7.5.2021

Unelmien liikuntapäivä 10.5.

Tänä vuonna unelmien liikuntapäivä osuu maanantaille, mutta etkot voi pitää jo nyt viikonloppuna. Vie äiti ja perhe liikkumaan äitienpäivänä. Liikuntapalveluissa kerättiin vinkkejä, joista voi löytyä sinulle, perheen ja ystävien kanssa kivaa tekemistä viikonloppuun ja viikollekin.

Unelmien liikuntapäivänä kannustetaan ihmisiä liikkumaan. Päivän motto on sama kuin aina ennenkin: kaikki tavat liikkua ovat hyviä. ”Liikunnan ilo kantaa” ja ” Kannusta kaveri liikkeelle!”

#unelmienliikuntapäivä 10.5. toteutetaan viime vuoden tapaan sosiaalisessa mediassa. Tehdään se tälläkin kertaa yhdessä ja vastuullisesti. Kannustetaan muita, jaetaan hyväksi koettuja tapoja liikkua ja haastetaan yhdessä koko Suomi liikkumaan!

Jokainen voi osallistua Unelmien liikuntapäivään. Päivä tarjoaa mahdollisuuden liikkua yhdessä, vaikka olisimmekin vastuullisesti erillään. Kaikki tavat liikkua ovat hyviä.  Voit jakaa oman liikkumisesi somessa tunnisteella #unelmienliikuntapäivä ja haasta kaverisi mukaan!

Lisätietoja osallistumisesta löydät Unelmien liikuntapäivä -sivuilta.

Vinkkejä unelmien liikuntapäivään

Liikuntapalvelut ovat keränneet jälleen muutamia vinkkejä omatoimiseen liikkumiseen.

Menovinkki senioreille 10.5.

  • Katsomo- ja tuolijumppaa Hirvikosken urheilukentän katsomossa klo 10-11.
  • Omatoimikuntopiiri Hirvikosken urheilukentällä klo 11-15. Radalla ohjeet liikkeiden tekoon. Paikalle on helppo tulla ja radan voi kiertää myös apuvälineen kanssa.

Luontoseikkailuradat perheille keväällä 2021

Muutamille kuntoradoille on tehty perheille Luontoliikuntaseikkailuratoja, joissa on erilaisia luontoliikuntatehtäväpisteitä ja tehtäviä. Lähde liikkeelle kuntoradan aloituspisteeltä.

Luontoseikkailuratojen paikat:

  • Alastaron kirkonkylän kuntorata
  • Hirvikosken kuntorata
  • Metsämaan kuntorata
  • Rydön rinki
  • Eteläinen kuntorata
  • Kertunmäki
  • Mellilän kuntorata

Katso kuntoratojen sijainnit ja osoitteet Loimaan luontoliikuntapaikkojen kartasta.

Frisbeegolf

Vai olisiko kaikille sopiva frisbeegolf sinunkin lajisi? Loimaalla on frisbeegolf-ratoja helpoista haastavampiin. Frisbeegolf on innostava ja virkistävä tapa liikkua luonnossa.

Frisbeegolf-radat

Retkeily ja pyöräily

Voit patikoida ja pyöräillä kuntoradoilla, luontopoluilla, Juvan kuntoradan läheisyydessä pöyräilypoluilla tai vaikkapa Pikku-Lapiksikin kutsutun Harjureitin upeissa maisemissa. Kyliltä löytyy luontopolkuja, joiden varrelta löytyy laavuja, näköalatorneja, lampia ja muita aarteita.

Tutustu Loimaan virkistys- ja luontoliikuntavaihtoehtoihin:
Virkistys ja luontoliikunta

Omatoimista city- ja maastosuunnistusta

Keskustasta löytyvät Loimaa Cityn kulttuurisuunnistusrastit, joihin liittyy myös kysymyksiä ja vastaukset, jotka voit sivuilta ladata puhelimeesi tai tulostaa mukaan.

Citysuunnistusten rastikartat, kysymykset ja vastaukset löytyvät sivuilta:
Kulttuurisuunnistus

Keskustan lisäksi omatoimisuunnistusta voi harrastaa myös maastossa eri puolilla Loimaata. Jankon sivuilta löytyvät rastit ja suunnistuskartat vaihtelevista maastoista omatoimisille suunnistajille.
Jankko suunnistus

Uimaan Vesihoviin

Vesihovi on avautunut pitkän tauon jälkeen ja altaissa uintivedet mukavan lämpimät. Katso tarkemmat aukioloajat Vesihovin sivuilta.

Voit napata lisää kivoja ulkoiluvinkkejä myös Suomen Ladun sivuilta.

Pidetään huolta toisistamme ja kunnostamme sekä liikutaan vastuullisesti ohjeiden mukaan!

Kuntoratojen ilmoitustaululla luontokuntosaliliikkeiden ohjeita.