Kouluruokailu
Koululounas edistää nuoren hyvinvointia, vahvistaa terveyttä edistäviä ruokailutottumuksia, opettaa hyviä tapoja ja johdattaa uusien makujen pariin.
Monipuolinen, vaihteleva ja ravitsemuksellisesti täysipainoinen koululounas edesauttaa vireystason ylläpidossa. Koululounaan on tarkoitus kattaa kolmannes päivän energiantarpeesta.
Kouluruokailu on keskeinen osa koulun ruokakasvatusta ja kouluyhteisön hyvinvoinnin edistämistä. Kouluruokailun vaikutukset kantavat elinikäisinä ruokamuistoina ja makumieltymysten avartumisena.
Ruokalista koostuu perinteisestä kotiruoasta. Vaihtelua ruokalistaan tuovat muun muassa juhlapyhäruokien huomioiminen ja kerran viikossa oleva kasvisruokapäivä.
Koululounaalla salaatit ovat tarjolla erikseen salaattibuffassa, ja jokainen voi ottaa itse haluamansa mukaisen annoksen. Tarvittaessa voi hakea lisää ruokaa.
Sairauden hoitoon tarkoitetut erityisruokavaliot toteutetaan lääkärin tai terveydenhoitajan selvityksen perusteella hoito-ohjeiden mukaisesti.
Eettisistä ja uskonnollisista syistä varsinaisesta ruokalistasta poikkeavaa ruokaa tarjotaan mahdollisuuksien mukaan.