Alpo Jaakolan patsaspuisto

Alpo Jaakolan patsaspuisto on ainutlaatuinen ja kiehtova kokonaisuus, jossa luonto ja suurikokoiset veistokset muodostavat mielikuvituksellisen symbioosin. Professori Alpo Jaakola (1929-1997) oli Loimaalaissyntyinen taiteilija, joka tunnetaan myös Saviseudun Shamaanina. Jaakola muutti patsaspuiston alueelle, pieneen Metsämökkiin, vuonna 1953. Taiteellisen läpimurron myötä Jaakola rakennutti 1960-luvulla mökin viereen ateljeerakennuksen ja myöhemmin hän teki Loimaan kunnan kanssa vaihtokaupat vanhasta ruumishuoneesta, jonka hän siirsi puistoon veistotilaksi. Vastineeksi Loimaan kunta sai kokoelmiinsa ensimmäisen Alpo Jaakolan teoksen nimeltä ”Kaupunki, yhdyskuntaa” (1968).

Jaakolan suureksi epäonneksi valtatie 9:n tielinjaus vedettiin niin läheltä hänen kotiaan, että liikenteen aiheuttama melu lopulta pakotti hänet muuttamaan pois patsaspuiston alueelta vuonna 1979. Tätä ennen hän suojeli puiston takana sijaitsevan neljän hehtaarin metsäalueen. Patsaspuisto on ollut avoinna yleisölle vuodesta 1992.

Puistoon pääsee tutustumaan kävelemällä pitkin taiteilijan luomaa ”Taiteen kivistä polkua”. Polku on tasainen, eli sitä pitkin pääsee kulkemaan myös pyörätuolilla tai lastenvaunuilla. Rakennukset ovat esteelliset. Koirat ovat myös tervetulleita puistoon!

Alpo Jaakolan patsaspuisto
Alpo Jaakolan patsaspuisto, Taiteen kivinen polku

Patsaspuisto on auki kesäkuun alusta elokuun loppuun. Kesäaikaan puistossa on paljon myös oheistoimintaa, kuten konsertteja, taidekursseja, runoiltoja ym. Puistossa toimii kesäkahvila.

Tutustu tarkemmin Alpo Jaakolan elämään ja taiteeseen sekä patsaspuiston kesäkauden ohjelmistoon

Kuivurigalleria

Kesällä patsaspuiston parkkialueen vieressä sijaitsevassa vanhassa kuivurirakennuksessa toimii taidegalleria. Kuivurigalleria on avoinna patsaspuiston aukioloaikoina.

Kuivurigallerian näyttelysatoa