19.1.2022

Uusimmat koronarokotustiedot

Koronarokotukset jatkuvat Loimaalla. Oheisessa koronatiedotteessa on aina tiedossa olevat koronarokotusajankohdat sekä muut ajankohtaisimmat koronarokotuksiin liittyvät asiat kootusti.

Koronarokotuspäivät

Mikäli syystalven 2022 tehostekoronarokotus on vielä saamatta, on rokotus mahdollisuus tulla hakemaan Pääterveysasemalta alkuvuonna 2023. Katso tehosteannoksen kohderyhmä tarkemmin tältä sivulta kohdasta Tehosteannos. HUOM! THL:n tehosterokotussuosituksiin ei ole tullut muutoksia!

Yksittäisiä rokotusaikoja voi tiedustella numerosta 02 761 2250 tai seurata sähköisestä ajanvarauksesta. HUOM! Sähköinen ajanvarausjärjestelmä linkkeineen on muuttunut, lisätietoja Ajanvarukset-kohdasta.

Rokotukset ilman ajanvarausta

to 2.2.2023 klo 12-15 Pääterveysasemalla

Rokotukset ajanvarauksella:

to 2.2.2023 klo 13-15 Pääterveysasemalla

HUOM! Samalla käynnillä on mahdollisuus saada myös influenssarokotus.

Tietoa rokoteannoksista

Katso eri ryhmille tarjottavat rokoteannokset, annosvälit sekä se, kuinka sairastettu koronatauti vaikuttaa rokottamiseen taulukosta.

Katso rokoteannoskohtaiset suositukset Koronarokotukset-sivulta kunkin koronarokoteannoksen kohdalta.

Tehosteannoksia suositellaan yli 65-vuotiaille, riskiryhmiin kuuluville yli 18-vuotiaille sekä voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille. Katso tarkemmin Koronarokotukset-sivulta Tehosteannos -kohdasta.

Voimakkaasti immuunipuutteisten 511-vuotiaiden perussarjaan on lisätty kolmas rokoteannos

Jatkossa kaiken ikäisten voimakkaasti immuunipuutteisten perusrokotussarjaan suositellaan kolmea rokoteannosta sairastetut koronataudit mukaan lukien. Aiemmin 5–11-vuotiailla perusrokotussarjaan kuului vain kaksi annosta.

Kolmatta annosta suositellaan aikaisintaan 2 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta. Aikaraja on yhtenevä muun ikäisten voimakkaasti immuunipuuteisten kanssa.

Uusi varianttiräätälöity Corminaty Original/Omicron BA.4-5-rokote on otettu käyttöön Loimaalla tehosterokotuksissa 26.10.2022 alkaen

Sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta

Sairastettu koronavirustauti muodostaa immuunivasteen samalla tavoin kuin rokoteannos.

On kuitenkin huomattava, että rokoteannoksen ja koronavirustartunnan välin on oltava riittävän pitkä, vähintään 6 viikkoa, jotta tartunnan voidaan katsoa vastaavan yhtä rokoteannosta.  Muuten ei ole väliä, kuinka kauan sitten tauti on sairastettu. Sairastetun taudin ja rokotteen välillä on siis voinut kulua pitkäkin aika. Pidemmällä aikavälillä saavutetaan parempi immuunivaste. Myös kotitestillä todettu koronatauti lasketaan yhdeksi rokoteannokseksi. Lisätietoja: THL:n verkkosivuilta

Huomioitavaa koronarokotukseen tullessa

  • Saavuthan varaamallesi rokotusajalle täsmällisesti ettei rokotuspaikalle kerry jonoja. 
  • Otathan mukaan Kela-kortin. Tarvittaessa käy myös henkilöllisyystodistus (henkilökortti, ajokortti tai passi)
  • Päälle helposti riisuttava yläosa (rokote pistetään olkavarteen). 
  • Suojauduthan maskilla ja huolehdi hyvästä käsihygieniasta.

Rokotus on kaikille vapaaehtoinen ja maksuton.   

Ajanvaraukset

Ajanvaraukset sähköisesti

HUOM! Olemme uudistaneet sähköistä ajanvarausta. Siirry uudistetulle kirjautumissivulle tästä linkistä eTerveyspalvelut | Varha.

Huomioithan etusivulla olevan ohjeen siitä, että jokaisen käyttäjän on nyt tehtävä palvelusopimus uudestaan. Löydät palvelusopimuksen Lomakkeet -osiosta nimellä Sähköisen asioinnin sopimuslomake. Tervetuloa uusille sivuillemme!

Ajanvaraukset puhelimitse 24/7

Puhelimitse ajan voi varata vain, jos ei ole mahdollista tehdä sähköistä varausta. Rokotusajanvaraukset numerosta p. 02 761 2250.

Alaikäisten rokotukset

Loimaan ja Oripään yhteistoiminta-alueella rokotetaanrokotetaan kaikkia yli 12-vuotiaita sekä 5-11 -vuotiaita riskiryhmäläisiä. Lisätietoja alaikäisten rokotuksista sekä tarvittaessa huoltajan suostumuslomake täytettäväksi Koronarokotukset-sivulta.

Lisätietoa Koronarokotukset-sivulta

Kaikki Loimaan yhteistoiminta-alueen koronarokotuksiin liittyvä tieto on koottu Koronarokotukset-sivulle.

Epäiletkö sairastuneesi koronaan?

Katso toimintaohjeet Koronatietoa-sivulta.