Yrityksen perustaminen

Kun mietit yrityksen perustamista, ota yhteyttä yritysneuvojaan. Voit jättää yhteystietosi klikkaamalla sivun oikeassa reunassa olevaa kuvaa. Palvelu on maksutonta ja luottamuksellista.

Yrityksen perustamispolku kuvaa, missä järjestyksessä yrityksen perustamisessa yleisimmin edetään.  

Ennen ensimmäistä tapaamista tutustu suomi.fi/yritykselle ja Yritystulkki -sivujen antiin. Näiltä sivuilta löydät kootusti yrittäjyyteen ja yrityksen perustamiseen liittyvää hyödyllistä tietoa sekä helppokäyttöiset sähköiset työkalut ideasi työstämiseen. Voit myös käyttää yrityspalveluiden omaa liiketoimintasuunnitelmapohjaa.

Starttiraha on päätoimisen yritystoiminnan aloittavalle suunnattu harkinnanvarainen TE-toimiston myöntämä toimeentulotuki. Varaa hyvissä ajoin henkilökohtainen neuvonta-aika yritysneuvojalle, jos päätät hakea starttirahaa.

Voit kokeilla yritysideasi toimivuutta kevytyrittäjyyden tai laskutusosuuskunnan kautta. Laskutuspalvelu voi olla hyvä ratkaisu, jos suunnittelet osa-aikayrittäjyyttä tai haluat kokeilla palvelusi kiinnostavuutta ja myyntitaitojasi ennen oman yrityksen perustamista. Tutustu kevytyrittäjyyden mahdollisuuksiin vaikkapa  Eezyn, Ukon tai Osuuspankin sivuilla.

Kun suunnittelet yritystoimintaa tai olet alkutaipaleella yrittäjäpolullasi, voit osallistua  yrittäjäkoulutukseen, joita TE-toimisto järjestää myös Loimaalla tai verkkokoulutuksena. Yrittäjäkoulutuksessa saat perustietoa yrittäjyydestä ja yrityksen perustamisesta. Koulutukseen hakeudutaan TE-toimiston kautta.