Eläimet

Löytöeläimet

Loimaan kaupungilla on sopimus eläinsuojelulain 15 §:n mukaisten löytöeläinten tilapäisestä hoidosta 1.3.2020 lähtien Löytöeläinkoti Käpälämäen kanssa. Löytöeläinkoti ottaa vastaan kesyjä eläimiä, luonnonvaraiset ja villiintyneet eläimet eivät kuulu löytöeläinkodin piiriin.

Eläinten rekisteröinti

Rekisteröinti- ja merkintävelvollisuus koskee hyvin laajaa joukkoa eläimiä, poislukien yleisimmin lemmikkeinä pidetyt eläimet kuten kissat ja koirat. Lain vaatima rekisteröinti tulee tehdä, jos pidät mm. kanoja, ankkoja, possuja, lampaita, vuohia, hevosia, lehmiä tai mehiläisiä.

Yksikin eläin aiheuttaa rekisteröintivelvoitteen!

Eläinten merkinnän ja rekisteröinnin tavoitteena on eläinten hyvinvoinnin varmistaminen, eläintautien torjunta sekä seurata eläimistä peräisin olevan elintarvikkeen kulkua tuotantoketjun alusta loppuun.

Lisätietoa eläinten rekisteröinnistä maaseutupalveluiden sivuilta.

Koirapuisto

Loimaan kaupungilla on koirien ulkoiluttamista varten koirapuisto. Koirapuisto sijaitsee jäähallin takana Kaunismäenkadun varrella.

Jotta ulkoiluttamisesta jäisi kaikille hyvä mieli, niin tässä muutamia yleisiä ohjeita, joita olisi hyvä noudattaa:

  • Älä tuo puistoon sairasta, vihaista tai kiimaista koiraa
  • Huolehdi, että koirasi rokotukset ja madotukset ovat kunnossa
  • Varmista, että koirasi tulee toimeen muiden koirien kanssa
  • Pidä puiston portti / portit aina suljettuna
  • Koiraa ei saa jättää yksin ja valvomatta aitaukseen
  • Jokainen koiranomistaja on vastuussa lemmikistään ja sen tekemisistä
  • Pidä puisto siistinä keräämällä koirien jätökset niille tarkoitettuihin astioihin
  • Huolehdi, ettei koirasi haukunnallaan häiritse ihmisten yörauhaa (klo 22–07)

Koirankakkaroskikset

Loimaan kaupungin keskusta-alueella sekä Hirvikosken ja Alastaron taajamissa on koiran ulosteille tarkoitettuja keräysastioita. Keräysastioiden yhteydessä on keräyspusseja, joilla ulosteet voidaan kerätä pois ja laittaa keräysastiaan.

Koirankakkaroskis-kampanja

Koirankakkaroskis.fi on kahden yksityishenkilön perustama kansalaisliike, jonka päämääränä on vähentää luontoon jätettäviä koirankakkoja. Erityisesti pientaloalueilla ongelmana on, että kunnan ylläpitämiä roskiksia ei ole. Koirankakkaroskis-tarralla pientalon omistaja voi ilmoittaa ohikulkeville koiranulkoiluttajille, että talon roskikseen saa pudottaa pussiin noukitun pökäleen. Kun saalista ei tarvitse kantaa kilometrien matkaa kotiroskikselle asti, halukkuus kerätä kakat paranee.

Loimaan kaupunki on lähtenyt mukaan kampanjaan. Tarroja on saatavana kirjastoista ja niitä voi tiedustella myös Loimaan Seudun Omakotiyhdistykseltä: loimaanomakoti@seutuposti.fi

Tässä huoneistossa on lemmikkejä -tarra

Kerro lemmikistä asunnossa ovitarralla, jotta sisään pyrkivä pelastaja osaa varautua siihen. Myös lemmikkisi mahdollisuus pelastua palavasta huoneistosta paranee, kun pelastaja tietää jo etukäteen, että asunnossa on mahdollisesti eläin pelastettavana. Hyvä sijoituspaikka tarralle on postiluukun ja mahdollisen ”ei mainoksia, kiitos” -tekstin yläpuolella.

Tarroja on saatavana teknisestä- ja ympäristöpalvelukeskuksesta sekä kaupungintalon neuvonnasta.