Liikenneyhteydet

Loimaa sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Etelä-Suomen kasvukolmion keskiössä. Loimaa on valtatien 9 varrella ja valtatie 2 kulkee kaupungin pohjoisosan läpi. Juna- ja bussivuoroja kulkee useita päivässä aamusta iltaan, myöskin viikonloppuisin. Loimaan uudistetussa matkakeskuksessa sijaitsevat rautatie- ja linja-autoasemat. Alueella on ilmainen liityntäpysäköinti henkilöautoille. Pysäköintipaikkoja löytyy yli 80 kappaletta. Bussien kyytiin pääsee myös suoraan valtatien 9 varrelta. Turun ja Pirkkalan lentoasemat ovat noin tunnin ja Helsinki-Vantaa noin kahden tunnin ajomatkan päässä. Turun satamaan ajaa noin tunnissa.

Tutustu Loimaan kautta kulkeviin juna- ja bussivuoroihin esim. Perille.fi-palvelun kautta. Huom! Tarkistathan aikataulut, hinnat ja pysäkkien sijainnit aina myös palveluntarjoajien omilta sivuilta.

Seutu+ -liikenne

Seutuliikenteen aikataulut löytyvät 1.8.2023 alkaen seutuplus.fi -sivuston reittioppaasta ja aikataulupalvelusta:

• Reittiopas löytyy seutuplus.fi -sivuston etusivulta. Asiakkaan on mahdollista suunnitella matka lähtöpaikan ja määränpään välillä.

• Aikataulut löytyvät seutuplus.fi -sivuston välilehdeltä ”Reitit ja aikataulut”. Oikeasta yläkulmasta voi valita aikataulukauden & listasta aikataulut linjoittain.

Paikallisliikenne

Paikallisliikenne palvelee erityisesti koululaisliikennettä. Tiedot paikallisliikenteen reiteistä ja aikatauluista Vuorisen Liikenteen sivuilta.

Kutsutaksiliikenne

Kutsutaksi on kaikille avointa palveluliikennettä Loimaan sisällä. Ilmoittautuminen kyytiin tulee tulee tehdä viimeistään edellisenä päivänä soittamalla kyseistä reittiä ajavalle autoilijalle. Kyydistä peritään linja-autoliikenteen taksaan perustuva maksu.

Ajettava reitti määräytyy kyytiin tulossa olevien mukaan. Lisätietoja mm. aikatauluista saa kunkin reitin osalta sitä ajavalta taksiyrittäjältä. Asiointiaikaa on noin 2-2,5 tuntia. Linjat ajatetaan tiistaisin ja perjantaisin paitsi Alastarolla Virttaan ja Tammiaisten reitit perjantaisin.

Kutsutaksiliikenteen reitit ja
taksien yhteystiedot
Kaupungin ydinkeskusta: Loimaan kaupungin keskusta-alue lukuun ottamatta Hirvikoskentietä Vesikoskella. Jyrki Ala-Nissilä,
p. 0400 222 131
Hirvikoski: Niinijoelta tuleva reitti poikkeaa tarvittaessa Hirvikoskella ja jatkaa keskustaan. JJ Lehtojärvi Oy
p. 0400 327 210
Kauhanoja – Joenperä – keskusta Linja tauolla,
taksiyrittäjä selvityksessä
Metsämaa – Haara – keskusta Jyrki Ala-Nissilä,
p. 0400 222 131
Niinijoki – Virkasuo – Pappinen – Hirvikoski – keskusta JJ Lehtojärvi Oy
p. 0400 327 210
Orisuo – Kojonkulma – keskusta Jyrki Ala-Nissilä,
p. 0400 222 131
Mellilä: Joenperäntie – Penninkulmantie – Kirkkotie – Kettavantie – Koskitie – Hämeensaari – Mellilä keskusta.
Tiistaisin Mellilän keskustaan (Joenperä – Mellilä) ja perjantaisin tarvittaessa kaupungin keskustaan (Joenperä – Mellilä – Loimaa).
Jarkko Aakio,
p. 0500 530 807
Alastaro: Perjantaisin Virttaa – Hanhijoki – Ylhäinen – Alastaron keskusta ja tarvittaessa kaupungin keskusta. Taksipalvelu Jari ja Raimo Huhtala Oy,
p. 0400 223 535
Alastaro: Perjantaisin Tammiainen – Kärkkäänjoki – Hennijoki – Alastaron keskusta ja tarvittaessa kaupungin keskusta. Tomi Prihti
p. 0400 223 964

Alastaron kuljetukset yhdistetään Alastaron keskustassa. Yksi taksi jatkaa Loimaalle ja toinen vie Alastarolle asioimaan jääneet kotiin. Mukaan Alastaron keskustasta Loimijoen länsipuolelta pääsee soittamalla Raimo Huhtalalle ja Loimikodin alueelta Tomi Prihtille.