Loimaan Yrityspuisto

Tule osaksi Loimaan kasvavaa kansainvälistä teknologiaklusteria

Loimaalaiset yritykset ja kaupunki yhteistyössä rakentavat keskeiselle paikalle valtatie 9 varrelle, keskustan kupeeseen, uuden nykyaikaisen yrityspuiston.

Alueelle haetaan kasvuyrityksiä, jotka haluavat tulla osaksi Loimaan menestyvää teknologiaklusteria. Parhaiten alue sopii valmistavalle teollisuudelle sekä teknologiateollisuuden alihankintaan erikoistuneille yrityksille hyvien liikenneyhteyksien ja alueen tarjoamien kumppanuussynergioiden ansiosta.

Yrityspuistoon rakennetaan vaiheittain kolme yrityshallia — ota yhteyttä ja pääset vielä vaikuttamaan kokonaisuuden toteutukseen!

Loimaan Yrityspuisto_havainnekuva_5_2020
Havainnekuva Loimaan Yrityspuistosta

Monipuolista ja ympäristöystävällistä toimitilaa

Yrityspuistoon on tulossa laadukasta, edullista ja energiatehokasta toimitilaa, jonka voi vuokrata tai lunastaa omakseen.

Kiinteistö Oy Loimaan yrityspuisto on varannut tontit kolmen hallin vaiheittaista rakentamista varten. Ensimmäisessä vaiheessa vuonna 2022 rakennetaan 1500 m2 halli tontille kolme.

  • Tontti 2: 8786 m2, rakennusoikeus 4393 k-m2
  • Tontti 3: 9813 m2, rakennusoikeus 4906 k-m2
  • Tontti 4: 8305 m2, rakennusoikeus 4152 k-m2
  • Vapaa korkeus 6 m
  • Siltanosturivalmius

HUOM! Tilat on räätälöitävissä, myös erityistarpeisiin.

Yrityspuiston ympäristönäkökohdat on huomioitu. Alueen lämmitys liitetään kaukolämpöverkkoon, joka tuotetaan kokonaan uusiutuvalla energialla. Saatavilla on myös paikallisesti tuotettua aurinkosähköä.

Miksi Loimaan Yrityspuistoon?

Loimaan Yrityspuiston etuja ovat edullisuus ja logistisesti keskeinen sijainti. Loimaa sijaitsee Etelä-Suomen kasvukolmiossa useiden valtateiden varrella. Turun lentokentälle ajaa alle 45 minuutissa ja satamaan alle tunnissa.

Yrityspuiston yrittäjälle löytyy asiakaskuntaa Loimaan seudun teollisuusyrityksistä. Paikallisten yritysten kanssa on mahdollista tehdä yhteistyötä ja saada myös tukea mentoroinnin muodossa. Loimaalla on sitoutuvaa ja ammattitaitoista työvoimaa. Paikallinen Novida-ammattiopisto kouluttaa monipuolisesti uusia osaajia yritysten tarpeisiin ja tekee tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa. Yrityspuistoon sijoittuville yrityksille on nimetty Novidasta yhteyshenkilö, jonka kautta koulutuksiin liittyvät asiat etenevät ripeästi ja vaivattomasti.

Toimintaympäristöstä löytyy kattavasti B2B-palveluita kuten teknisten tuotteiden tukkukauppaa, toimistopalveluita ja vuokratyövoimaa.

Loimaan kaupungin yrityspalvelut palvelee myös yrityspuistoon sijoittuvia yrittäjiä. Loimaa on maaseutualuetta, jolloin käytössä ovat ELY-keskuksen ja Leader Jokivarsikumppanien myöntämät maaseudun yritystuet yritystoiminnan kehittämiseen ja investointeihin.

Loimaa ja etäisyydet -kartta

Yrityspuiston tavoitteet

Kiinteistö Oy Loimaan Yrityspuiston omistaa joukko loimaalaisia yrittäjiä sekä vähemmistöosakkaana Loimaan kaupunki. Loimaan seudulla on hyvin merkittävä ja moderni yli 1500 henkilöä työllistävä teknologiaklusteri sekä paljon alihankintayrityksiä. Hankkeen yksityiset osakkaat haluavat olla mukana kaupungin kehittämisessä ja mahdollistamassa alueen yritystoiminnan kasvua.

Tavoitteina on Loimaan seudun kehittyminen yhä merkittävämmäksi kansainväliseksi teknologiatoimijaksi sekä alihankintaketjujen lyhentäminen ja tärkeän komponenttituotannon kotiuttaminen maailmalta lähelle.

Loimaan 9-tien yritysalue

Loimaan Yrityspuisto on osa isompaa Loimaan 9-tien yritysaluetta, joka sijoittuu keskustan kupeessa valtatie 9 molemmin puolin. Alueella sijaitsee mm. hitsaus-, automaatio-, maatalous-, pienkone- ja autoalan toimijoita. Alueelle on yrityspuiston lisäksi kaavoitettu erikokoisia liike-, teollisuus- ja toimitilatontteja. Eritasoliittymän tuntumaan on mahdollista sijoittaa myös liikenneasema. Tutustu Loimaan myynnissä oleviin vapaisiin yritystontteihin.

Tervetuloa vireään ja osaavaan toimintaympäristöön!