Yrityksen kasvu ja kehittäminen

Yrityksen kehittämisen tueksi on tarjolla runsaasti tietoa, sähköisiä työkaluja, asiantuntijatahoja sekä tukimuotoja. Lisätietoja saa yritysneuvojilta. Myös suomi.fi/yritykselle -palvelusta löytyy tietoa yrityksen kehittämisestä. 

Kasvuyrittäjäjäpalvelu on yli 5 hengen yrityksille suunnattu, maksuton palvelu, jonka toteuttaa Varsinais-Suomen Yrittäjät. Palvelu auttaa yritystä kehittämään, kasvattamaan ja hallitsemaan liiketoimintaansa.

Loimaan kaupunki liittyi Suomen Yrityskummit ry:n jäseneksi vuonna 2018. Jäsenyyden myötä yrittäjämme voivat hyödyntää kummiverkostoa maksutta. Kummitoiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja luottamuksellisuuteen. Yrityskummeilta yrittäjä saa apua esimerkiksi yrityksen kehittämiseen tai haasteiden ratkaisemiseen. Lue lisää yrityskummitoiminnasta.

Yrittäjän talousapu auttaa ja neuvoo talous- ja maksuvaikeuksissa olevia yrityksiä maksuttomasti ja luottamuksellisesti. Puh. 029 502 4880.

Yrittäjän tukiverkko on kaikille yrittäjille suunnattu maksuton valtakunnallinen palvelu. Varsinais-Suomen palvelussa voit myös keskustella luottamuksellisesti asiantuntijan kanssa, puh. 02 275 7112. 

Välitä viljelijästä -projekti on maatalousyrittäjille suunnattu maksuton ja luottamuksellinen palvelu.

Yritystuet 

Olitpa vasta perustamassa yritystä tai kehittämässä toimivaa yritystäsi, käy yritysneuvojan kanssa hyvissä ajoin läpi yrityksesi suunnitelmat. Se voi mahdollistaa jonkin rahanarvoisen tuen!  Perusneuvonta on maksutonta ja luottamuksellista. 

Loimaalaiset aloittavat ja kehittyvät pk-yritykset voivat hakea yritystukea Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Tämä Euroopan Unionin maaseuturahaston ohjelmakausi alkoi 2023 ja päättyy 2027. Haku avataan vuoden 2023 aikana ja tukea voi hakea Varsinais-Suomen ELYstä tai paikallisesa Leader -toimintaryhmästä. Varsinais-Suomen Jokivarsikumppanit aktivoi ja rahoittaa maaseudun mikroyritysten kehittämistä monella yritystukityypillä.

Business Finlandilla on haettavissa erilaisia yritysten kehittämisavustuksia  mm. aineellisiin ja aineettomiin investointeihin sekä muihin kehittämistoimenpiteisiin (esim. energiatuki).

Yritysrahoitus 

Rahoitusvaihtoehdoista (lainat ja takaukset) löydät tietoa https://www.suomi.fi/yritykselle.  

Eläkevakuutusyhtiöiden takaisinlainaus. Yrityksillä on lakisääteinen oikeus nostaa TyEL-takaisinlainaa turvaavaa vakuutta vastaan. Eläkevakuutusyhtiöiden myöntämä TyEL-takaisinlaina on pitkäaikaista ja kiinteäkorkoista.

Yrityksen kansainvälistyminen

WTC Turku palvelee myös loimaalaisia kansainvälistyviä ja kansainvälistymistä miettiviä yrityksiä, isoista yrityksistä yksinyrittäjiin. Ota yhteyttä WTC Turun operatiiviseen johtajaan Heidi Saaristoon, hän saapuu mielellään myös yrityskäynnille Loimaalle.

World Trade Center Turku
Heidi Saaristo
heidi@wtc-turku.fi

Kansainvälistyvän yrityksen tietopankista löydät suunnittelutyökaluja, Business Finlandin palvelut sekä muut alan huippuasiantuntijat.   

Työnantajana toimiminen  

Loimaan TE-toimiston asiantuntijat ovat apuna rekrytoinnissa ja muissa henkilöstön kehittämiseen  liittyvissä asioissa  

Varsinais-Suomen TE-toimisto / Loimaan toimipaikka 
Työnantaja- ja yrityspalvelut 
puh. 0295 044 502 (klo 9.00-16.15)  

Työllistä taidolla on maksuton palvelu, jossa yrittäjä saa neuvontaa työvoiman hankkimisesta ja työnantajana toimimisesta. Palveluntuottajat tarjoavat palvelua koko Suomessa vähintään puhelin- ja videoyhteydellä, jotkut tarjoavat palvelun myös henkilökohtaisina tapaamisina. 

Rekrytointineuvonta ja kansainvälinen työvoima

Jos yritykselläsi olisi tarjota työtä kotimaisille tai maahanmuuttajataustaisille tekijöillä ja osaajille, ota yhteyttä! Rekrytointikoordinaattorin avulla työt ja tekijät löytävät helpommin toisensa. Autamme myös maahanmuuttajien lupa- ja viranomaisasioiden hoitamisessa, joten rekrytointi on yritykselle vaivatonta.

Voit ilmoittaa yrityksesi rekrytointi- ja koulutustarpeista sähköisellä kyselyllä.

Lisätietoja: rekrytointikoordinaattori Teiju Tammi, 040 156 3283, etunimi.sukunimi@loimaa.fi

Omistajanvaihdos

Alkuvaiheen perusneuvontaa saat ottamalla yhteyttä yritysneuvojaan.  

Varsinais-Suomen Yrittäjien Omistajanvaihdospalvelu tarjoaa tukea ja apua omistajanvaihdosasioissa kaikille yrittäjille – olit sitten ostamassa tai luopumassa!

Omistajanvaihdoskoordinaattori Jutta Wirén:  etunimi.sukunimi@yrittajat.fi, puh. 040 776 3640.

Yritysten omistajanvaihdosneuvonnan hakupalvelu on valtakunnallinen matalan kynnyksen palveluverkosto myyjille ja ostajille.

Koulutus 

Yrittäjän ja henkilökunnan kouluttautuminen kehittää myös yrityksen toimintaa. Myös yritysneuvojiin voi olla yhteydessä sopivan koulutuksen löytämiseksi.

Varsinais-Suomen Te-toimisto järjestää yrittäjä- ja henkilöstökoulutuksia. Koulutusta löytyy alkavalle yrittäjälle, henkilöstölle erilaisiin tarpeisiin sekä rekrytointitarpeisiin.

Novida – ammattiopisto ja lukiossa voi opiskella useita perustutkintoja, ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja sekä lukion opintoja. Novida tarjoaa myös lupakorttikoulutuksia. Ammattiin opiskelevien koulutukseen kuuluu työssä oppimista joko koulutus- tai oppisopimuksella. Novidan oppisopimustoimisto voi tarpeen mukaan hankkia oppisopimuksen teoriakoulutuksen myös muusta oppilaitoksesta. Myös yrittäjän on mahdollista opiskella yrittäjän oppisopimuksella.

Korkeakouluopintoja voi suorittaa vaikkapa Turun ammattikorkeakoulussa, Hämeen ammattikorkeakoulussa, Satakunnan ammattikorkeakoulussa tai Turun yliopistossa.

Myös yrittäjäjärjestöt ja kauppakamari järjestävät jäsenilleen erilaisia koulutuksia.