Tapahtumat ja näyttelyt

Kirjastot järjestävät ympäri vuoden erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä yhteistyössä eri tahojen kanssa. Pääkirjastossa ja Alastaron kirjastossa on näyttelyitä varten tilat. Tapahtuman järjestämisestä tai näyttelyn pitämisestä saa lisätietoa ottamalla yhteyttä kirjastoon.

Ajankohtaista

Lukukoira tavattavissa pääkirjastossa to 24.11. ja to 15.12. klo 17–18 sekä Hirvikosken kirjastossa ma 12.12. klo 17–18.

Kirjailta pääkirjastossa to 8.12. klo 17–19. Aiheina Tanja Litmasen Aina omanne -esikoisteos sekä etäomaishoito. Paikalla myös Loimaan seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry.

Loimaan Kameroiden vuosinäyttely Alastaron kirjastossa to 15.12. asti. Teemana Suomen kasvisto.

Kirjastossa kokoontuvat lukupiirit

Avoimessa lukupiirissä luetaan kirja etukäteen ja keskustellaan siitä. Lukupiirin vetäjänä toimii Tarja Nikander. Lukupiiri kokoontuu pääkirjastossa kerran kuukaudessa tiistaisin klo 12.
6.9. Ralph Ellison: Näkymätön mies (1969)
4.10. Toni Morrison: Minun kansani, minun rakkaani (1987)
1.11. Colson Whitehead: Nickelin pojat ( 2020)
13.12. Yaa Gyasi: Matkalla kotiin (2017) 

Kirjavinkit kiertoon -lukupiirissä annetaan ja saadaan lukusuosituksia. Lukupiirikerroille päätetään yhdessä teemat, joiden mukaan valitaan esiteltävät kirjat. Lukupiirin vetäjänä toimii kirjastovirkailija Katja Isotalo. Lukupiiri kokoontuu kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 18 pääkirjastossa. Syksyn kokoontumiset 21.9., 19.10., 16.11. ja 14.12.

Säännölliset tapahtumat

Jyväskylän Ikääntyvien yliopiston verkkoluennot

Jyväskylän Ikääntyvien yliopiston verkkoluennot välitetään suorina verkkolähetyksinä Jyväskylästä keskiviikkoisin klo 14. Luentoja seurataan pääkirjaston Elers-huoneessa. Luennot on suunnattu ensisijaisesti ikääntyville, mutta niihin voivat osallistua kaikki kiinnostuneet taustasta riippumatta. Luennoille on vapaa pääsy eikä ennakkoilmoittautumista vaadita. Luennot toteutetaan pääkirjaston, Loimaan työväenopiston ja Jyväskylän kesäyliopiston yhteistyönä.

ke 14.9. Suomen geopoliittinen asema: historiaa ja näkymiä. Professori, eversti evp. tietokirjailija Pekka Visuri

ke 12.10. Huumori ja humanismi. Naurun ja hauskuuden merkitys ihmisyyden ymmärtämiselle. Tutkijatohtori, tietokirjailija Jarno Hietalahti, JYU ja Suomen Akatemia

ke 9.11. Digitaalinen taistelu maailmassa ja mielissä. Yliopistonopettaja, eversti evp. Martti. J. Kari, Lehtori Panu Moilanen, JYU

ke 7.12. Yhteinen Eurooppa! Jyväskylän Seminaarinmäki osana eurooppalaista kulttuuriperintöä. FM, palvelupäällikkö Pirjo Vuorinen, JYU YTT, dosentti, yliopistotutkija Katja Mäkinen, JYU

Studia Generalia -luentosarja

Studia Generalia -luentosarja järjestetään pääkirjaston lehtisalissa torstaisin klo 18. Luennoille on vapaa pääsy eikä ennakkoilmoittautumista vaadita. Luennot toteutetaan pääkirjaston ja Loimaan työväenopiston yhteistyönä.

to 29.9. Taajaväkiset yhdyskunnat ja Loimaan kauppalan perustaminen, FL Veikko Laakso

to 27.10. Johtajaopettaja Miina Penttilän, maalaisopettajan, aatemaailman leikkauspisteet Suomen historiaan sortokaudelta itsenäisyyden alkuvuosiin, opettaja Anna-Liisa Kastio

to 24.11. Lasten ja nuorten köyhyyskokemuksia 1920- ja 1930-luvun suomalaisella maaseudulla, FM Maria Syväniemi

Novellikoukku
Novellikoukkuja järjestetään pääkirjastossa ja Hirvikosken kirjastossa. Novellikoukussa tehdään käsitöitä ja kuunnellaan novelleja. Novellikoukkuun voi tulla myös pelkästään kuuntelemaan. Jokaisessa tapaamisessa on vaihtuva lukijavieras, joka lukee valitsemiaan novelleja tai muita tarinoita.

Novellikoukut pääkirjastossa keskiviikkoisin klo 18:
ke 7.9.
ke 5.10.
ke 2.11.
ke 7.12.

Novellikoukut Hirvikosken kirjastossa torstaisin klo 17.30:
to 22.9.
to 20.10.
to 17.11.
to 15.12.

Satuhetket
Satuhetkiä voidaan pitää kaikissa kirjastoissa erikseen sovittuina aikoina esimerkiksi päiväkotiryhmille. Ota yhteyttä kirjastoosi! 

Säännöllisiä satutuokioita järjestetään Hirvikosken kirjastossa. Satuhetket on suunnattu pääsääntöisesti alle kouluikäisille lapsille, mutta kaikenikäiset satujen ystävät ovat tervetulleita.

Satuhetket Hirvikosken kirjastossa keskiviikkoisin klo 10:
ke 7.9.
ke 5.10
ke 2.11.
ke 7.12.

Säännölliset näyttelyt

Loimaan Taideseuran kuukauden kuva on esillä pääkirjastossa.