Loimaa 50v -juhlavuosi

 

Loimaan kauppala sai kaupunkioikeudet 50 vuotta sitten. Juhlavuonna Loimaan ja loimaalaisten eri puolia ja osaamista ilmennetään eri tavoin tapahtumissa, tuotteissa ja palveluissa. Omien juhlavuoden toimenpiteidensä lisäksi kaupunki on kannustanut paikallisia ihmisiä, yhteisöjä, järjestöjä ja yrityksiä myös mukaan osallistumaan juhlavuoden ideointiin ja sisällön tuottoon. Tarjoukseen on myös innolla tartuttu ja yhteydenottoja on tullut paljon.

Kaupungin järjestämiä juhlavuoden tapahtumia:

1.12.2018 LoimaaKoru-sarjan lanseeraus juhlavuoden kunniaksi
2.4.-29.8. Alpo Jaakolan 90v -juhlavuoden näyttely
27.4. Veteraanien tilaisuus Taidetalolla
15.5. Musiikkiopiston tanssit Työväentalolla
18.5. Loimaa 50v Meininkit torilla & puistossa
3.-6.7. Okran Loimaa-kortteli juhlavuoden tunnelmissa
25.8. Sillanalusrock goes juhlavuosi
5.9. Loimaa 50v -yrittäjäjuhla
Syksy Loimaa 50v -aiheisia luentoja / Sami Männistö
30.11. Uudistettu joulunavaus
31.12. Juhlavuoden päätös

Muuta kaupungin toteuttamaa sisältöä:

Loimaa-mitalin lanseeraus (ensimmäiset jaetaan 18.5. juhlavuoden päätapahtumassa)

Uusien loimaalaisten huomioiminen. Loimaalle muuttaneille uusille asukkaille lähetetään ”Tervetuloa Loimaalle”-paketti. Juhlavuonna syntyneet tullaan myös huomioimaan.

Uudet nettisivut avataan juhlavuoden loppuun mennessä

Kaupungin eri palvelualoja on kannustettu tuomaan juhlavuoteen sisältöä omassa toiminnassaan asiakkailleen esim. kouluissa ja varhaiskasvatuksessa, ruokapalveluissa ja soten eri yksiköissä.


Loimaalaiset yhdistykset, yhteisöt ja yritykset ovat myös innolla lähteneet mukaan tuottamaan sisältöä juhlavuoteen. Alla mainittujen lisäksi on tullut toistakymmentä kyselyä ja ehdotusta. Juhlavuoden tietoja päivitetään sitä mukaa kun uutta sisältöä varmistuu.


Yhdistysten, yhteisöjen ja yritysten toteuttamia juhlavuoden sisältöjä ovat:


Loimaa 50v juhlavuoden leivos
Juhlavuoden leivoksen on suunnitellut ja toteuttanut Loimaalta Käsin –yrityksen Petri Turunen ja Mika Tiiri. Leivoksen muoto tulee Loimaan kaupungin lehti -logosta. Tuote on tehty aitoon kermaan, johon maun antaa passion. Leivoksen sisällä on vadelmasydän ja päällistä koristaa juhlalogo. Tuote on gluteeniton ja laktoositon. Pääraaka-aineet: gluteeniton vehnätärkkelys, kananmuna, leivinjauhe, sokeri, passion-hyydykejauhe, laktoositon kerma, vadelmahillo, hyytelö, vihreä väri, koristelaatta. Leivos on myynnissä Loimaalta Käsin –yrityksen konditoriassa (Ryngöntie 129, Loimaa, loimaaltakasin@tiiri.fi, p. 050 532 0622) ja Loimaan K-Citymarketin kahvilassa.

Loimaan 50v Villitysviikko 11.-19.5.

Loimaan Lehden lanseerassa 50v Villitysviikossa on mukana lukuisia paikallisia yrityksiä ja yhdistyksiä, jotka toteuttavat toistasataa erilaista sisältöä, tapahtumaa tai tarjousta villitysviikon aikana keskustassa ja ympäri Loimaata.

Loimaan partiolaisten kevätvaellus 19.5.

Juhlavuoden kunniaksi haikki järjestetään Loimaalla ja on avoin kaikille ja reitti kulkee Melliläjärveltä aina Pappisten lavalle asti.

Arabian seinälautasten lahjoitus

Lc Loimaa Sinikellot lahjoittaa Loimaan kaupungin ja Loimaan kaupunkiseurakunnan 50v-juhlavuotena viimeiset 120 kpl Arabian seinälautasia Loimaan seurakunnalle eteenpäin annettavaksi oman harkintansa mukaan. Lautasiin on kuvattu Loimaan yksi tunnetuimmista rakennuksista Kanta-Loimaan kirkko ja Metsämaan kirkko. Painotyö on tehty Auli Linjaman alkuperäisistä uniikkikuvista. Kirkkolautasia on myyty vuosien varrella runsaasti ja tuotolla on avustettu useita alueen lasten ja nuorten parissa toteutuneita hankkeita.

Rompeloimaa 2.-3.8.
Loimaan Kauppala-yhdistys toteuttaa Rompeloimaa -tapahtuman, joka on yhdessä Loimaan Rompepäivät -tapahtuman kanssa yksi suurimmista tapahtumista vuoden aikana Loimaalla. Kansallispukutuuletuksessa on esillä myös Loimaa -pukuja sekä jaetaan muinaispuku- ja kansallispukutietoisuutta. Rotary-Rally kerää Loimaalta ja ympäristöstä vanhoja priimakuntoon kunnostettuja autoja. Masinistit tuovat Loimaan torille vanhoja traktoreita ja maakoneita aina 50 vuoden takaa. Rompeloimaa -lehdessä on juttu 50-vuotiaasta kaupungista otsikolla "Loimaalaisuuteen kuuluu vakaus ja yritteliäisyys. Myös Rompepäivät viettävät 25v-juhlavuotta. Tutustu suuren tapahtuman koko sisältöön.


Loimaan kylien yhteinen karaoken mestaruusmittelö 17.8.

Alastaron Kyläyhdistyksen järjestämässä kylien yhteisessä Loimaan karaoken mestaruusmittelössä alkukarsintoja järjestetään eri kylillä pitkin kesää ja finaali on Alastaron Kuutamokeikan yhteydessä 17.8. klo 11-14, Alastaro-hallin pihalla toritapahtumassa. Alastarolla juhlitaan samalla 70 vuotiasta nuorisolavaa tanssien merkeissä. Juhlavuoden kunniaksi suunnitellussa tapahtumassa toteutuu yksi juhlavuoden pääteemoista eli yhdessä tekeminen yli yhdistysrajojen.

Loimaa 50 v -tanssit 6.10, Metsämaan Kalliohovi

Juhlavuoden kunniaksi järjestettävissä tansseissa pääesiintyjänä on karismaa, useita hittejä ja mieleenpainuvaa esiintymistä omaava Markku Aro & Diesel. Luvassa on loimaalaiseen sielunmaisemaan sopivaa musiikkia viideltä eri vuosikymmeneltä. Tanssien järjestäjä Gramofoni Oy.


Kopit-näytelmä / Loimaan Lehti ja Loimaan teatteri, lokakuu

Projekti Loimaa-valokuvista / Loimaan Lehti, lokakuu

Loimaa 50v –liite / Loimaan Lehti, syys-lokakuu

Loimijoki-Saaga näytelmä / Haaran kyläteatteri, marraskuu

Valokuvanäyttely teemalla ”loimaalainen” / Loimaan Kamerat, loppuvuosi