Kirjoittava tyttö

16.11.2022

Lähellä – Taidetta LähiTapiolan kokoelmista Loimaan Taidemuseossa 16.11.2022 alkaen

Näyttely on osa Loimaan taidemuseon 10-vuotisjuhlaa. Museon syntymäpäiviä vietetään torstaina 17.11.2022 avoimin ovin.

Lähellä-näyttelyn teokset ovat osa LähiTapiolan harvoin esillä olevista kokoelmista. Näyttelykokonaisuus esittelee etenkin luonto- ja kaupunkinäkymiä viime vuosisadan alkupuolelta Suomen kuvataiteen tunnetuimmilta tekijöiltä. Valtaosa maisemista on kotimaisia, mutta mukana on näkymiä myös Ranskasta, Englannista ja Italiasta. 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa lukuisat suomalaiset taiteilijat täydensivät taideopintojaan ulkomailla. Nämä matkat toivat tuoreita vaikutteita taiteilijoiden työskentelyyn sekä kiehtovia, vieraita maisemia kotimaisen taideyleisön nähtäville.

Tekijöiden joukossa ovat Helmi Biese, Albert Edelfelt, Akseli Gallén-Kallela, Pekka Halonen, Eero Järnefelt, Yrjö Ollila, Santeri Salokivi, Sigrid Schauman, Helene Schjerfbeck, Wilho Sjöström, Venny Soldan-Brofeldt, Ellen Thesleff ja Martta Wendelin. Osa nimistä ovat tuttuja museon omista Haapasten kokoelmista, jotka avattiin yleisölle marraskuussa 2012.

Lähellä-näyttelyn järjestäjänä toimii LähiTapiola Loimi-Häme ja se on esillä 4.2.2023 asti.

Kirjoittava tyttö
Pekka Halonen ‘Kirjoittava tyttö’
öljy kankaalle 1911

Museon käyntiosoite on Rantatie 2, Loimaa. Museo on avoinna ke-la klo 11-17. Sisäänpääsymaksu 5/3 euroa, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Museokorttikohde!