Kirjastotila.

9.1.2023

Kirjaston kevään 2023 tapahtumat alkavat

Luennoilla kuullaan muun muassa loimaalaisten maatilojen sukupolvenvaihdoksista, muuttolinnuista ja lavatansseista. Lisäksi kirjastojen säännöllisiin tapahtumiin kuuluu lukupiirejä, novellikoukkuja ja satuhetkiä.

Avoimessa lukupiirissä luetaan kirja etukäteen ja keskustellaan siitä. Lukupiiri kokoontuu pääkirjastossa kerran kuukaudessa tiistaisin klo 12. Kevään ensimmäinen kokoontuminen on 17. tammikuuta, jolloin käsittelyssä on Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja.

Kirjavinkit kiertoon -lukupiirissä annetaan ja saadaan lukusuosituksia. Lukupiirikerroille päätetään yhdessä teemat, joiden mukaan valitaan esiteltävät kirjat. Lukupiiri kokoontuu kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 18 pääkirjastossa, ja vuoden ensimmäinen tapaaminen on 18. tammikuuta.

Jyväskylän Ikääntyvien yliopiston verkkoluennot välitetään suorina lähetyksinä Jyväskylästä kerran kuussa keskiviikkoisin klo 14. Luentoja seurataan pääkirjaston Elers-huoneessa. Pääsy on kaikille vapaa, ei ennakkoilmoittautumista. Kevään aiheita ovat sosiaaliset suhteet ja yksinäisyys, muuttolinnut sekä sotaisa Venäjä ja energia. Luennot alkavat 1. helmikuuta.

Studia Generalia -luentosarja järjestetään pääkirjaston lehtisalissa kerran kuussa torstaisin klo 18. Pääsy on vapaa, ei ennakkoilmoittautumista. Keväällä käsitellään kulttuurin hyvinvointivaikutuksia, loimaalaisten maatilojen sukupolvenvaihdoksia 1700–1800-luvuilla, Finlayson-Forssan suunnittelutyötä, oopperalaulaja Maria Callasta sekä lavatanssien hurmaa. Luennot käynnistyvät 19. tammikuuta.

Novellikoukussa tehdään käsitöitä ja kuunnellaan novelleja. Novellikoukkuja järjestetään kerran kuussa pääkirjastossa ja Hirvikosken kirjastossa: Novellikoukut pääkirjastossa keskiviikkoisin alkaen 11. tammikuuta klo 18 ja Hirvikoskella torstaisin alkaen 19. tammikuuta klo 17.

Satuhetkiä voidaan pitää kaikissa kirjastoissa erikseen sovittuina aikoina esimerkiksi päiväkotiryhmille. Säännöllisiä satutuokioita järjestetään Hirvikosken kirjastossa joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 10. Satuhetket ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Lisätietoa tapahtumista ja niiden sisällöistä.