Luontopolut ja reitit

Harjureitti

”Pikku-Lappinakin” tunnettu, neljän kunnan – Huittisen, Loimaan, Oripään ja Säkylän – yhteinen Harjureitti sijaitsee Säkylänharjun-Virtaankankaan alueella. Reitistön vaihteleva maasto ja upeat maisemat tarjoavat luontoliikkujalle paikan ympärivuotiseen retkeilyyn ja liikkumiseen.

Korkeusvuoren luontopolku

Kojonkulmalla sijaitsevan Korkeusvuoren luontopolku ja sen varrella sijaitseva näköalatorni ja grillauspaikka ovat oiva retkeilykohde. Valittavana on pienille lapsille sopiva lyhyt reitti sekä pidempi noin tunnin kävelyn mittainen reitti. Lähistöllä sijaitsee myös Kettukallion laavu. Luontopolun aloituspaikka löytyy kun kääntyy Kojonperäntieltä Kuninkaistentielle ja seuraa opastekylttejä.

Krekilän Myllyn luontopolku

Krekilän Myllyn läheisyyteen on raivattu luontopolku, joka tarjoaa kulkijalle kuvan alueen luonnon rikkaudesta ja hienon maiseman myllylle ja lammelle.

Metsämaan luontopolku

Metsämaan luontopolku on noin 8 km pitkä vaihtelevassa harjumaastossa sijaitseva luontopolku, jolle voi lähteä Kalliohovista, metsästysmajalta, Paikkasuontieltä, Nahunmäestä tai Kurkisuontieltä Pappilan yläpuolelta. Luontopolun varrella oleva maasto vaihtelee; on suota, harjua, kalliota. Luontopolun varrelta löytyy korkealla harjulla sijaitseva luonnonlähde Aapelin prunni ja Pauli Salmisen suojelulehto. Reitistön korkein kohta on 134 metriä merenpinnan yläpuolella oleva Riutan kallio. Metsästysmajan läheisyydessä on levähdyspaikka, laavu ja tulentekopaikka.

Lisätietoja Varsinais-Suomen virkistyskohteista

Varsinais-Suomessa on runsaasti kiinnostavia reitistöjä ja luontomatkailua täydentäviä palveluita. Alla olevan linkin kautta voit lukea lisää eri kohteista ja palveluista.

Virkistyskohdetietoa Varsinais-Suomessa