Tapahtumat ja näyttelyt

Kirjastot järjestävät ympäri vuoden erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä yhteistyössä eri tahojen kanssa. Pääkirjastossa ja Alastaron kirjastossa on näyttelyitä varten tilat. Tapahtuman järjestämisestä tai näyttelyn pitämisestä saa lisätietoa ottamalla yhteyttä kirjastoon.

Säännölliset tapahtumat

Tapahtumat järjestetään voimassa olevat koronarajoitukset huomioiden.

Avoimessa lukupiirissä luetaan kirja etukäteen ja keskustellaan siitä. Lukupiirin vetäjänä toimii Tarja Nikander. Lukupiirikirjoja on varattuna osallistujille pääkirjastossa. Lukupiiri kokoontuu kerran kuukaudessa tiistaisin klo 12.
2.11. Niillas Holmberg: Halla Helle
7.12. Mara Zalite: Viisi sormea

Kirjavinkit kiertoon -lukupiirissä annetaan ja saadaan lukusuosituksia. Lukupiirikerroille päätetään yhdessä teemat, joiden mukaan valitaan esiteltävät kirjat. Lukupiirin vetäjänä toimii kirjastovirkailija Katja Isotalo. Lukupiiri kokoontuu tiistaisin klo 18 pääkirjastossa. Lukupiirin seuraavat kokoontumiset 26.10. ja 23.11.

Jyväskylän Ikääntyvien yliopiston verkkoluennot välitetään suorina verkkolähetyksinä Jyväskylästä. Luentoja seurataan pääkirjaston Elers-huoneessa. Luennot on suunnattu ensisijaisesti ikääntyville, mutta niihin voivat osallistua kaikki kiinnostuneet taustasta riippumatta. Luennoille on vapaa pääsy eikä ennakkoilmoittautumista vaadita. Osallistujamäärää saatetaan joutua rajoittamaan koronatilanteen ja viranomaisohjeiden mukaan. Luennot toteutetaan pääkirjaston, Loimaan työväenopiston ja Jyväskylän kesäyliopiston yhteistyönä.

ke 27.10. klo 14 – 16
Aivojen hyvä elämä, professori, aivotutkija Minna Huotilainen
ke 1.12. klo 14 – 16
Kaunis elämä, kaunis ihminen ja kaunis maailma, professori emeritus Esko Valtaoja

Studia Generalia -luentosarja toteutetaan pääkirjaston ja Loimaan työväenopiston yhteistyönä. Luennoille on vapaa pääsy eikä ennakkoilmoittautumista vaadita. Osallistujamäärää saatetaan joutua rajoittamaan koronatilanteen ja viranomaisohjeiden mukaan.

to 18.11. klo 18 – 19.30
Kirkkokurista kunnalliskuriin – järjestyskysymys ja paikallishallinto maaseudulla, FL Veikko Laakso

Novellikoukku
Novellikoukkuja ei toistaiseksi järjestetä.
Novellikoukkuja järjestetään pääkirjastossa ja Hirvikosken kirjastossa. Novellikoukussa tehdään käsitöitä ja kuunnellaan novelleja. Novellikoukkuun voi tulla myös pelkästään kuuntelemaan. Jokaisessa tapaamisessa on vaihtuva lukijavieras, joka lukee valitsemiaan novelleja tai muita tarinoita.

Satuhetket
Satuhetkiä ei toistaiseksi järjestetä.
Satuhetkiä järjestetään pääkirjastossa sekä Alastaron ja Hirvikosken kirjastossa. Satuhetket on suunnattu pääsääntöisesti alle kouluikäisille lapsille, mutta kaikenikäiset satujen ystävät ovat tervetulleita. Satuhetket ovat ilmaisia ja kaikille avoimia.

Säännölliset näyttelyt

Loimaan Taideseuran kuukauden kuva on esillä pääkirjastossa.