Tukea työnhakuun

Loimaan kaupungin työllisyyspalvelut tarjoaa tukea työnhakuun. Tässä muutamia vaihtoehtoja työllistymisen tueksi. 

Palkkatuki 

Jos olet ollut pidempään työttömänä, sinulla voi olla oikeus palkkatukeen. Palkkatuki on työnantajalle maksettava korvaus, joka pienentää työntekijästä muodostuvia kuluja merkittävästi. Palkkatuettua työtä on tarjolla osana kaupungin työllistämistoimintaa pidempään työttöminä olleille.

Työkokeilu 

Työkokeilu on riskitön tapa tutustua uuteen ammattiin tai päästä takaisin työelämään esimerkiksi kuntoutuksen jälkeen. Työkokeilu järjestetään yrityksessä tai yhdistyksessä pääsääntöisesti 5 päivänä viikossa 6-8 tuntia päivässä. Työkokeilu kestää lyhimmillään 4 viikkoa ja pisimmillään 6 kuukautta. Työkokeilun ajalta olet oikeutettu kulukorvaukseen, joka on 9 euroa osallistumispäivältä.

Kysy lisää: Sanna Leino, 050 578 1540

Työvalmennus  

Työvalmennus auttaa sinua löytämään itsellesi sopivan väylän töihin tai koulutukseen. Työ/yksilövalmentaja auttaa sinua myös Kelan kuntoutushakuihin liittyen, jos työkykysi on alentunut.

Kysy lisää: Juha Rantanen, 040 521 3862

Työttömien terveystarkastus

Työttömänä työnhakijana sinulla on oikeus käydä työttömien terveystarkastuksessa. Tarvittaessa terveydenhoitaja kirjoittaa lähetteen lääkärille.

Kysy tarkemmin mahdollisuudesta TE-toimistosta tai Varsinais-Suomen hyvinvointialueelta.