Ajankohtaista

Päätukihaku oli ja meni

Tukihaku päättyi 15.6.2017 klo 23.59.
Jos jostakin syystä joudut perumaan kasveja (esim. viemärityö, sähkölinjan veto, kylvö ei onnistu...), tehdään se lohkoittain lomakkeella 145. Lomakkeen löydät Mavin lomakesivulta

Mikäli tukihakemuksessasi löytyy jotain, joka ei vastaa olosuhteita pellolla, ota yhteyttä! Mietitään, mitä on tehtävissä. Toimet riippuvat jonkin verran tapauksesta.

Katko sähköisissä palveluissa

Maaseutuasioiden verkkopalveluissa on katko 17.8.–4.9.2017. Lue aiheesta enemmän Mavin sivuilta. Tai toiselta sivulta
Samalla ajalla Loimaan maaseutupalveluiden toimisto toimii minimimiehityksellä tai on kokonaan kiinni. Kannattaa soitella ennen pistäytymistä silloin elokuun lopulla.

Jaksatko?

Maatalousyrittäjien on tammikuusta 2017 alkaen mahdollista hakea Melasta enintään 500 euron suuruinen ostopalvelusitoumus asiantuntijapalveluihin uupumisen ja masennuksen hoitamiseksi tai taloudellisen tai juridisen asiantuntija-avun hankkimiseksi. Ostopalvelusitoumuksen hakeminen lähtee yhteydenotosta oman kunnan alueella toimivaan Melan Välitä viljelijästä -projektityöntekijään tai alueelliseen MTK:n hanketyöntekijään. Yhteydenottaminen on ehdottoman luottamuksellista, maksutonta. Yhteydenotto  ei velvoita viljelijää mihinkään.

Yhteystiedot:
Mela, Välitä viljelijästä -projekti, Kanta- ja Päijät- Häme
Hannele Liimatta, puh. 050 331 8521, s-posti: hannele.liimatta [at] mela.fi
Esite    Lisätietoja

MTK Varsinais-Suomi, Menestyvä maatilayritys- hanke
Eila Tamminen, puh. 040 724 1271, s-posti: eila.tamminen [at] mtk.fi
Lauri Poso, puh. 0400 541 334, s-posti: lauri.poso [at] mtk.fi
Lisätietoja

Hakuaikatauluja

Mavi on sivuillaan julkaissut vuoden 2017 hakuajoista taulukon, joka löytyy Mavin sivulta.
Taulukossa ei ole näkyvillä tukioikeuden siirtojen viimeistä päivää. Se on 15.6.2017, mikäli tukioikeudet halutaan saada siirrettyä tukivuodelle 2017.

Maatiloilla pidettävästä kirjanpidosta 

Mavi, Evira ja Tukes ovat julkaisseet oppaan maatilojen kirjaamisvelvoitteesta. Yhteenveto vaikuttaa aikamoisen kattavalta. Kannattaa tutustua, jos epätietoisuus ahdistaa. Lue tästä 

 

 

 

 

päivitetty: 19.7.2017