Virttaan ryhmäpäiväkoti ulkoapäin kuvattuna

Virttaan päiväkoti on 21 paikkainen 1-6 vuotiaiden lasten sisaruspäiväkoti Virttaan kylällä. Päiväkodissa toimii yksi kokopäiväryhmä.

Lasten kanssa toimii varhaiskasvatuksen opettaja ja kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa. Tiimiin kuuluu myös osa-aikainen ryhmäavustaja ja osa-aikainen päivähoitoapulainen.

Lapsiryhmä on jaettu kahteen ryhmään 1-2 v Sinisiivet ja 3-6 v Ritariperhoset.

Maanantaisin ja perjantaisin leikimme ja laulamme kaikki yhdessä.  Tiistaina, keskiviikkona ja torstaina toiminta tapahtuu enemmän omissa ryhmissä.

Päiväkotirakennus on valmistunut vuonna 1960 alun perin alakouluksi. Myöhemmin sitä on kunnostettu ja laajennettu vähitellen varhaiskasvatuksen tiloiksi. Päiväkoti sijaitsee koulun pihapiirissä idyllisen Virttaanraitin varrella. 

Ympäröivä luonto antaa erinomaiset mahdollisuudet tutkimiseen ja huimiin seikkailuihin mielikuvituksellisessa leikin maailmassa.  Talvella on helppo harjoitella hiihtämistä koulun pihalle tehdyllä ladulla ja luistelemaan opimme lähellä sijaitsevalla ”Montulla”, jääkiekkokaukalolla.

Koulun pihalla on myös hyvä harjoitella pyörällä ajamista. Sisällä motorisia perustaitoja pääsemme harjoittelemaan rakennuksen toisessa päässä sijaitsevassa jumppasalissa.

Oppimisen ilo ja riemu leikin keinoin on punaisena lankana toiminnassamme.

Olemme mukana myös Liikkuva varhaiskasvatus-ohjelmassa.