Tyttö ja poika kävelevät peräkkäin pitkospuilla. Taustalla on metsäinen maisema. Tytöllä on reppu selässä ja hän menee etummaisena. Poika kävelee perässä.

3.6.2024

Liiku ja retkeile Loimaan kuntopoluilla ja luontoreiteillä

Loimaan metsissä on useita luontopolkuja ja hyvinvointipolkuja. Tutustu Loimaan luontoliikuntapaikkoihin ja moniin mahdollisuuksiin.

Metsät ja reitit tarjoavat mukavat maastot polkujuoksuun, maastopyöräilyyn, retkeilyyn, joogaan ja rauhoittumiseen – ihan kaikenikäisille. Lyhyt pyrähdys luonnon keskelle auttaa palautumaan stressistä ja unohtamaan arjen huolet ja parantaa mielialaa.

Kojonkulmalta löytyy Korkeusvuoren luontopolku,  jonka varrella on näköalatorni ja grillauspaikka. Metsämaalla oleva luontopolku on taas noin 8 km pitkä, vaihtelevassa harjumaastossa sijaitseva luontopolku.

Korkeusvuoren näkötorni Kojonkulmalla. Kalliomaasto ja kuiva kangasmetsä. Kuvassa myös retkeilijjäryhmä.
Myllyniemen luontopolku Krekilän myllyn lähellä.

Krekilän Myllyn läheisyyteen on tehty Myllyniemen luontopolku, joka tarjoaa kulkijalle kuvan alueen luonnon rikkaudesta ja hienon maiseman myllylle ja lammelle. Polun varrella tietotauluja mm. kohteen kasveista ja paikasta. Mylly on avoin museokohde.

”Pikku-Lappinakin” tunnettu, neljän kunnan – Huittisen, Loimaan, Oripään ja Säkylän – yhteinen Harjureitti sijaitsee Säkylänharjun-Virtaankankaan alueella. Reitti tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet retkeilyyn.

Kuksa kiven päällä metsässä.

Tutustu Loimaan Virkistys ja luontoliikuntapaikkoihin

Frisbeegolf

Frisbeegolffari heittää frisbeetä koriin metsäisessa maastossa.

Frisbeegolf on myös hyvä liikuntamuoto, siinä liikuntaa tulee huomaamatta kaveriporukan kanssa. Loimaalla frisbeegolfia voi harrastaa neljällä eri radalla: Keskuskoulun, Metsämaan, Mellilänjärven ja Alastaron radoilla. Loimaan Frisbeegolfradat

Kuntoportaat ja ulkokuntoilulaitteet

Jos haluaa ottaa hieman enemmän kuntoilun kannalta liikkumisen niin ulkokuntoilulaitteet ja kuntoportaat tarjoavat mahdollisuudet kunnon kohottamiseen. Vesitornin mäellä olevat kuntoportaat ovat kaupungin keskustassa ja toiset kuntoportaat ovatkin metsän siimeksessä Harjureitillä.

Loimaan Vesitorninmäen kuntoportaat.
Pieni tyttö punaisessa uimapuvussa ja uimakellukkeet käsivarsissa kahlaa rannalla.

Kaiken luonnossa liikkumisen ja kuntoilun jälkeen on myös kiva pulahtaa virkistävään veteen esim. Melliläjärvellä, Pappisten järvellä tai Alastarolla Loimikodin uimapaikassa. Näiden lisäksi seudulta löytyy myös muita uimapaikkoja. Lisätietoja Uimapaikat -sivulla.

Luonnossa liikkujan on kuitenkin aina hyvä muistaa Jokaisenoikeudet. Loimaan luontoreitteihin pääset tutustumaan Loimaan Luontoliikuntapaikat kartan avulla. Jos Loimaan seutu on jo tuttu niin Lounaistieto.fi/Virkistyskohdetietoa Varsinais-Suomesta tarjoaa lisää vinkkejä lähiseudun kohteista.