31.5.2023

Matkan varrella -näyttely Loimaan Taidetalossa

Loimaalainen, kuvataiteilija AMK, Pirkko Siivonen-Takku täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Kesän näyttelyllä juhlistamme Pirkkoa ja hänen pitkää ja monipuolista uraa kuvataiteilijana.

’Puhutaan vaikeasta akvarellista. En käsitä sitä. Pitää oppia ja uskaltaa. Jokainen tekee omalla tavallaan, löytöjä tehden. Kukat ovat olleet minulle tärkeitä. Kestävät hetken mallina. Maisema on ihana, istua ulkona, nähdä ja ikuistaa. Asetelma antaa aikaa, joskus joutui lapseni hartaasti odottamaan milloin saa kakkua ottaa.’

Pirkko Siivonen-Takku varttui Metsämaalla. Akvarellin löytäminen tapahtui Korven kansakoulun opettajan Suoma Ikolan kautta 8-vuotiaalle tytölle. Pulpetilla oli piirustuspaperi, vesivärikansio ja sivellin. Astiassa oli vettä. Karttatelineellä oli mallina orvokkeja. Tyttö istui ”tumput suorina” eikä käsittänyt mitä tehdä. Silloin tuli opettaja, sekoitti vihreän värin, maalasi orvokin lehden. Sitten huuhteli siveltimen, niisti sen ja veti esiin lehtiruodit kuvasta. Äitikin maalasi akvarellia, mutta opettajan työtapa miten kosteasta voi ottaa myös pois jotain, kuten lehtiruodit esiin, oli vaikuttava.

Hui kauhistus, akvarelli 2013

Näyttelyn teokset on koottu Loimaan kaupungin kokoelmista ja taiteilijalta itseltään, ulottuen vuodesta 1962 tähän päivään.

Näyttely on esillä 31.5-9.9.2023 Loimaan Taidetalossa osoitteessa Rantatie 2, Loimaa.

Museo on avoinna keskiviikosta lauantaihin klo 11-17 (juhannuksena suljettu). Sisäänpääsymaksu 5/3 euroa, samalla lipulla pääsee kesällä Alpo Jaakolan patsaspuistoon. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Meillä käy Museokortti!

Ilmainen sisäänpääsy jokaisen kuukauden viimeinen perjantai.