Puistokummit

Puistokummit-ryhmän synty

Loimaan Puistokummitoiminta aloitettiin kaupunginhallituksen päätöksellä virallisesti vuonna 2022, jolloin aiempi vapaaehtoistoiminta saatettiin järjestäytyneeksi toiminnaksi. Näin kaupunki pystyy tukemaan toimintaa taloudellisesti.

Toiminta

Puistokummit toimivat ilman korvausta Loimaan kaupungin yleisillä viheralueilla, joita ovat kaupungin puistot, leikkipaikat, metsät ja ulkoliikuntapaikat. Puistokummitoiminta on vapaaehtoista ja siihen voi osallistua silloin, kun itselle sopii. Usein toimitaan yksin, mutta välillä myös yhdessä.

Puistokummit kuuluvat yhteiseen WhatsApp -ryhmään, jonka kautta viestitään mm. toiminnasta ja yhteisistä tapahtumista tai puistokummi voi tilata esim. täyttämiensä roskapussien noutopalvelun.

Kaupunki tukee toimintaa antamalla puistokummeille Puistokummi-huomioliivin, käsineitä, roskapusseja ja roskapoimurin. Myös kerätyt risut ja roskat noudetaan kaupungin toimesta.

Tietoa meistä

Puistokummeissa on eri ikäisiä naisia ja miehiä. Pääasiassa Puistokummit työskentelevät itsenäisesti esimerkiksi lenkkeillessään keräten roskia talteen. Toimintaan kuuluu myös kaupungin kukkaistutusten perkausta ja rikkaruohojen poistamista puiden juurilta. Toisinaan kokoonnutaan yhdessä kahvittelemaan ja suunnittelemaan toimintaa. Myös yhteisiä talkoita järjestetään. Porukka on erittäin mukavaa ja uudet jäsenet otetaan ilolla mukaan. Tervetuloa!

Miten pääsen Puistokummiksi?

Helposti. Jos olet kiinnostunut pitämään huolta ympäristöstä, ota yhteyttä Loimaan kaupungin kunnallistekniikan työnjohtajaan. Häneltä saat veloituksetta Puistokummi -huomioliivin, hanskat, roskapusseja ja roskapoimurin. WhatsApp-ryhmään liittämistä varten tarvitaan osallistujan nimi ja puhelinnumero. Osallisuus ei velvoita mihinkään.

Tule mukaan kivaan porukkaan ja
tee vapaaehtoistyötä juuri silloin, kun sinua huvittaa!