Koronarokotukset

Ajankohtaistilanne 19.2.2021

Koronarokotukset alkoivat Loimaan ja Oripään yhteistoiminta-alueella tammikuun alussa ja ne etenevät kansallisen ohjeistuksen mukaan. Lisätietoa rokotuksien edistymisestä saat kaupungin verkkosivujen lisäksi Loimaan Lehdestä ja terveysasemilta. Puhelintiedusteluja ei suositella linjojen ruuhkautumisen estämiseksi.

Rokotus on kaikille vapaaehtoinen ja maksuton.   

Rokotusaikojen varaukset

Rokotusaikoja voi varata ma 22.2. lähtien ja ainoastaan rokotuspuhelimen kautta:

puh. 02 761 2250 ma-ti klo 8.00-15.00

Koronarokotuspuhelimen avautuminen viivästyi ma 22.2. aamusta n. kaksi tuntia. Pahoittelemme viivettä. Jatkossa numero toimii normaalisti.

Soittajat jäävät jonoon ja heille soitetaan takaisin heti, kun mahdollista tai kun rokotetta saadaan lisää.

Vain kulloinkin vuorossa olevaan rokotusryhmään kuuluvat voivat soittaa ja saada ajan!

Rokotusaikataulu ja tietoa ikäryhmittäin 

Loimaalaiset ikä- ja riskiryhmät rokotetaan kansallisen rokotusjärjestyksen mukaisesti. Rokotteiden saatavuus sekä se, miten tiettyä rokotetta on suositeltu eri ryhmille, vaikuttavat rokotusaikatauluun.

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ovat antaneet ohjeistuksen koronarokotteen tehosteannoksen saannista.  Sen mukaisesti toinen annos annetaan 12 viikon kuluttua ensimmäisestä.  

Saavuthan varaamallesi rokotusajalle täsmällisesti, ettei rokotuspaikalle kerry jonoja. Rokote pistetään olkavarteen, joten pukeudu tilanteeseen sopivaan yläosaan.

85-vuotiaat ja vanhemmat 

Loimaan ja Oripään yhteistoiminta-alueella aloitetaan yli 85-vuoitaiden rokotukset viikolla 8. Terveyskeskuksesta soitetaan yli 85-vuotiaille Oripään ja Loimaan asukkaille aakkosjärjestyksessä ja heidät kutsutaan henkilökohtaisesti koronarokotukseen. 

Soittoa kannattaa odottaa rauhassa, yritämme soittaa useamman kerran. Puhelu tulee numerosta 02 761 2020.

70–84-vuotiaat

Loimaan kaupungille ei ole luvattu toimittaa vielä riittävästi 70-vuotta täyttäneille tarkoitettuja rokotteita. Alle 85-vuotiaiden rokotusaikataulua ei pystytä vielä vahvistamaan. Rokotteiden toimitukset ovat epävarmoja, joten pyydämme seuraamaan aktiivisesti tiedotusta. 70-84-vuotiaat kuuluvat ikänsä puolesta riskiryhmään ja saavat rokotteen tämän perusteella.

Riskiryhmäläisten rokotukset

60-69 -vuotiaiden riskiryhmäläisten koronarokotukset aloitetaan Loimaan ja Oripään yhteistoiminta-alueella perjantaina 26.2.2021. 

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos (THL) on laatinut järjestyksen, jonka perusteella rokotetta tarjotaan eri taustasairauksia sairastaville riskiryhmille.

Lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluville avautuu rokotusaikoja viikoittain tietty määrä sen mukaisesti, miten AstraZenecan rokotetta saadaan käyttöön. Kansallisesti on linjattu, että AstraZenecalla rokotetaan vain alle 70 -vuotiaita. Rokotukset aloitetaan ryhmän 1. riskiryhmään kuuluvista. 

Riskiryhmä 1: Henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila

  • Elinsiirto tai kantasolusiirto
  • Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
  • Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
  • Vaikea krooninen munuais- tai keuhkosairaus
  • Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
  • Downin oireyhtymä ( aikuiset) Rokotusajan varauksesta netissä 

Rokotustoimitusten ennakoimattomuuden takia rokotusaikoja on tarjolla rajallisesti. 

Riskiryhmä 2: katso lisätiedot THL:n koronarokotesivulta.

Muiden ikä- ja riskiryhmien rokotuksista tiedotetaan myöhemmin, kun saadaan tietoa rokotteiden saatavuudesta.