Tori

Loimaan ensimmäiset toripäivät järjestettiin vanhalla, Turku-Toijala radan itäpuolella sijainneella torilla 11.3.1892. Nykyiselle paikalleen Loimaan Kauppatori siirtyi vuonna 1925.

Loimaalla toripäiviä ovat tiistai ja perjantai ja myyjät ovat paikalla n. klo 7–14 ympäri vuoden. Kesäisin tori kuhisee myyjiä ja väkeä etenkin perjantaisin. Loimaan kauppatorilla on monipuolinen tarjonta kauden mukaan kuten kasviksia, yrttejä, marjoja, lihaa, kalaa, leivonnaisia, kukkia ja perennoja, tekstiilejä kuten vaatteita ja mattoja, käsitöitä sekä kirppis- ja antiikkitavaraa.

Perinteisessä torikahvilassa voi nauttia pullakahvit tai muita suolaisia ja makeita herkkuja. Jäätelökioskista voi ostaa viilentävät jäätelöt ja pehmikset. Torin lavalla on kesän aikana tunnelmaan sopivia musiikkiesityksiä. Loimaalaiset, entiset loimaalaiset ja mökkiläiset kokoontuvat ostoksille, juttelemaan ja kahvittelemaan.

Vakiintuneita markkinoita Loimaalla ovat keväiset Aprillimarkkinat, kesällä Nuorten kauppiaitten markkinat sekä marraskuiset Savipäivämarkkinat.

Alastaron kesätori on auki lauantaisin klo 9-12 touko-syyskuun välisenä aikana. Alastaron toripaikat ovat maksuttomia eikä niitä tarvitse varata etukäteen.

Seuraa torien tapahtumia Loimaan tapahtumakalenterista.

Torin alueella on käytössä avoin WiFi-yhteys.

Katso nettikameran välityksellä mitä Loimaan Kauppatorilla tapahtuu!