näyttelyjä.

Asuinpaikasta riippumatta jokaisella on oikeus kirjastokorttiin. Loimaan kaupunginkirjaston kirjastokortti on käytössä kaikissa Loisto-kirjastoissa. Lainatun aineiston voi myös palauttaa maksutta kaikkiin Loisto-kirjastoihin. Ensimmäinen kirjastokortti on ilmainen.

Jos Loisto-kirjastoista ei löydy asiakkaan tarvitsemaa aineistoa, voi siitä tehdä kaukolainapyynnön. Kaukolainamaksut: yleisistä kirjastoista tilatut kaukolainat 5 €, tieteellisistä kirjastoista ja erikoiskirjastoista tilatuista kaukolainoista peritään lähettävän kirjaston maksu (alkaen 9 €).

Asiointi on pyritty tekemään esteettömäksi: Käynti kirjastoihin on maan tasalta tai sisäänkäynnin yhteydessä on pyörätuoliluiska. Pääovien läheisyydessä on invapaikoitus. Tiloissa on inva-wc. Pääkirjastossa on myös hissi sekä ovikello, jota soittamalla henkilökunta tulee avustamaan.

Esteettömyys on otettu huomioon myös aineistoissa: kaikissa kirjastoissa on mahdollisuus kotipalveluun, ja kokoelmissa on äänikirjoja, isotekstisiä kirjoja ja selkokirjoja.

Kirjaston henkilökunta auttaa mielellään tiedonhakuun, e-aineistoon tai muihin kirjastonkäyttöön liittyvissä asioissa.

Muista ilmoittaa uusi osoite kirjastoon. Kirjasto ei saa tietoa osoitteenmuutoksista automaattisesti. Voit tarkistaa ja tarvittaessa päivittää omat yhteystietosi kirjautumalla verkkokirjastoon. Uudet tiedot voit ilmoittaa myös kirjastokäynnin yhteydessä.