Tapahtumat ja näyttelyt

Kirjaston palveluiden rajoitukset jatkuvat Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän suositusten mukaisesti. Tapahtumia ei tällä hetkellä järjestetä. Lisätietoa rajoitetuista palveluista.

Kirjastot järjestävät ympäri vuoden erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä yhteistyössä eri tahojen kanssa. Pääkirjastossa ja Alastaron kirjastossa on näyttelyitä varten tilat. Tapahtuman järjestämisestä tai näyttelyn pitämisestä saa lisätietoa ottamalla yhteyttä kirjastoon.

Säännölliset tapahtumat

Novellikoukku kokoontuu pääkirjastossa ja Hirvikosken kirjastossa. Novellikoukussa tehdään käsitöitä ja kuunnellaan novelleja. Novellikoukkuun voi tulla myös pelkästään kuuntelemaan. Jokaisessa tapaamisessa on vaihtuva lukijavieras, joka lukee valitsemiaan novelleja tai muita tarinoita.

Kirjavinkit kiertoon -lukupiirissä annetaan ja saadaan lukusuosituksia. Lukupiiri kokoontuu kerran kuukaudessa pääkirjastossa. Lukupiirikerroille päätetään yhdessä teemat, joiden mukaan valitaan esiteltävät kirjat. Lukupiirin vetäjänä toimii kirjastovirkailija Katja Isotalo. .

Studia Generalia -luentosarja toteutetaan pääkirjaston ja työväenopiston yhteistyönä. Luentoja torstaisin klo 18 pääkirjastossa. Luennoille ei ole ennakkoilmoittautumista. Rajoitettu osallistujamäärä 20 henkilöä.

Jyväskylän Ikääntyvien yliopiston verkkoluennot välitetään suorina verkkolähetyksinä Jyväskylästä. Luentoja seurataan pääkirjaston Elers-huoneessa. Luennot on suunnattu ensisijaisesti ikääntyville, mutta niihin voivat osallistua kaikki kiinnostuneet taustasta riippumatta. Luennot toteutetaan pääkirjaston, työväenopiston ja Jyväskylän kesäyliopiston yhteistyönä. Suorat verkkoluennot keskiviikkoisin klo 14.

Satuhetket
Satuhetkiä järjestetään pääkirjastossa sekä Alastaron ja Hirvikosken kirjastossa. Satuhetket on suunnattu pääsääntöisesti alle kouluikäisille lapsille, mutta kaikenikäiset satujen ystävät ovat tervetulleita. Satuhetket ovat ilmaisia ja kaikille avoimia.

Säännölliset näyttelyt

Loimaan Taideseuran kuukauden kuva on esillä pääkirjastossa.