Tapahtumat ja näyttelyt

Kirjastot järjestävät ympäri vuoden erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä yhteistyössä eri tahojen kanssa. Pääkirjastossa ja Alastaron kirjastossa on näyttelyitä varten tilat. Tapahtuman järjestämisestä tai näyttelyn pitämisestä saa lisätietoa ottamalla yhteyttä kirjastoon.

Säännölliset tapahtumat

Novellikoukku kokoontuu kerran kuukaudessa pääkirjastossa, Alastaron ja Hirvikosken kirjastossa. Novellikoukussa tehdään käsitöitä ja kuunnellaan novelleja. Novellikoukkuun voi tulla myös pelkästään kuuntelemaan. Jokaisessa tapaamisessa on vaihtuva lukijavieras, joka lukee valitsemiaan novelleja tai muita tarinoita.

Alastaron kirjaston lukupiiri kokoontuu kerran kuukaudessa, kirjailija valitaan etukäteen ja hänen tuotannostaan keskustellaan. Lukupiirikirjoja on varattuna osallistujille. Piiri on kaikille avoin.

Avoin lukupiiri kokoontuu kerran kuukaudessa pääkirjastossa. Lukupiirissä luetaan kirja etukäteen ja keskustellaan siitä. Lukupiirin vetäjänä toimii Tarja Nikander. Lukupiirikirjoja on varattuna osallistujille pääkirjastossa.

Kirjavinkit kiertoon -lukupiirissä annetaan ja saadaan lukusuosituksia. Lukupiiri kokoontuu kerran kuukaudessa pääkirjastossa. Lukupiirikerroille päätetään yhdessä teemat, joiden mukaan valitaan esiteltävät kirjat. Lukupiirin vetäjänä toimii kirjastovirkailija Katja Isotalo.

Studia Generalia -luentosarja toteutetaan pääkirjaston ja työväenopiston yhteistyönä. Luentoja pääsee seuraamaan torstai-iltaisin pääkirjastossa. Luennoille ei ole ennakkoilmoittautumista.

Jyväskylän Ikääntyvien yliopiston verkkoluennot välitetään suorina verkkolähetyksinä Jyväskylästä. Luentoja seurataan pääkirjaston Elers-huoneessa. Luennot on suunnattu ensisijaisesti ikääntyville, mutta niihin voivat osallistua kaikki kiinnostuneet taustasta riippumatta. Luennot toteutetaan pääkirjaston, työväenopiston ja Jyväskylän kesäyliopiston yhteistyönä.

Satuhetkiä ei järjestetä syksyn 2020 aikana.
Satuhetkiä järjestetään pääkirjastossa sekä Alastaron ja Hirvikosken kirjastossa. Satuhetket on suunnattu pääsääntöisesti alle kouluikäisille lapsille, mutta kaikenikäiset satujen ystävät ovat tervetulleita. Satuhetket ovat ilmaisia ja kaikille avoimia.

Säännölliset näyttelyt

Loimaan Taideseuran kuukauden kuva on esillä pääkirjastossa.