Hopeakorumallisto

Joki

Loimijoki virtaa kaupunkimme läpi savisena ja kauniina. Se on arvokas luonnonvara, joka on antanut kalaa, vesivoimaa, uintimahdollisuudet, veneilyn iloa ja kauniit hiihtoladut. Tukkeja on uitettu ja mattoja pesty. Loimijoki yhdistää ja on kaupunkimme sydän. Joki-koruun on kaiverrettu Loimijoen uomaa Sieppalan kulmilta Hirvikoskelle. Koru on kunnianosoitus seutumme merkittävälle vesielementille.

Joki-korun tekijä Elina Haukka toimii taiteilijana ja yrittäjänä Ateljee Hulmissa. Kaikki Joki-korut valmistetaan ateljeessa valamalla 925 hopeasta. Suurin osa korujen työstämisestä on kuitenkin käsityötä. Jokiuoman tummennus saadaan aikaan oksidoimalla.

Yhden palan riipuksia on mahdollisuus saada millä tahansa Joki-korun palalla, joka on vaikka itsellesi merkityksellinen kohta joesta.

Lisätietoja: Elina Haukka, Ateljee Hulmi


Hyvällä jyvällä

Olipa kerran jyvä
jyvästä tieto
tiedosta hyvinvointi
hyvinvoinnista onni,
hyvällä jyvällä.

Tarja Luhdan Hyvällä jyvällä -sarja on valmistettu kierrätyshopealevystä kaivertajan työvälinein, sarjatuotannossa valamalla ja viimeistelty käsin. Tarja on kaivertajana tottunut katsomaan tarkkaan rajattua työkenttää, siitä korun muoto. Kumarru elokuisena iltana viljapellon reunaan, rajaa näkymä sormillasi kuin katsoisit kameraan: siinä sinulla hyvä jyvä, alkutuotanto ja kehitys samassa ruudussa.

Lisätietoja: Tarja Luhta, p. 050 331 4040


TOGETHER – we are more

Kaupungin tunnuksesta tuttu loimaankoivun lehti viittaa loimaalaiseen luontoon. Englannin kielinen nimi kuvastaa kansainvälisyyttä sekä muistuttaa, että yhdessä olemme enemmän, erilaisin vahvuuksin. Ympyrä kuvastaa kaikkien osa-alueiden tärkeyttä yhteisön hyväksi. Yhteisön, jossa tärkeitä ovat luonto, ihmiset ja yhdessä tekeminen, kaupungin ja maan rajojen yli. Together, we are more!

Kun yhdistää visualistin, sisustusartesaanin Satu Palosaaren ja taitavan korutaiteilijan Elina Haukan osaamisen, syntyy yhteistyössä jotain mielenkiintoista. Koruissa yhdistetään nahka ja hopea, jonka kautta tuodaan nuorekasta ilmettä Loimaa-koru sarjaan. Hopeinen Loimaan tunnus valmistetaan valamalla 925-hopeasta ja viimeistellään käsityönä. Tummennettu osa on oksidoitu. Yhdessä olemme enemmän!

Lisätietoja: Satu Palosaari, yhteydenotot Ateljee Hulmin kautta.