Vipu-palvelu

Syysilmoitusten jättöaika oli ja meni. Muutoksia ilmoitukseen pystyy vielä tekemään aina toukokuulle asti. Sähköinen muutosmahdollisuus aukeaa maaliskuulla.
Mikäli huomaat jotakin muutostarvetta peltotukihakemuksessasi, ota yhteyttä. Katsotaan yhdessä, mitä voidaan tehdä.

Jos jotakin jäi satelliittiseurannassa vaivaamaan, ohessa vielä linkkejä:
Ruokavirasto: Satelliittiseurannan selvityspyynnöt
Vipu-mobiilin Youtube-tili Ohjeita videolla Vipu-mobiilin käytöstä
Uusin Viljelijäkirje, jossa tietoa satelliittiseurannasta ja selvityspyynnöistä

Muistathan edelleen Vipu-mobiilin!

Vipu-mobiili on tärkeä työkalu niin viljelijän muistiapuna kuin monitoroinnin toteutuksessa. Lisätietoja Ruokaviraston sivuilta. Nyt kannattaa ottaa kuvia kasvipeitteisyyksistä. Ihan vaan varmuuden vuoksi. 1.11.- 30.4. välillä otetut kuvat ovat merkitseviä, jos kysymyksiä tulee. Esim. talvituhojen varalta voi olla hyvä ottaa kuvia ennen lumia syysskylvöistä.

Hyödynnä Vipua ympäri vuoden !

Vipu-palvelussa pääsee selaamaan maatilan tietoja ja muuttamaan osallisten tietoja. Palvelussa voi muuttaa tarpeen mukaan esimerkiksi tilinumeron tai täydentää sähköpostiosoitteen tai uuden kännykkänumeron. Näin varmistat Ruokaviraston uutiskirjeiden ja muistutusviestien perilletulon.

Tutustu Vipu-mobiiliin

Vipussa pääsee myös selaamaan tukien maksutapahtumia ja kurkkaamaan tukisummia. Aikaisempien vuosien ilmoitetut kasvitkin löytyvät maatilan tiedoista.

Vipu-palvelussa voi tehdä ajankohtaiset sähköiset tukihakemukset ja ilmoitukset sekä tarkastella oman maatilan tukihakemustietoja ja karttakuvia. Palvelussa voi selailla maatilan tietoja ja hyödyntää karttatoimintoja myös tukihaun ulkopuolella.

Oikeudet Vipun käyttöön on kaikilla aktiivisen tilan ensisijaisilla viljelijöillä ja omistajilla. Mikäli tilan osallisiin pitää tehdä muutoksia, se tehdään lomakkeella 101D ja Vipun käyttöön lomakkeella 457.

Varmistathan, että tilallasi on Vipu-palvelun käyttöoikeuksia useammalla kuin yhdellä henkilöllä. Ohje valtuuttamiseen

Vipuun voit kirjautua verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.  Mikäli kirjautuminen ei onnistu, varmista vaikkapa maaseutuviranomaiselta kunnasta, että oikeutesi ovat voimassa.
Henkilöllä, jolla on valtuutus tilan asiointiin, on myös oikeus jättää sähköisesti tukihakemuksia, lohkokorjauksia ja muita sähköisiä tehtäviä.

Mikäli olet tilan omistaja, mutta sinulla ei ole valtuutusta nimenkirjoitukseen, pääset selaamaan tilan tietoja. Asiointioikeudet saanut voi myös valtuuttaa muita käyttämään tilan Vipua. Tilan muitten osallisten tai vaikka neuvojan valtuuttaminen käy tätä kautta. Vipu-palvelun käytöstä neuvotaan lisää Ruokaviraston sivuilla.