Tapahtumat ja näyttelyt

Kirjastot järjestävät tapahtumia ja näyttelyitä ympäri vuoden yhteistyössä eri tahojen kanssa. Pääkirjastossa ja Alastaron kirjastossa on näyttelyitä varten tilat. Tapahtuman järjestämisestä tai näyttelyn pitämisestä saa lisätietoa ottamalla yhteyttä kirjastoon.

Ajankohtaista

Asukkaiden Loimaa -tiedotustilaisuudet kirjastoissa klo 17.30–18.30: Mellilän kirjasto ma 27.3., pääkirjasto ke 29.3., Alastaro ma 3.4. ja Hirvikoski ti 4.4.

Omaishoitajien kioskit kirjastossa: ma 20.3. klo 17–18.30 Alastaron kirjasto, to 30.3. klo 16.30–18 Mellilän kirjasto ja ti 18.4. klo 16–17.30 Hirvikosken kirjasto.

Lukukoira taas tavattavissa: Hirvikosken kirjastossa maanantaisin 17.4. ja 8.5. klo 17–18. Pääkirjastossa torstaisin 16.3., 20.4. ja 11.5. klo 17–18.

Kirjastossa kokoontuvat lukupiirit

Avoimessa lukupiirissä luetaan kirja etukäteen ja keskustellaan siitä. Lukupiirin vetäjänä toimii Tarja Nikander. Lukupiiri kokoontuu pääkirjastossa kerran kuukaudessa tiistaisin klo 12.
17.1. Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittaja
7.2. Doris Lessing: Lähimmäinen ja Tove Jansson: Kunniallinen petkuttaja
7.3. Oscar Wilde: Dorian Grayn muotokuva
4.4. Riitta Jalonen: Kirkkaus
9.5. Marie Benedict: Rouva Einstein ja Erin Monrgenstern: Yösirkus

Kirjavinkit kiertoon -lukupiirissä annetaan ja saadaan lukusuosituksia. Lukupiirikerroille päätetään yhdessä teemat, joiden mukaan valitaan esiteltävät kirjat. Lukupiirin vetäjänä toimii kirjastovirkailija Katja Isotalo. Lukupiiri kokoontuu kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 18 pääkirjastossa. Kevään kokoontumiset 18.1., 15.2., 15.3., ja 12.4.

Säännölliset tapahtumat

Jyväskylän Ikääntyvien yliopiston verkkoluennot

Jyväskylän Ikääntyvien yliopiston verkkoluennot välitetään suorina verkkolähetyksinä Jyväskylästä keskiviikkoisin klo 14. Luentoja seurataan pääkirjaston Elers-huoneessa. Luennot on suunnattu ensisijaisesti ikääntyville, mutta niihin voivat osallistua kaikki kiinnostuneet taustasta riippumatta. Luennoille on vapaa pääsy eikä ennakkoilmoittautumista vaadita. Luennot toteutetaan pääkirjaston, Loimaan työväenopiston ja Jyväskylän kesäyliopiston yhteistyönä.

1.2. Sosiaaliset suhteet ja yksinäisyys – reseptejä hyvinvoinnin ja terveyden vahvistamiseen. Osallisuusjohtaja, TtM, FT Anu Jansson Vanhustyön keskusliitto.

15.3. Muuttolinnut palaavat – mutta yhä pienempinä parvina. Ornitologi, FL Pertti Koskimies, valokuvaaja Jussi Murtosaari.

5.4. Sotaisa Venäjä ja energia. Mikä on Euroopan vastaus? Professori Veli-Pekka Tynkkynen, Aleksanteri-instituutti, Helsingin yliopisto.

Studia Generalia -luentosarja

Studia Generalia -luentosarja järjestetään pääkirjaston lehtisalissa torstaisin klo 18. Luennoille on vapaa pääsy eikä ennakkoilmoittautumista vaadita. Luennot toteutetaan pääkirjaston ja Loimaan työväenopiston yhteistyönä.

9.2. Isältä pojalle? Sukupolvenvaihdokset loimaalaisilla maatiloilla 1700–1800-luvuilla. FT Kirsi Laine.

9.3. Finlayson-Forssan suunnitteluateljeen toiminta ja suunnittelijat 1950–1970-luvuilla. Museolehtori, FM Kristiina Huttunen.

23.3. Kulttuurin hyvinvointivaikutukset. Kulttuuriyrittäjä, FM Merja Isotalo.

30.3. Oopperalaulaja Maria Callas – siirtolaisesta maailmantähdeksi. Laulunopettaja Sari Anttila. Huom! Paikkana musiikkiopiston sali, Satakunnantie 18.

13.4. Lavatanssien hurma. FT Henna Karppinen-Kummunmäki.

Novellikoukku
Novellikoukkuja järjestetään pääkirjastossa ja Hirvikosken kirjastossa. Novellikoukussa tehdään käsitöitä ja kuunnellaan novelleja. Novellikoukkuun voi tulla myös pelkästään kuuntelemaan. Jokaisessa tapaamisessa on vaihtuva lukijavieras, joka lukee valitsemiaan novelleja tai muita tarinoita.

Novellikoukut pääkirjastossa keskiviikkoisin klo 18:
ke 11.1.
ke 1.2.
ke 1.3.
ke 5.4.

Novellikoukut Hirvikosken kirjastossa torstaisin klo 17:
to 19.1.
to 16.2.
to 23.3.
to 20.4.

Satuhetket
Satuhetkiä voidaan pitää kaikissa kirjastoissa erikseen sovittuina aikoina esimerkiksi päiväkotiryhmille. Ota yhteyttä kirjastoosi! 

Säännöllisiä satutuokioita järjestetään Hirvikosken kirjastossa. Satuhetket on suunnattu pääsääntöisesti alle kouluikäisille lapsille, mutta kaikenikäiset satujen ystävät ovat tervetulleita.

Satuhetket Hirvikosken kirjastossa keskiviikkoisin klo 10:
ke 4.1.
ke 1.2.
ke 1.3.
ke 5.4.
ke 3.5.

Säännölliset näyttelyt

Loimaan Taideseuran kuukauden kuva on esillä pääkirjastossa.