17.10.2022

Maksuttoman ehkäisyn kokeilu käynnistyy 1.11.2022

Kuntamme osallistuu Varsinais-Suomen tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskushankkeen maksuttoman ehkäisyn projektiin. Tämän myötä ehkäisy tulee maksuttomaksi kaikille alle 25-vuotiaille nuorille vuoden 2023 loppuun asti. Kuntamme osallistuu myös muuhun ehkäisypalveluihin liittyvään alueelliseen kehittämistyöhön.

Kokeilu kattaa kaikki ehkäisymenetelmät kuten ehkäisypillerit, kapselit, kierukat, laastarit, renkaat ja kondomit. Alaikärajaa ehkäisyvalmisteiden käytölle ei ole asetettu.

Erityisen tärkeä ehkäisyn käyttäjälle on muistaa myös muu ehkäisyyn, seksitauteihin ja seksuaaliterveyden edistämiseen liittyvä käyttäytyminen ja hyvinvointi. On erittäin tärkeää pitää huolta itsestään ja omasta seksuaalisuudestaan. Näistä on tärkeä jutella nuoren ja aikuisten kesken kotona sekä vastaanotolla ammattilaisen kanssa.

Kysy lisää ehkäisystä omasta ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolasta tai koulun tai oppilaitoksen terveydenhoitajalta tai lääkäriltä. Puhelinpalvelumme sekä ajanvaraus saattavat alkuun olla ruuhkaisia.

Viite: mediatiedote 15.9.: https://vshyvinvointialue.fi/maksuttoman-ehkaisyn-kokeilu-alle-25-vuotiaille-koko-varsinais-suomen-hyvinvointialueelle/

Perhesuunnitteluneuvola Seppälänkatu 15-17, 32200 Loimaa Puh. 0503114726. Ajanvarauksen voi tehdä puhelimitse puhelinneuvonta ja ajanvarausaikana ma-pe klo 10:00-11:00 tai Loimaan sähköisen asiointiportaalin kautta eAsiointi