Ajankohtaista

Katkoja Loimaan maaseutupalveluiden asiakaspalvelussa

ELY-keskus järjestää koko henkilöstöllemme ohjelmaa maakuntauudistuksesta to 30.11. Toimistomme on silloin kiinni koko päivän.

Lomailemme joulun välipäivät ke 27.12. - pe 29.12.2017 Toimistomme on silloinkin kiinni. 

Maksatuksista

Luonnonhaittakorvauksen ennakko lähti valtion tililtä 5.10. Ennakko on tänäkin vuonna 85% lopullisesta tuesta. Loppu tuesta maksetaan marraskuun lopulla.
Sama koskee luomun peltopuolen tukea.

Marraskuussa liikkeelle lähti ympäristökorvauksen ennakko, samoin 85%. Sen lopullinen tuki maksetaan vasta ensi juhannuksen tietämissä. Eläinten hyvinvointikorvauksen ennakko maksettiin myös marraskuussa.

Joulukuulla päästään perus- ja viherryttämistuen, nuoren viljelijän tuen ja peltokasvipalkkion ennakoiden makuun. Maksuprosentti on 95. Nautojen EU-palkkioiden osuus alkuvuodelta maksetaan myös jouluuun mennessä.

 Jaksatko?

Maatalousyrittäjien on tammikuusta 2017 alkaen mahdollista hakea Melasta enintään 500 euron suuruinen ostopalvelusitoumus asiantuntijapalveluihin uupumisen ja masennuksen hoitamiseksi tai taloudellisen tai juridisen asiantuntija-avun hankkimiseksi. Ostopalvelusitoumuksen hakeminen lähtee yhteydenotosta oman kunnan alueella toimivaan Melan Välitä viljelijästä -projektityöntekijään tai alueelliseen MTK:n hanketyöntekijään. Yhteydenottaminen on ehdottoman luottamuksellista ja maksutonta. Yhteydenotto  ei velvoita viljelijää mihinkään.

Yhteystiedot:
Mela, Välitä viljelijästä -projekti, Kanta- ja Päijät- Häme
Hannele Liimatta, puh. 050 331 8521, s-posti: hannele.liimatta [at] mela.fi
Esite    Lisätietoja

MTK Varsinais-Suomi, Menestyvä maatilayritys- hanke
Eila Tamminen, puh. 040 724 1271, s-posti: eila.tamminen [at] mtk.fi
Lauri Poso, puh. 0400 541 334, s-posti: lauri.poso [at] mtk.fi
Lisätietoja

Maatiloilla pidettävästä kirjanpidosta 

Mavi, Evira ja Tukes ovat julkaisseet oppaan maatilojen kirjaamisvelvoitteesta. Yhteenveto vaikuttaa aikamoisen kattavalta. Kannattaa tutustua, jos epätietoisuus ahdistaa. Lue tästä 

 

 

 

 

päivitetty: 22.11.2017