Vipu-palvelu

Hyödynnä Vipua ympäri vuoden ulkopuolella!

Vipu-palvelussa pääsee selaamaan maatilan tietoja ja muuttamaan osallisten tietoja. Palvelussa voi muuttaa tarpeen mukaan esimerkiksi tilinumeron tai täydentää sähköpostiosoitteen tai uuden kännykkänumeron. Näin varmistat Ruokaviraston uutiskirjeiden ja muistutusviestien perilletulon.

Vipussa pääsee myös selaamaan tukien maksutapahtumia ja kurkkaamaan tukisummia. Aikaisempien vuosien ilmoitetut kasvitkin löytyvät maatilan tiedoista.

Vipu-palvelussa voi tehdä ajankohtaiset sähköiset tukihakemukset ja ilmoitukset sekä tarkastella oman maatilan tukihakemustietoja ja karttakuvia. Palvelussa voi selailla maatilan tietoja ja hyödyntää karttatoimintoja myös tukihaun ulkopuolella.

Oikeudet Vipun käyttöön on kaikilla aktiivisen tilan ensisijaisilla viljelijöillä ja omistajilla. Mikäli tilan osallisiin pitää tehdä muutoksia, se tehdään lomakkeella 101D ja Vipun käyttöön lomakkeella 457.

Varmistathan, että tilallasi on Vipu-palvelun käyttöoikeuksia useammalla kuin yhdellä henkilöllä. Samalla valtuutuksella tulee oikeus myös allekirjoittaa paperihakemuksia.
Ohje valtuuttamiseen

Vipuun voit kirjautua verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.  Mikäli kirjautuminen ei onnistu, varmista vaikkapa maaseutuviranomaiselta kunnasta, että oikeutesi ovat voimassa.
Henkilöllä, joka on valtuutettu tilan nimenkirjoittajaksi, on myös oikeus jättää sähköisesti tukihakemuksia, lohkokorjauksia ja muita sähköisiä tehtäviä.

Mikäli olet tilan omistaja, mutta sinulla ei ole valtuutusta nimenkirjoitukseen, pääset selaamaan tilan tietoja. Nimenkirjoittajaksi oikeutettu voi myös valtuuttaa muita käyttämään tilan Vipua. Tilan muitten osallisten tai vaikka neuvojan valtuuttaminen käy tätä kautta. Vipu-palvelun käytöstä neuvotaan lisää Ruokaviraston sivuilla.