Klaus Kopun teos Ketju

17.9.2022

”Kummallinen paikka” – Klaus Kopun näyttely Loimaan Taidetalossa 12.11.2022 asti

"Maalausprosessini aikana pohdiskelen näkemistä ja maalaustaidetta, ja pyrin pohdiskelemaan niitä kuin ensimmäistä kertaa. Yritän tehdä asioita, jotka tuntuvat aidoilta, maalata sellaista mitä haluan nähdä, mutta en ole nähnyt aikaisemmin. Mielestäni onnistunut maalaus on monimerkityksellinen, se vapautuu teorian kahleista ja antaa tilaa katsojan vapaasti virtaavalle luovuudelle.

Maalauksissani ei ole tarinaa, ei draaman kaarta, ja ne kuvaavat vain itseään. On vain maalausta. Pyrin keksimään uudenlaisia maalauksia, ja maalaukset toimivat, jos toimivat, vain ja ainoastaan maalauksen lainalaisuuksilla.

Vaikka suunnittelenkin maalausprosesseja etukäteen valitsen aina eri reittejä, itselleni kokonaan tuntemattomia tai vielä hieman vieraita teitä, en koskaan kulje, ainakaan koko matkaa, ennalta tuttua polkua. Tämän vuoksi en tiedä etukäteen tarkalleen mitä maalausprosessin aikana tulee tapahtumaan, millaisia ongelmia tulen löytämään, minkälaisia ratkaisuja mahdolliset uudenlaiset ongelmat vaativat. Tämä työskentelytapani muuttaa minua ja ajatteluani, sitä mitä ajattelen ihmisestä, olemisesta, maalaustaiteesta ja taiteen tehtävästä yhteiskunnassa.”

-Klaus Kopu

Klaus Kopu (s.1978) on Loimaalla asuva ja työskentelevä taiteilija.

Taiteilijan työhuoneella on avoimet ovet lauantaina 17.9 ja 15.10 klo 11-17, osoitteessa Vesikoskitalo, Juvantie 11, 32200 Loimaa.

Klaus Kopun teos Ketju
Ketju, akryyli ja öljy kankaalle, 2022