Tapahtumat ja näyttelyt

Kirjastot järjestävät ympäri vuoden erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä yhteistyössä eri tahojen kanssa. Pääkirjastossa ja Alastaron kirjastossa on näyttelyitä varten tilat. Tapahtuman järjestämisestä tai näyttelyn pitämisestä saa lisätietoa ottamalla yhteyttä kirjastoon.

Hetkiä läheltä ja vähän kauempaa –valokuvanäyttely Alastaron kirjastossa. Alastarolaisen Mika Rantalan valokuvanäyttelyssä on luontokuvia vuosien varrelta niin Loimaan seudulta kuin myös Utösta, Helsingistä ja Vääksystä. Näyttely on avoinna 23.6. saakka.

Luennot ja lukupiirit ovat kesän ajan tauolla. Tapahtumat jatkuvat syksyllä kirjastoissa.

Kirjastossa kokoontuvat lukupiirit

Avoimessa lukupiirissä luetaan kirja etukäteen ja keskustellaan siitä. Lukupiirin vetäjänä toimii Tarja Nikander. Lukupiiri kokoontuu pääkirjaston Elers-huoneessa kerran kuukaudessa tiistaisin klo 12.

Kirjavinkit kiertoon -lukupiirissä annetaan ja saadaan lukusuosituksia. Lukupiirikerroille päätetään yhdessä teemat, joiden mukaan valitaan esiteltävät kirjat. Lukupiirin vetäjänä toimii kirjastovirkailija Katja Isotalo. Lukupiiri kokoontuu keskiviikkoisin klo 18 pääkirjastossa.

Säännölliset tapahtumat

Jyväskylän Ikääntyvien yliopiston verkkoluennot

Jyväskylän Ikääntyvien yliopiston verkkoluennot välitetään suorina verkkolähetyksinä Jyväskylästä. Luentoja seurataan pääkirjaston Elers-huoneessa. Luennot on suunnattu ensisijaisesti ikääntyville, mutta niihin voivat osallistua kaikki kiinnostuneet taustasta riippumatta. Luennoille on vapaa pääsy eikä ennakkoilmoittautumista vaadita. Luennot toteutetaan pääkirjaston, Loimaan työväenopiston ja Jyväskylän kesäyliopiston yhteistyönä.

Studia Generalia -luentosarja

Studia Generalia -luentosarja järjestetään pääkirjaston lehtisalissa torstaisin klo 18. Luennoille on vapaa pääsy eikä ennakkoilmoittautumista vaadita. Luennot toteutetaan pääkirjaston ja Loimaan työväenopiston yhteistyönä.

Novellikoukku
Novellikoukkuja järjestetään pääkirjastossa ja Hirvikosken kirjastossa. Novellikoukussa tehdään käsitöitä ja kuunnellaan novelleja. Novellikoukkuun voi tulla myös pelkästään kuuntelemaan. Jokaisessa tapaamisessa on vaihtuva lukijavieras, joka lukee valitsemiaan novelleja tai muita tarinoita.

Satuhetket
Satuhetkiä järjestetään pääkirjastossa sekä Alastaron ja Hirvikosken kirjastossa. Satuhetket on suunnattu pääsääntöisesti alle kouluikäisille lapsille, mutta kaikenikäiset satujen ystävät ovat tervetulleita. Satuhetket ovat ilmaisia ja kaikille avoimia.

Säännölliset näyttelyt

Loimaan Taideseuran kuukauden kuva on esillä pääkirjastossa.