Huoltajan tietopankki

Varhaiskasvatuksen alkaessa

Varhaiskasvatukseen tulo on suuri muutos lapsen ja koko perheen elämässä. On tärkeää keskustella lapsen kanssa siitä, millaisesta muutoksesta on kyse. Tutustumiskäynnistä sopiminen yhdessä varhaiskasvatuspaikan kanssa auttaa lasta sopeutumaan tähän muutokseen.  

Loimaan eDaisy asiointipalveluun tulee näkyviin sijoituspäätös, josta löytyy lapsen tulevan varhaiskasvatusyksikön yhteystiedot, jonne vanhemmat ottavat yhteyttä sopiakseen tutustumiskäynnit ennen varhaiskasvatuksen varsinaista aloittamista. Tutustumiskäyntien määrä sovitaan lapsen ja perheen tarpeiden mukaan.

Päivittäisten asioiden hoito

DaisyFamily-sovellus on huoltajien ja varhaiskasvatuksen henkilöstön välinen päivittäinen asiointikanava. Sen kautta ilmoitetaan seuraavista asioista:

  • hoitoaikavarausten tekeminen
    (Hoitoaikavaraukset tulee ilmoittaa ohjelmaan edellisen viikon sunnuntaihin klo 23.59 mennessä.)
  • läsnä- ja poissaolotiedot
  • päivittäinen yhteydenpito: viestinvälitys ja ryhmäkohtaiset lupakyselyt,
    ilmoitustaulu, kasvunkansio ja Vasu
  • perheen perustietojen ylläpito: lasta koskevat tiedot, esim. allergiat, varahakijat ja yleiset luvat

Sovellukseen pääsee kirjatumaan sen jälkeen, kun lapsellesi on tehty varhaiskasvatuspäätös.

Kirjautuminen sovellukseen tapahtuu ensimmäisellä kerralla Suomi.fi- tunnistautumisen kautta, jonka jälkeen huoltajalle muodostuu käyttäjätunnus, etunimi.sukunimi.  Salasana muodostetaan itse ensimmäisellä kerralla sovellusta käyttöönotettaessa.

Sovellukseen kirjaudutaan sen jälkeen käyttäjätunnuksella ja salasanalla tai käyttämällä vahvaa tunnistautumista. Käyttöohjeet ovat sovelluksen kirjautumissivun alareunassa.

Palvelun käyttö on mahdollista sekä sovelluksena että verkkoselaimella. Sovelluksen lataus Android-sovelluskaupasta nimellä DaisyFamily.

eDaisy asiontipalvelussa tehdään kaikki varhaiskasvatuspaikkaa koskevat muutosilmoitukset: osoitteenmuutos, tuntirajavalinnan muutos, toive hoitopaikan vaihdosta tai muu muutos. eDaisyssa tehdään myös tuloselvitys, jonka perusteella lapsen varhaiskasvatusmaksu määritellään.
Linkit ja ohjeet  Haku Varhaiskasvatukseen -sivulla, oikeassa sivupalkissa.

Varhaiskasvatuksen päättyessä

Varhaiskasvatuspaikka irtisanotaan eDaisyssa. Varhaiskasvatuspaikan voi irtisanoa milloin tahansa kalenterikuukauden aikana, ei kuitenkaan takautuvasti. Päivähoitopaikan irtisanominen päättää varhaiskasvatuslaskutuksen. Irtisanomisen yhteydessä voi antaa myös palautetta varhaiskasvatuksesta.

Myönnetyn varhaiskasvatuspaikan peruuttaminen

Jos perhe ei vastaanota myönnettyä varhaiskasvatuspaikkaa, on asiasta ilmoitettava kirjallisesti paikan myöntäneelle esimiehelle niin pian kuin mahdollista. Tämä on tehtävä ennen päätöksessä olevaa alkamisajankohtaa. Jos paikkaa ei peruuteta, voidaan periä puolet kuukausimaksusta.