LoimaaKoru

Loimaa-korujen ainutlaatuinen tarina alkaa vuodesta 2017, jolloin kaupunki järjesti kaikille avoimen korukilpailun, jossa tuli suunnitella ja valmistaa Suomi 100 –juhlavuonna Loimaan henkeä innovatiivisesti ilmentävä uusi koru. Kilpailun suosio ja taso ylittivät odotukset, joten koruista järjestettiin myös näyttely ja yleisöäänestys. Menestyneimmät korut valittiin valmistettavaksi kaupungin käyttöön sekä myyntiin kaikkien loimaalaisten iloksi ja loimaalaisille yrityksille liikelahjoiksi.

Hopea- ja tammikorusarja

Vuonna 2019 Loimaa kaupunkina täytti 50 vuotta, jonka kunniaksi 1.12.2018 lanseerattiin hopeinen, näyttävä LoimaaKoru-mallisto joulumarkkinoille. Korujen suunnittelijoina ja tekijöinä on voittoisa naiskolmikko Elina Haukka, Tarja Luhta ja Satu Palosaari. Luonto ja maalaismaisemat ovat inspiroineet jokaista heistä, mutta korusarjojen muotokieli pohjautuu omakohtaisiin kokemuksiin.

Tutustu lisää koruihin, tarinoihin niiden takana ja tekijöihin Hopeakorumallisto-sivulla.

Loimaan kaupungin juhlavuoden päätapahtumassa, Loimaa 50v Meininkeissä 18.5.2019, lanseerattiin toinen juhlavuoden korumallisto, Satu Palosaaren Together – we are more tammikorusarja. Tammikorusarjan pohjana on LoimaaKoru-kilpailussa menestynyt alkuperäinen Together-koru.

Hopea- ja tammikorusarjan koruja on myynnissä Sarka-museon myymälässä, hanki itsellesi tai lahjaksi! Myös yrityksillä on mahdollisuus hankkia koruja lahjoiksi tai liikelahjoiksi. Yritysten tilaukset tehdään suoraan tekijöiden kautta, yhteystiedot löytyvät Korumallisto-sivulta.

Hopea- ja tammikorusarjan korukuvat: suunnittelu Satu Palosaari ja kuvaus Heidi Kannisto.

LOIMAAN KOIVU -korusarja

LoimaaKorujen tarina täydentyi vuonna 2021 vielä yhdellä uudella korulla, LOIMAAN KOIVU. Kristiina Jylännön suunnittelema syksyinen, kierrätysmateriaaleista tehty koru kuuluu myös vuoden 2017 Loimaan korukilpailun menestyjiin. Korut valmistaa Loimaan Seudun työkeskus, joka tarjoaa pitkään työttömänä olleille työtoimintaa. LOIMAAN KOIVU -korut ovat myynnissä Ekotorilla.

Tutustu lisää koruihin LOIMAAN KOIVU -korusarjan sivulla.

LOIMAAN KOIVU -korukuvat: Mervi Vesalainen