Kaksi senioria istuu puistonpenkillä, mies kuvaa kameralla ja nainen katsoo puistoon päin.

25.4.2024

Äänestä mieleisin vaihtoehto

Valtuusto on hyväksyessään talousarvion vuodelle 2024 hyväksynyt 20 000 euron määrärahan käytettäväksi osallistuvaan budjetointiin, teemana loimaalaiset +65-vuotiaat seniorit sekä ikäihmisten hyvinvoinnin tukeminen. Kaupungin strategiassa tavoitteena on ihmisten hyvinvointiin panostaminen ja syrjäytymisen ennaltaehkäiseminen kaikissa ikäryhmissä sekä yhteisöllisyyden ja osallisuuden vahvistaminen.

Maaliskuussa pyysimme ideoita rahan käyttämiseen. Raati on valinnut ehdotuksista jatkoon menijät.

Osallistu tästä kyselyyn, kysely on auki 19.5.2024 asti.

Vaihtoehdot äänestyksessä ovat:

  • Ikäihmisten liikkumisen tukemiseen myös yksityiset tahot, joilta voitaisiin ostaa palveluita samalla tavalla kuin seniorikortti nykyisin toimii.
  • Commu-sovellus käyttöön. Jo joka toinen aikuinen kärsii yksinäisyydestä, myös Loimaalla. Lisäksi alueelle muuttaneilla on haasteita päästä uuteen yhteisöön mukaan. Naapurin ovikellon soittaminen ei ole helppoa, joten otetaan käyttöön digitaalinen ovikello.
  • Liikenneiltoja esim. Heimolinnassa, jossa käydään läpi liikennesääntöjä ja liikennemerkkejä. Lisäksi liikenneterveyttä ylläpitävä esitelmä: liukuesteet, heijastavat pinnat, näkö ja kuulo, liikuntakyky yms.
  • Asuinympäristön turvallisuuskävelyt kylittäin ja kaupunginosittain. Kävelyn avulla iäkkäiden asukkaiden kokemukset asuinalueesta ja tarpeet sen kehittämiseksi tulevat esille, pullakahvit osallistujille.
  • Ikäihmisten päivätoiminnan kehittäminen. Esim. 1-2x/kk:ssa ”toimintatorstai” Loimikodissa, johon ikäihmiset kauempaakin kylätaajamista saisivat kyydityksen. Toimintapäivänä olisi tarjolla yhteisöllistä ohjelmaa ja mahdollisuus ruokailuun. Kaupunki järjestäisi v. 2024 ajan kuljetukset, Loimikoti vastaisi päivän ohjelmasta.