Musiikkiopisto

Loimaan Seudun Musiikkiopistossa voi opiskella musiikin perusopetuksen laajan oppimäärän mukaisesti.

Opistossa voi opiskella seuraavia instrumentteja:

  • harmonikka (tulossa uusi 2024)
  • jousisoittimet: viulu, alttoviulu, sello ja kontrabasso
  • puhallinsoittimet: huilu, saksofoni ja trumpetti
  • kitara ja sähköbasso
  • lyömäsoittimet
  • laulu: pop-jazz -suuntaus tai klassinen laulu
  • piano

Musiikkiharrastuksen aloitukseen sopii hyvin opiston soitinkerhot, joissa tutustutaan soiton alkeisiin ja omaan soittimeen. Ihan pienille on tarjolla muskaritoimintaa, 3 kk ikäisistä 6-vuotiaisiin.

Musiikin perus- ja syventävissä opinnoissa seurataan opetussuunnitelmaa. Musiikkiopiston avoimella linjalla voi muokata opintoja vapaasti toiveiden mukaan. Avoimella linjalla voi myös ostaa 1, 3 tai 5 soitto- tai laulutunnin lyhytkursseja.

Ryhmiä ja linjoja löytyy kaikenikäisille opiskelijoille!

Ilmoittautumisaika seuraavan lukuvuoden opintoihin on keväällä huhti-toukokuussa, ajankohta ilmoitetaan kaupungin verkkosivuilla ja somekanavissa sekä Loimaan lehdessä. 

Ilmoittautuminen ja maksut

Musiikin perusopintoihin, avoimiin opintoihin, soitinkerhoihin ja muskariin ilmoittaudutaan sähköisesti Eepos-palvelussa, jossa näkyvät avoimet kurssit ja opinnot. Eepos-palvelua käytetään myös opiskelijoiden tiedottamiseen ja sen kautta voi hallinnoida myös omia tietoja jo opiskelevana oppilaana.

loimaa.eepos.fi

Uusia oppilaita otetaan opetukseen myös lukuvuoden aikana, jos oppilaspaikkoja on vapaina.

Opinnot musiikkiopistossa ovat maksullisia. Taloudellisin ja sosiaalisin perustein myönnetään lukuvuodeksi kerrallaan vapaaoppilaspaikkoja, joita tulee hakea 30.9. mennessä. Musiikkiopiston lukukausimaksuista päättää Loimaan kaupungin sivistyslautakunta.

Konsertit ja tapahtumat

Soiton- ja laulunopetuksen lisäksi Loimaan seudun musiikkiopisto järjestää vuosittain kymmeniä konsertteja ja musiikkitilaisuuksia eri puolilla Saviseutua. Tervetuloa yleisöksi kaikille avoimiin näytöksiin!

Katso tulevat konsertit Musiikki- ja tanssiopiston etusivulta.