Virkistys ja luontoliikunta

Luonnon merkitys ihmisten hyvinvoinnille on yleisesti tiedostettu. Luonnossa oleskelu ja liikkuminen lisäävät ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Jo lyhytkin aika metsässä auttaa palautumaan stressistä ja unohtamaan arjen huolet ja parantaa mielialaa vaikuttaen myönteisesti ihmisten hyvinvointiin.

Luontoliikunta sopii kaikenikäisille ja liikkua voit patikoiden, pyöräillen, hiihtäen tai vaikkapa meloen. Merkittyjä reittejä on Loimaalla runsaasti, mutta metsässä voit liikkua myös omaehtoisesti vaikkapa marjoja ja sieniä poimien.

Luonnossa liikkujan on kuitenkin aina syytä muistaa jokamiehen oikeudet.

Valaistut kuntoradat eri puolella kaupunkia ja kyläkeskuksia palvelevat hyvin kaupunkilaisia. Talvella kuntoradoilla on perinteisen ja vapaan hiihtoladut.

”Pikku-Lappina” tunnettu, neljän kunnan – Huittisen, Loimaan, Oripään ja Säkylän – yhteinen Harjureitti sijaitsee Säkylänharjun-Virtaankankaan alueella. Reitistön vaihteleva maasto ja upeat maisemat tarjoavat luontoliikkujalle paikan ympärivuotiseen retkeilyyn.

Metsämaan luontopolku on noin 8 km pitkä vaihtelevassa harjumaastossa sijaitseva luontopolku, jolle voi lähteä Kalliohovista, metsästysmajalta, Paikkasuontieltä, Nahunmäestä tai Kurkisuontieltä Pappilan yläpuolelta. Luontopolun varrelta löytyy korkealla harjulla sijaitseva luonnonlähde Aapelin prunni ja Pauli Salmisen suojelulehto. Reitistön korkein kohta on 134 metriä merenpinnan yläpuolella oleva Riutan kallio. Metsästysmajan läheisyydessä on levähdyspaikka, laavu ja tulentekopaikka.

Kojonkulmalla sijaitsevan Korkeusvuoren luontopolku ja sen varrella sijaitsevat näköalatorni ja laavu ovat oiva retkeilykohde.

Frisbeegolfia voi harrastaa neljällä eri radalla: Keskuskoulun, Metsämaan, Mellilänjärven ja Alastaron radoilla. Myös Harjureitiltä löytyy frisbeegolfrata.